MJUZIKL LADISLAVA PREŽIGALA I DARKA HAJSEKA U STUDENTSKOM CENTRU

MJUZIKL LADISLAVA PREŽIGALA I DARKA HAJSEKA U STUDENTSKOM CENTRU

11. prosinca, 2012.

glumacÌŒka postava i autori Crne kucÌe

Originalni hrvatski kulturni projekt Crna kuća – mjuzikl u boji, spektakl čiji su autori pjesnik i pisac Ladislav Prežigalo, ujedno i dugogodišnji zagrebački pročelnik za gospodarstvo, te renomirani skladatelj Darko Hajsek, na pozornice stiže 1. veljače 2013. godine.

Nakon velikog i nevjerovatnog uspjeha svjetski poznatog mjuzikla Footloose, nezavisna produkcijska kuća B GLAD Produkcija započela je rad na novom kazališnom spektaklu koji će biti praizveden u obnovljenom kinu Studentskoga centra u Zagrebu. Probe za ovaj mjuzikl već su počele i to pod ravnanjem svjetski poznatog redatelja i koreografa Igora Barberića, iza kojega su uspješnice poput Chicaga, Briljantina, Jadnika, Kose te Footloosea, za koji je ove godine primio i prestižnu Nagradu hrvatskog glumišta. Dramaturgiju mjuzikla potpisuje novinar i pisac Igor Weidlich.

Projektu je stiglo i pojačanje i to izravno s Broadwaya. Glazba i priča zainteresirali su i glazbenog direktora Setha Weinsteina, koji je sa svojim bogatim iskustvom stigao u Zagreb kako bi mlade izvođače pjevački pripremio na vrlo zahtjevne nastupe, te kako bi unio dašak najsuvremenijih tekovina iz svijeta mjuzikla u ovaj projekt.

“Zagreb i njegova povijest nepresušni su izvor inspiracije, a u našoj metropoli skriveno je još toliko priča i legendi koje i danas mogu biti aktualne. Sretan sam što se u timu koji radi na projektu na jedan prirodan način dogodio spoj domaće kulture i tradicije, hrvatske glazbe, te iskustva i načina rada na mjuziklu koji su donijeli ljudi koji su se već dokazali na svjetskim pozornicama. Uz mladi i energični ansambl, ‘Crna kuća’ počela je dobivati neku novu dimenziju i konture za koje mislim da će nas sve uskoro ugodno iznenaditi.” – rekao je autor libreta Ladislav Prežigalo.

Najobuhvatniji privatni glazbeno-scenski spektakl ikad napravljen na ovim prostorima, za koji je već stigao i interes iz inozemstva u raskošnoj će produkciji publici predstaviti mnoga već poznata lica ali i neke nove zvijezde.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code