GOSPOĐO PREDSJEDNICE POSLUŠAJTE PORUKE BISKUPA KOŠIĆA

GOSPOĐO PREDSJEDNICE POSLUŠAJTE PORUKE BISKUPA KOŠIĆA

11. svibnja, 2016.

 

Političko i gospodarsko stanje u Hrvatskoj došlo je do dna i tu više ne pomaže pozivanje nanpomirenje djece ustaša i partizana”, koje je, inspiriran dalekovidnim hrvatskim političkim emigrantima, početkom devedesetih godina koristio prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. Nažalost, kao rijedak svjedok djeteta domobrana, u Ministarstvu vanjskih poslova 1991. godine, i u kasnijem razdoblju, nismo imali istinsko pomirenje “djece ustaša i partizana”. Ne, odgovorno tvrdim, bilo je to pomirenje hrvatskih Jugoslavena, komunista i udbaša

Napisao: Antun Babić

Gospođo Predsjednice, nažalost, političko pomirenje 1990. i 1991. godine bilo je pomirenjenizmeđu hrvatskih Jugoslavena, komunista i udbaša, a ne djece ustaša i partizana!

Jučerašnje javno i dobronamjerno obraćanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović potaknulo je više novih pitanja nego što je pomoglo u rješavanju sadašnjih teškihsveukupnih odnosa i podjela u hrvatskom društvu. Prvo što mi je palo napamet bilo je ismijavamje koje sam u Hrvatskoj doživio prije dvije godine kad sam upozorio da se Hrvatska nalazi pred građanskim ratom. Nema nikakve sumnje kako je i Predsjednica u njezinom obraćanju indirektno upozorila na tu mogućnost te da ona nedvojbeno želi izbjeći taj zastrašujući scenarij. Nažalost, osim retorike koju stalno ponavlja, Predsjednica u njezinom obraćanju nije ponudila ništa konkretno što bi dovelo do smanjena uzavrelih strasti i gotovo svakodnevno rastuće napetosti u svim područjima života u Hrvatskoj. Danas više nitko u Hrvatskoj nije zadovoljan, a još manje optimističan kad je u pitanju budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda.

Robovi i sluge raznim osvajačima

Političko i gospodarsko stanje u Hrvatskoj došlo je do dna i tu više ne pomaže pozivanje na pomirenje djece ustaša i partizana”, koje je, inspiriran dalekovidnim hrvatskim političkim emigrantima, početkom devedesetih godina koristio prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. Nažalost, kao rijedak svjedok djeteta domobrana, u Ministarstvu vanjskih poslova 1991. godine, i u kasnijem razdoblju, nismo imali istinsko pomirenje “djece ustaša i partizana”. Ne, odgovorno tvrdim, bilo je to pomirenje hrvatskih Jugoslavena, komunista i udbaša pod čijim je vratom 1990. i 1991. godine stajao velikosrpski nož Slobodana Mioševića. Usprkos toj činjenici oni nisu bili na bojišnici u Domovinskom ratu, nego su u to vrijeme sjedeći u svojim foteljama u Zagrebu osmišljali kako će ponovno zavladati Hrvatskom i kako će tu Hrvatsku opljačkati, što su već tijekom rata vrlo uspješno i učinili.

U Ministarstvu vanjskih poslova, a posebno pod vodstvom ministra dr. Mate Granića, postojao je vrlo jak odium ne samo prema djeci “ustaša i domobrana”, nego i prema hrvatskim iseljenicima povratnicima, koji su, zapostavljajući svoje obitelji i financijsku budućnost u bogatim zapadnim zemljama, došli raditi i dati svoj obol u uspostavi, obrani i međunarodnom priznanju Hrvatske.

