DESNO: IZMIŠLJENI DOGAĐAJ U BREZOVICI ZASJENJUJE POBJEDU NAD TURCIMA 1593.

DESNO: IZMIŠLJENI DOGAĐAJ U BREZOVICI ZASJENJUJE POBJEDU NAD TURCIMA 1593.

23. lipnja, 2018.

 

 

Dan antifašizma u Hrvatskoj obilježava se svake godine 22. lipnja, a središnji dio državnog protokola održava se u šumi Brezovica kod Siska. Godinama kao povjesničar argumentirano ukazujem kako se taj državni praznik u Hrvatskoj održava temeljem povijesno i činjenično netočnih podataka. Samo mjesto održavanja u šumi Brezovici kod Siska simbolizira veliku povijesnu neistinu ali nadasve i nepravdu. Izmišljeni datum i mjesto osnivanja Prvog partizanskog (sisačkog) odreda velika je neistina jer se tog dana 1941. godine u šumi Brezovici nije dogodilo ništa. Skupina članova lokalne komunističke organizacije u strahu pred viješću da je Njemačka prekršila pakt o nenapadanju i prijateljstvu sa Sovjetskim savezom pobjegla je u šumu kod sela Žabno nadomak Siska. Uza sve navedeno do danas postoji zavjet šutnje nad mučki ubijenim pripadnicima Hrvatske vojske na samom svršetku Drugog svjetskog rata. Na tom mjestu zvjerski je ubijeno više od 6000 nekomunista. Doslovce oni koji obilježavaju na ovom mjestu Dan antifašizma gaze po njihovim kostima uz navedenu nepravdu svako isticanje i medijska promidžba ovog nebitnog događaja zasjenjuje važna događanja u Sisku kao što je bitka s Osmanlijama 1593. godine gdje je obranjena kršćanska Europa. T

 

