CHRIS BOTTI U ČAKOVCU  

CHRIS BOTTI U ČAKOVCU  

11. svibnja, 2024.

Nije šala iako možda tako zvuči, no Sting mu je doista rekao da će mu dati otkaz u njegovu bendu, zato što je vjerovao da Chris može postići puno više. I doista, danas je Sting gost na njegovim koncertima.

S Michaelom Bubléom razvio je dugogodišnju suradnju. Jednako tako i s planetarno poznatim Andreom Bocellijem. Jesmo li spomenuli veliku Barbru Streisand? Na Chrisovu velikom koncertu u Bostonu gosti su mu bili i Sting, i Yo-Yo Ma, i John Mayer, i Steven Tyler iz Aerosmitha. Nastupao je i uz Franka Sinatru.

Chris Botti danas glasi za najprodavanijeg američkog instrumentalnog umjetnika. Dobitnik je prestižne nagrade Grammy, prodao je milijune albuma diljem svijeta. Velika je zvijezda, a najjednostavnije bi bilo reći da je svjetska faca. Cijenjen je po svojoj jedinstvenoj izvedbi i prekrasnom, svilenkastom tonu njegove ikonične trube.

U Čakovec stiže iz Beča, 15. svibnja, gdje ga večer prije ugošćuje prestižni Konzerthaus. A nakon Čakovca odlazi za Istanbul, potom gostuje u veličanstvenoj Operi u Dubaiju, a slijede i pariški La Cigale te londonski Barbican. I sami koncertni prostori dovoljno govore o kome je riječ. A među njih se, i to ne slučajno, 15. svibnja  smjestio i naš maleni Čakovec. A evo i zašto…

Zato jer se Čakovec, uz mnoge druge posebnosti i vrijednosti, na kulturno-turističkoj karti Europe želi predstaviti kao “Grad jazza”! “Mi imamo i Porcijunkulovo, i Međimurski tradicijski fašnik, i Čakovečko ljeto, i Burger weekend…, ali ima Čakovec još brojne tradicije i resurse koje možemo predstaviti”, ističe Filip Horvat ispred Turističke zajednice Čakovca, koji stoje iza ove inicijative. “Jedna od tih ideja je upravo i ideja o Čakovcu kao gradu jazza. Botti je međutim samo korak, a naša je intencija prije svega kroz tu ideju razvijati vlastite programe i proizvode, neke koje već imamo poput Jazz Faira Čakovec, Big Banda Čakovec, ljetne škole i seminara…, ali i druge koje još imamo priliku razviti”.

Ulaznica je još jako malo, stoga ih pronađite na poveznici: https://bit.ly/4cLzX9e. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code