Istovremeno su, ne samo djeca partizana i komunista, nego i još uvijek djelatni aktivisti Udbe, držali figu u džepu i uz pomoć ministra Granića gradili svoje snažno projugoslavensko i neokomunističko uporište u Ministarstvu vanjskh poslova, koje, s pravom, danas kritizira i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Te udbaše nije nikada zanimalo, a niti ih danas zanima, pomirenje djece ustaša i partizana”. Oni su sve činili i danas čine da se u svijetu današnju Hrvatsku prikaže kao nastavak NDH, a predsjednika Franju Tuđmana kao poglavnika Antu Pavelića.

Osobno sam bio svjedok takvih nastojanja jednog hrvatskog veleposlanika u Irskoj, inače vjenčanog kuma Vesne Pusić, s kojim sam imao žestoke političke sukobe. Kolinda Grabar-Kitarović je u to vrijeme bila ministrica vanjskih poslova i o svemu dobro informirana iz prve ruke. Nažalost nije ništa poduzela da se tog veleposlanika sankcionira, kao što nije ništa poduzela, a mogla je, ni da se spriječi postavljenje dr. Vesne Cvjetković-Kurelec, najbliže suradnice Vesne Pusić, za hrvatsku veleposlanicu u Beču. Vesna Cvjetković – Kurelec je u svojstvu državne tajnice MVP-a, a kasnije MVEP-a u vrijeme Račana, a poslije Milanovića, bila najveća progoniteljice iskrenih hrvatskihdomoljuba u Ministarstvu vanjskih poslova. Zadnju suglasnost i potpisa za odlazak na dužnost veleposlanika ili veleposlanice daje predsjednik tj. predsjednica države.

Cijelo vrijeme u političkoj emigraciji u Australiji bio sam član Hrvatske seljačke stranke, najveće i najbrojnije hrvatske demokratske stranke u povijesti hrvatskog naroda i sljedbenik demokratskog i domoljubnog nauka hrvatskih velikana, braće Antuna i Stjepana. Zbog toga sam u prvih nekoliko godina bio prozivan, od strane radikalnog dijela političke emigracije u Australiji, da sam jugoslaven, mačekovac, udbaš itd. Uzelo je nekoliko godina napornog domoljubnog i stranačkog rada da HSS u Australiji postane jedna od vodećih hrvatskih demokratskih i državotvornih stranaka na tom dalekom kontinentu. Naravno, to nije značilo da sam se priklonio tada dominantnom dijelu hrvatske političke emigracije koja je slijedila političku ideju NDH i dr. Ante Pavelića. Dapače, ulazio sam u brojne javne rasprave o tome kako je demokracija jedino ispravan put za političko uređenje buduće hrvatske države, a ne ustaški ili komunistički sustav, koji su bili temeljeni na diktaturi jedne stranke i jednog vođe. Istovremeno sam, nakon što sam dobro poručio patnje i progon hrvatskog naroda u prvoj Jugoslaviji, a posebno hrvatskih seljaka, te pozadinu smrtnog ranjavanja Stjepana Radića u Beogradu 20. lipnja 1920. godine, opravdavao i danas opravdavam sam čin uspostave hrvatske države 1941. godine, jer je to bila tadašnja neupitnja težnja i volja porobljenog hrvatskog naroda u velikosrpskoj i četničkoj Jugoslaviji. Jednako tako osuđivao sam, i danas nedvojbeno osuđivam, svaki zločin koji je počinjen u NDH. Međutim, ono što ne mogu prihvatiti je nepošten, kalkulantski i politički jednostran pristup prema zločinima u NDH, s jedne strane i zataškavajući, nepošten, nedemokratski i neznastven odnos prema višestruko strašnijim zločinima i genocidu koji su počinjeni u ime komunizma i komunističke Jugoslavije nakon Drugog svjetskog rata, s druge strane. Sve dok se o svim tim zločinima, ne dozna prava i puna istina i dok ona ne bude u cijelosti prihvaćena od svih političkih i obrazovnih institucija u Hrvatskoj, u našoj domovini neće biti stvarnog pomirenja, a još manje izlaska iz sadašnje teške krize. Valja napomenuti kako danas ne bi bili u gotovo bezizlaznoj situaciji da su hrvatski partizani bili oporba ustaškom režimu, a ne hrvatskoj državi, te da se nisu borili za Titovu zločinačku i komunističku tj., na kraju, velikosrpsku Jugoslaviju, nego za demokratsku i samostalnu hrvatsku državu. To bi hrvatskoj državi možda omogućilo i njezin opstanak. U svakom slučaju izbjegao bi se stračan genocid nad hrvatskim narodom koji su počinili jugoslavenski partizani – Hrvati i Srbi koji su nosili partizanske kape s crvenom zvijezdom.

