HRVATSKI NOVINARI I PUBLICISTI OSUĐUJU PRIJETNJE BUJANCU

HRVATSKI NOVINARI I PUBLICISTI OSUĐUJU PRIJETNJE BUJANCU

6. listopada, 2015.

milanovicstipe_0_0_468X10000
Hrvatski novinari i publicisti najoštrije osuđuju verbalni napad i prijetnju premlaćivanjem koju je Stipe Milanović, otac predsjednika vlade Zorana Milanovića, izrekao pred svjedocima našem članu novinaru Velimiru Bujancu i kolegi novinaru Gordanu Maliću. Budući je prijetnju izgovorio otac najmoćnijeg čovjeka u državi, smatramo je ozbiljnom. Također držimo zabrinjavajućim što su policijski službenici kolegu Bujanca slali iz postaje u postaju jer nisu mogli/znali/htjeli preuzeti prijavu protiv g. Milanovića starijeg.
Stoga zahtijevamo da policija brzo i odlučno ispita cijeli slučaj, i po potrebi preventivno zaštiti novinare, a DORH poduzme odgovarajuće zakonske mjere protiv Stipe Milanovića.
Cijeli ovaj slučaj, uključujući i policijsko otezanje s preuzimanjem prijave, podsjeća na vremena za koja smo mislili da su prošla prije 25 godina. Potpuno je neprihvatljivo da političari ili članovi njihovih obitelji prijete novinarima koji rade svoj posao. Stoga pozivamo i sve ostale novinare, da se solidariziraju s kolegom Bujancem, a protiv ovakvih vrlo opasnih oblika ponašanja.
 
Za Hrvatske novinare i publiciste,
Marko Jurič
zamjenik predsjedniceT

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code