HDZ: U ŠTO SE PRETVARA SISAK?

HDZ: U ŠTO SE PRETVARA SISAK?

28. listopada, 2019.

 

Na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku za vječnost su upisana imena Onih radi kojih je Sisak Grad hrvatskih pobjeda. Imena Onih koji su osnivali prvu dragovoljačku postrojbu u Domovinskog ratu, Onih koji su oslobodili Barutanu, prvu oslobođenu vojarnu u Republici Hrvatskoj u Domovinskom ratu. Na početku Domovinskog rata naši očevi, susjedi, prijatelji odlazili su na položaje u nepoznato. Provodili su dane i noći u blatu daleko od toplog doma i svojih obitelji. Nisu željeli rat ali stali su u obranu svojih obitelji i Domovine kada je trebalo. Na Spomeniku su upisana imena najvećih heroja u hrvatskoj povijesti jer su ostvarili tisućljetni san Hrvatica i Hrvata o samostalnoj i neovisnoj državi.

Naši heroji položili su svoje živote na oltar Domovine zbog nas i ne zaslužuju da se uništava mjesto na kojem bi im se svaki dan trebali pokloniti i zahvaliti za naš život. Jer njih više nema a mi smo tu. Zbog njih.

Vječni plamen koji gori pred Spomenikom, sjećanje je na Njih čije su majke, očevi, supruge i djeca noćima neutješno plakale.

A svima NJIMA noćas je vandalskim činom beščutno i okrutno ostavljena hladna pljuska na čistom, nevinom obrazu.

U što se to pretvara ovaj Grad, kako odgajamo djecu? Kojim to vrijednostima učimo one kojima trebamo ostaviti Hrvatsku kao što su je nama ostavili Oni čija su imena zapisana na Spomeniku?

Zbog naših heroja trebamo kao društvo oštro osuditi ovaj vandalski čin, zapitati se gdje naši mladi i na koji način provode svoje vrijeme i što svatko od nas kao pojedinac ostavlja u sjećanje svojoj djeci. Je li to neizbrisiva vrijednost spomena na tekovine Domovinskog rata ili tek bešćutno i namjerno ponižavanje i zatiranje svega što je u našoj Hrvatskoj sveto?

Danas ne samo da trebamo osuditi ovaj vandalski čin, već svi ozbiljno shvatiti zadatak: učiniti sve što je potrebno da se više ne uznemiravaju “Oni” čija su imena zapisana na ovom Spomeniku!

Predsjednik GO HDZ Sisak

Ivan Celjak T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Sruseni mostovi Mosta i Siska
  #1 Sruseni mostovi Mosta i Siska 28 listopada, 2019, 09:56

  “Ovim putem želimo izvijestiti zainteresiranu javnost da časnu ulogu vijećnika u Gradskom vijeću Grada Siska nastavljamo kao nezavisni vijećnici.
  Zahvaljujemo se na dosadašnjem radu i korektnosti: prijateljima, kolegama, članovima i simpatizerima MOST NL Sisačko moslavačke županije, kao i svim gradskim organizacijama unutar iste.
  Čvrsto vjerujemo kako će nas osnovne ideje zbog kojih smo se politički aktivirali kroz stranku MOST NL (poštenje, ljubav prema Domovini, rad za dobrobit uže odnosno šire zajednice i svakog građanina, itd.), i dalje povezivati na lokalnim razinama.” – stoji u zajendičkom priopćenju ovih dvoje, od sada, nezavisnih vijećnika. Hoce li i dalje podrzavati besramnu Ikacu Banicek, ostalo je pitanje bez odgovora. Dok je Srbin hrvatski branitelj odan svojoj domovini i radnickoj bazi u Rafineriji, Krceliceva (navodna Cindric) zanavijek je osramotila Komarevo svoga podrijetla. Na celu klijentelistickoga Ikacina SDP Gradskoga vijeca, uskratila je odati pocast hrvatskom junaku i vojskovodji sunjske Posavine i rodne Hercegovine, Slobodanu Praljku, koji je ispio otrov pred tzv. medjunarodnim sucima bjelosvjetskim banditima. Na takav cin samounistenja i vojnickoga junastva, doticna je poput pesa digla nogu na mokrenje. Sramotna je blizanka Ikickina nedostojna spomena u nasoj javnosti. Prebjegla kucka betonirana mozga i obraza.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Preskupe video-kamere?
  #2 Preskupe video-kamere? 28 listopada, 2019, 08:58

  Kako doznajemo, policija traga za počiniteljima, no nejasno je, obzirom se slični incidenti na vječnom plamenu ponavljaju godinama, zbog čega se spomenik ne osigura kamerama.

  Iz Grada Siska su preko društvenih mreža pozvali sve koji imaju ikakva saznanja o počiniteljima da prijave to policiji. Ni rijeci o “Komunalcu” i budzetu preskupim video-napravama ili cak Kajtazijevim cuvarima iz Capraskih Poljana. Reagirali su i iz sisačkog HDZ-a. Ovaj poziv grada o dojavama gradjana policiji preko drustvenih mreza, sigurno se odnosi “na nezaposlena DB druga koji ima ogromno iskustvo na odgovornim poslovima”, kako ga promovira njegova draga. Ista ona koja je smetnula s uma sto je privatno, a sto drustveno. “Idioti i invalidi”, koje li samo nekulture i nemorala slucajne komunisticke diktatorice upropastena grada. Gadura. ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code