HNS: SKANDALOZNA IZJAVA IVANA PENAVE

HNS: SKANDALOZNA IZJAVA IVANA PENAVE

15. listopada, 2017.

 

 

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oštro osuđuje skandaloznu izjavu HDZ-ovog gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave da ulaganjem u mlade od njih pravimo invalide.

Ta izjava još je skandaloznija tim više jer će studenti i njihovi roditelji morati iz svog tankog kućnog budžeta izdvojiti čak tisuću kuna više, dok si je gradski odjel koji je ukinuo subvencije, rebalansom proračuna povećao plaće.

Vrijeme je da i ostale političke strukture naprave zaokret u svojim programima i projektima te da shvate da mladi i obrazovanje u Hrvatskoj nemaju alternativu. I stara narodna poslovica kaže da na mladima svijet ostaje, no činjenica je da isti ti mladi neće ostati u Hrvatskoj ako im se ne pruži šansa za dobrim obrazovanjem.

Svi mladi u Hrvatskoj moraju imati jednaku šansu za obrazovanjem, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske se nalazili, pa pozivamo gospodina Penavu da se ugleda na projekte HNS-ovih župana u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Aktualni potpredsjednik i v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar je kao župan Varaždinske županije prvi pokrenuo mini obrazovnu reformu, osigurao svim osnovnoškolcima besplatne udžbenike, srednjoškolcima sufinancirani prijevoz, studentima stipendije, prvi je u ovom dijelu Europe uveo micro bitove u osnovne škole, a 90 posto osnovnoškolaca pohađa jednosmjensku nastavu.

Veliku pozornost obrazovanju daje i HNS-ov župan Međimurske županije Matija Posavec koji je svim osnovnoškolcima osigurao besplatne udžbenike, srednjoškolcima besplatan autobusni i željeznički prijevoz, osobne asistente potrebitima u vrtićima i školama, a svi redovni studenti imaju pravo na jednokratnu godišnju potporu koju dodjeljuje županija.

HNS će s ovom problematikom upoznati svoju ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak i premijera Andreja Plenkovića. Hrvatska nema vremena za čekanje, obrazovanje je ključ uspjeha ovoga društva i najvažniji pokretač hrvatskoga gospodarstva.

Nemojmo dopustiti da su nam puna usta Vukovara samo 18. studenoga na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, nakon kojeg Grad heroj postaje grad duhova, u kojem nema dječjeg smijeha, novca za studente, posla i jednake šanse za sve njegove stanovnike. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. ANO
    #1 ANO 16 listopada, 2017, 08:21

    mali penava još ne shvaća tko stoji porotiv njega,to je direktno plenki/pupavac,mali mora otići prije “pada Vukovara”,ne pITAJTE ZAŠTO.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code