Nisam stručnjak za Jasenovac ili logore u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj. Imao sam nešto iskustva s logorima u ratu u Bosni i Hercegovini 1993. godine, kada sam osnivao hrvatsku novinsku agenciju HABEN-a u Međugorju. Ono što sam vidio bilo je prestrašno i ne želim nikada više tako nešto vidjeti. Ipak kad je riječ o Jasenovcu, i golemoj šteti koju sami sebi, preko današnjih povjesničara ljubitelja Jugoslavije i Tita, nanosimo kad preuveličavamo ono što se u Jasenovcu dogodilo, moram s čitateljima podijeliti moje osobno iskustvo. Prije svega imam za potrebu reći kako je moj otac, koji je bio u domobranima, 1945. godine bio u zatvoru u Lepoglavi i Požegi, gdje je bio mučen i zlostavljan od strane partizana i komunista, što ga je natjeralo da mi nakon povratka u Hrvatsku 1990. godine kaže: “Sine čuvaj se, nemoj im vjerovati”. U dvadeset godina bavljenja hrvatskom politikom u iseljeništvu i dvadesetak godina iskustva u hrvatskoj diplomaciji, često na najvišim multilateralnim i bilateralnim razinama, duboko sam shvatio da će uzeti možda proći još jedno stoljeće prije nego što će se nas Hrvate u svjetskim znanstvenim časopisima i knjigama o povijesti dvadesetog stoljeća prestati poistovjećivati s lažnim i strašno preuveličanim brojkama ubijenih osoba u Jasenovcu tijekom Drugog svjetskog rata i tzv. “krvoločnosti ustaša, prema kojimasu nacisti bili male bebe”. Na našu nesreću i danas je u svijetu to dominantan pogled i većinsko mišljenje kad je riječ o Hrvatskoj. Možda ne više toliko u javnom diskursu, ali sigurno je u privatnim razgovorima stranih političara, i veleposlanika u Hrvatskoj. Strašan je to teret za jedan mali narod, koji je tisuću godina bio rob i sluga raznim svjetskim osvajačima i imperijalistima.

Istraživanja Blanke Matković o Jasenovcu

Samo su možda Židovi kroz njihovu povijest pretrpjeli više od nas Hrvata. Hrvatska je danas došla u situaciju kad više ne smije uzmicati pred svjetskim i domaćim lažima i znanstveno nedokazanim tvrnjama o logoru u Jasenovcu. Ministar vanjskih poslova dr. Miro Kovač mora osnovati analitički odjel u MVEP-a, čija bi zadaća bila pripremati utemeljene javne i medijske odgovore, koje bi hrvatski veleposlanici diljem svijeta trebali sustavno širiti u zemljama primateljicama. Nažalost, ministar Kovač kao ni drugi ministri prije njega, odbija koristiti veliki broj iskusnih hrvatskih diplomata u mirovini koji bi mogli kao konzultanti izvrsno obavljati taj posao. Ne, to ne smije biti nikakava “propaganda”, nego tekstovi koji su temeljeni na znanstveno dokazivim činjenicama. Bit će to težak i dugoročni posao, za koji nema alternative. Ako mi to ne učinimo, nitko to neće i ne može učiniti za nas. Dakle, to je isključivo naša dužnost. No, prije nego što krenemo u svijet, taj posao moramo najprije uspješno obaviti u samoj Hrvatskoj. Ima puno načina na koji je to moguće napraviti. Na primjer, HTV-a mora dozvoliti mladim hrvatskim povjesničarima kao što je Blanka Matković da u udarnoj informativnoj emisiji obznani rezultate njezinih početnih znanstvenih israživanja o onome što se stvarno događalo u Jasenovcu. U ovom trenutku nije najbitnije je li mr.sc. Blanka Matković, koja studira u inozemstvu, u pravu u svakom