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 12 srpnja, 2018, 04:02

  TKO JE TUĐMAN-ŠEKSOVA FALANGA-PLJAČKAŠKA, KATOLIČKA HDZ-EIŠTINA, A
  TKO JE ,ŠELKS???
  GOSPODO IZ KATOLIČKE ,ZLOČINAČKE FALANGE HDZ-EA ,GOPSODO NESPOSOBNJAKOVIĆI KOJI STE, VLADAJUĆI OVOM DRŽAVOM CC-A 18 GODINA, POKAZALI SVA SVOJA ZNAJA I UMJEĆA A KOJA SU SE PREDICIRALA U KRAĐI ,PLJAČKI ,KORUPCIJI I NACI-KLERIKALIZACIJI, OVE HRAVATSKE, PRETVARAJUĆI JE U STEPINČEVU BOŽJU ,ČISTU, DRŽAVU DINARSKIH TALIBANA,ALTAJSKO-MONGOLSKIH NOMADA ,HAJDUKA.
  ZAR VI IMATE OBRAZA DA SE UOPĆE POJAVLJUJETE NA JAVNOJ SCENI , A NAJMANJE U NEKOJ POLITKOJ FORMI PRED OVIM NARODOM KOJEG STE OPLJAČKALI I RAZVLASTILI NJEGOVIH RADNIČKO-SAMOUPRAVNIH STEČEVINA. JEL’ SE PITATE TKO JE OSIROMAŠIO OVU DRŽAVU I POSLAO JE U DUGOVE??? VI , VI,GOSPODO KATOLIČKI FALANGISTI,SVI UDRUŽENI U ZLOČINAČKOJ, KATOLIČKOJ FALANGI, STEPINČEVOG DUHA I NAUMA-HDZ-EU ORGANIZACIJI . OVOJ DRŽAVI STE OSTAVILI U AMANET VELIKE DUGOVE, MAKSIMALNU NEZAPOSLENOST OD CC- 345 HILJADA RADNIKA ; DAKLE, DRŽAVA IMA NA BURZI TOLIKO RADNIKA I NA ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI ; DRŽAVA IMA TOLIKO RADNIKA NA RAZLIČITIM STUPNJEVIMA SOCIJALNE SKRBI;DRŽAVA MORA FINANCIRATI VOJSKU I ČLANSTVO U SVETOJ ALIJANSI; DRŽAVA MORA SUFINANCIRATI NAJZLOGAGLASNIJU PLJAČKAŠKU KORPORACIJU ,KOJA TRGUJE SA NOVCEM I DUŠAMA SVOJIH SLJEDBENIKA,KATOLIČKU CRKVU U HRVATA; DRŽAVA MORA SUFINACIRATI PENZIONE I DRUGE FONDOVE KOJE SU TUĐAMAN I NJEGOVA KATOLIČKA FALANGA OPUSTOŠILI VODEĆI VJERSKI RAT U HRVATSKOJ I BIH;
  DRŽAVA MORA FINACIRATI POLICIJU I SVE DRUGE SLUŽBE NEOPHODNE ZA FUNKCIONIRANJE DRŽAVE , A SVE SE TO DANAS PREDICIRA ZBOG VAŠIH PROMAŠAJA ,KARAĐA I PLJAČKI KOJU STE JOJ OSTAVILI U AMANET .DA BI SVE TO SANIRALA I POSTAVILA STVARI,MINIMALNO, NA SVIOJA MJESTA, OVA DRŽAVA ,S’ VRLO SPOSOBNOM VLADOM, STALNO IMA POVEĆENJE FINANCIJSKIH IZDATAKA KOJE NAMIRUJE INOSTRANIM ZADUŽIVANJIMA .
  ZA SVE TE VAŠE KATOLIČKO-STEPINČEVSKE IDEJE O STVARANJU USTAŠOIDNE I PLJAČKAŠKE DRŽAVE,KAKVU STE OSTVILI OVOJ VLADI PRIJE 4 GODINE , NAJVEĆI TERET PODNOSE PENZIONERI KOJI SU ,MNOGI, RADILI PUN RADNI STAŽ A DOBIVAJU TEK 38-4O % VRIJEDNOSTI SVOJE OSTVARENE MIROVINE.NARAVNO ,MNOGE JE TUĐAMANOVA KATOLIČKA, PLJAČKAŠKA FALANGA PRISILNO POSLALA U PENZIJU KAKO BI MOGLA KONFISCIRATI FABRIKE KOJE SU RADNICI NAPRAVILI I TEHNOLOŠKI OSPOSOBILI DA SU SE U NAJVEĆEM PROCENTU IZJEDNAČAVALI SA ZAPADNOM EVROPOM I BILI SPOSOBNI NOSITI SE SA KONKURENCIJOM NA EVROPSKOM TRŽIŠTU.
  DRŽAVA MORA FINCIRATI RATNE INVALIDE KOJE JE PROIZVEO STOŽERNIK KRUPNOG ZUBA I KATOLIČKA CRKVA KADA SU IH NAKITILI PATRICAMA OKO VRTA I POSLALI U SRENJOVJEKOVNI VJERSKI RAT. U RAT PROTIV ONE TAMO SVOJE POSESTRIME ,ONE RASKOLNIČKE PRAVOSLAVNE KRVOLOČNE ČETNIČKE ZAŠTITNICE.
  ZATO DRŽAVA PRODAJE ONE NARODNE VREDNOTE KOJE OBITELJ PRODAJE KADA JE U TOTALNO BEZIZLAZNOJ SITUACIJI ,KADA JE U PITANJU EGZISTENCIJALNI OPSTANAK.
  I SLJEDSTVENO TOME ,VRIJEDI PORUČITI GRAĐANIMA ANTIFAŠISTIČKE HRVATSKE DA NA SLIJEDEĆIM REDOVNIM IZBORIMA IMAJU U VIDU,ODNOSNO ,NA UMU DA JE JEDAN OD PRETENDENATA NA HRVATSKO DRŽAVNO KORMILO ,USTAŠOIDNA ,PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKA,STEPINČEVSKA ,TALIBANSKA STRANKA-HDZ-E KOJU TREBA TOTALNO ODBACITI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Tvrtko
  #2 Tvrtko 29 lipnja, 2018, 12:34

  Kad bi bila istina da je 22.06.41.utemeljen sisački partizanski odred u šumama Šikari i Brezovici, Hrvoje bi Klasić znanstveno likovao potvrdom sulude teze:Mogli bismo vjerovati u laž visoku poput Velebita da su Zrinjani napadali tankoćutne hajduke i otimače vlahe okolnih sela????!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. moslavački - posavac
  #3 moslavački - posavac 26 lipnja, 2018, 22:24

  Sad smo svi odjednom postali povijesničari, pravnici, pravopisnoznanci.
  Odavno smo svi bili najbolji nogometni selektori i političari.
  Da državni vrh to ne podržava, sigurno ne bi slali izaslanstva u Brezovicu.
  Samo je činjenica jedna u pjesmi Sisak je bedem slobode.
  Zato ne dirajte u tu našu svetinju od Siska, u kojem nažalost ima najmanje pravih Siščana.
  U središtu grada, koji očito podliježu pritisku dotepenaca.
  22. lipnja je povijesno višeznačajan, pa da vuk bude sit i koze cijele, u jednom danu zadovoljite apetite pa tijekom dana sve obilježite.
  Kad je bal nek je sisački lipanjski festival svega.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. merle
  #4 merle 25 lipnja, 2018, 12:16

  MA TA BIJEDNA komunistička KUKAVIČKA gerila POBJEGLA GLAVOM BEZ OBZIRA U ŠUMU A POSLIJE NA BANIJI I KORDUNU SLIZALA SE SA četnicima I TAKOZVANIM “srpskim” partizanima ČETNIKA v.gačeše!!! ISTINA UVIJEK BOLI A LAŽ AKO JE VIŠE PUTA PONOVITE HTJELI NEHTJELI KOD NEUPUČENIH POSTAJE ISTINA !!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code