DRŽAVA FINANCIRALA KAMPANJU PROTIV VOLJE SVOJIH GRAĐANA

DRŽAVA FINANCIRALA KAMPANJU PROTIV VOLJE SVOJIH GRAĐANA

22. prosinca, 2013.

NZZRCD foto

Građanska inicijativa “U ime obitelji” zatražila je od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Republike Hrvatske objašnjenje o kriterijima dodjele financijske podrške organizacijama civilnoga društva, budući je Zaklada dodijelila financijska sredstva u visini od 45 tisuća kuna kampanji „protiv“ referenduma.

Građanska inicijativa navodi da je Zaklada financirana iz državnog proračuna te da je donirala novac poreznih obveznika za kampanju koja se vodila protiv referenduma koji su pokrenuli  građani RH, iz čega proizlazi da je država financirala kampanju protiv svojih građana.

Međutim, Nacionalnoj zakladi bi osim državnog proračuna na raspolaganju trebala biti i znatna sredstva Europskog socijalnog fonda (ESF) kao jednog od strukturnih fondova koji su Republici Hrvatskoj otvoreni nakon punopravnog članstva u Europskoj Uniji od 1. srpnja 2013. godine, a koji su jedan od najvećih europskih izvora financiranja projekata i programa organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Upravni odbor Nacionalne zaklade broji 9 članova na čijem čelu je prof. dr. sc. Vesna Vašiček, dok je zamjenik predsjednice Upravnog odbora mr. sc. Joško Klisović, poznatiji u domaćoj i međunarodnoj javnosti kao vjenčani kum trenutnog premijera Zorana Milanovića. Upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva je Cvjetana Plavša – Matić, mag.oec. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Bill
    #1 Bill 23 prosinca, 2013, 15:20

    Ova curica godišnje vrti oko 55 milijuna kuna od čega 5 potroši na plaće a ostalo razdijeli raznim podobnim udrugama. Pa ti vidi koliko je to odojaka i janjetine…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code