A IMALA JE AUDI ZA GRIJANJE GUZE

A IMALA JE AUDI ZA GRIJANJE GUZE

5. travnja, 2022.

 

Danima od trenutka izricanja presude zagrebačkog Županijskoga suda, nekadašnja sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzl liježe, spava i budi se u ćeliji ženskoga odjela kaznionice u Remetincu ili šeta iza zidina hrvatskoga “Guantanama”.”neshvatljivim zloporabama pokazala bezobrazluk i bahatost”.

Obrazlažući nepravomoćnu presudu sudac Vjeran Blažeković je istaknuo da je bivša SDP-ova županica oštetila relativno siromašnu županiju” čime je izgubila vjerodostojnost i povjerenje građana koji su je u dva navrata izabrali na dužnost.

I dok su njeni odvjetnici na nepravomoćnu, drže prestrogu kaznu od sedam godina zatvora suca Vjerana Blažekovića najavili žalbu, među građanima Siska se obnavljaju sjećanja na devetgodišnju kriminalnu samovlast regionalne SDP-ove dužnosnice koja je imala 14 (lažnih) savjetnika. Iako je vjerovala da se najavom dolaska uskokovaca na Zeleni Brijeg netko bavi “prvoaprilskom šalom”, toga nadnevka, noću, tadašnja je saborska zastupnica prvi puta završila iza rešetaka Remetinca.

Možda se baš u tim trenucima drugi puta vjenčana bivša bolnička spremačica, pretržica turske konfekcije i šefica poslovnice “Čazmatransa” prisjetila početaka svoga i županijskoga kraja. Prvenstveno, želje da joj se suglasnošću vijećnika Županijske skupštine kupi skupocjeni “audi” s ugrađenim instalacijama ispod sjedišta za grijanje fine guze. U nerijetkoj samohvali nije se libila spomenuti ni kućnoga reda u kabinetu županijskoga poglavarstva “gdje je svakoga jutra na stolu mora dočekati kitica svježega cvijeća i napola razrezan ananas…”

I dok se, prema najavama kućnoga reda u Remetincu, do konačne potvrde pravomoćnosti presude od 29. ožujka 2022.,  susretima s osuđenicom pouzdano nadaju suprug, sin, sestra i majka, neki od političara miljenika Marine Lovrić Merzl sjetit će se velikih fešta o županijskom trošku u vikendici  u petrinjskom Novom Selišću, lugarnici Brezovica, Lipovljanima, vili “Gavrilović” i drugdje. Bili su ondje SDP-ov financmajster i kum Slavko Linić, Zoran Milanović  i istaknuti članovi političkih stranaka i državnih institucija. Brojni među njima našli su se od 2015. i 2018. kao svjedoci pred sudskim vijećem. Tako je nekadašnji “vlasnik istarskih sela”, župan i europarlamentarac Ivan Jakovčić površno svjedočio da je Lovrić Merzlova posjećivala Peroj i manjinske manifestacije Crnogoraca, a nekadašnji direktor turističke zajednice županije da je zajedno s predsjednicom posjetio sajmove u Rimu i Berlinu. Kao kroz maglu, 2012. prisjetio se i kum šarmantne dužnosnice dr. Mirando Mrsić.

 Bio sam na jesenskoj manifestaciji “Keltska noć” i to u prilici kad smo rješavali probleme zaposlenosti mlađih od 30 godina, jer su njihovi poslodavci trebali biti oslobođeni plaćanja doprinosa, kazao je nekadašnji ministar rada i socijalnoga sustava, čijoj je djeci kumovala Marina Lovrić Merzel. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code