detalju. Ono što pak je vrlo bitno je da se otvori javna, pa i žustra, znastvena, a ne jednostrana i neobjektivna, politička rasprava o svim temama iz prošlosti koje teško opterećuju hrvatsku javnost.

Osim Jasenovca, Bleiburga, Križnog puta, Golog otoka itd., treba javno i otvoreno, bez ikakvog straha, pokrenuti i raspravu o stvarnom identitetu jugoslavenskog komunističkog zločinca Tita. On je simbol svega zla i strašnih patnji kroz koje je hrvatski narod prošao od 1945. do 1990. godine.

Samo luđaci i fanatici mogu vidjeti više pozitivnoga nego negativnoga u tom masovnom ubojici. Tito nije niti je mogao biti hrvatskog podrijetla. Znanstvenici, mediji i političari u Hrvatskoj moraju u istraživanju činjenica i otkrivanju pune istine odigrati vodeću i najvažniju ulogu.

Krivi i loši savjetnici dovode do još lošije politike. U tom pogledu obraćanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ima svoju veliku vrijednost, možda ne u nedorečenoj poruci, ali u prvom i jako važnom koraku. Predsjednica ne može sama napraviti taj veliki posao. Ne samo što ona nema po tom pitanju dovoljno znanja i iskustva, nego i zbog toga što to nije samo njezina zadaća. To je zadaća svih nas koji smo zabrinuti za budućnost i opstanak Hrvatske. Predsjednica treba svu našu moguću pomoć. No, ona tu pomoć neće niti može dobiti ako namjerno ostane zatvorena za potpuno jedank pristup u istraživanju istine o događajima u Drugom svjetskom ratu i poraću. Hrvatska je u pozicije teško podijeljene i posvađane obitelji, koja se ne može pomiriti preko noći samo zato što joj to kaže netko čiji su baka i djed bili na jednoj od zaraćenih strana. Predsjednica treba pod žurno odbaciti sadašnje loše i nepouzdane političke savjetnike (bivše članove KPJ i KPH) i napraviti pravi tj, ujednačeni miks savjetnika. Pitam se zašto, na primjer, domoljubni povjesničar prof. dr. sc. Josip Jurčević ne može biti savjetnik Predsjednice Republike, a može jedan veliki oportunist i prevrtljivac kao što je dr. Mate Granić?

Tek kada bude imala prave i kvalitetne savjetnike, koji predstavljaju mišljenje najvažnijih skupina hrvatskog društva, Predsjednica će biti u stanju, na temelju neumoljivih i objektivnih znanstvenih informacija, tražiti konkretna rješenja za veliku opasnost koja nam kao narodu i državi danas prijeti.

Da je upornim radom moguće, ako ne mijenjati mišljenje, ali onda bolje upoznati svijet o teškoj i mučnoj hrvatskoj prošlosti, u što uključujem i NDH, želim samo navesti da sam u razdoblju od dvije godine u Melbourneu, u svojstvu generalnog konzula RH, uspio zadobiti simpatije i povjerenje najviših dužnosnika židovske zajednice u Australiji, a da se zbog toga nisam morao posipati pepelom zbog ustaškog režima ili NDH. Nakon dvije godine boljeg upoznavanja i objektivnog objašnjavanja okolnosti u kojima se hrvatski narod našao 1941. godine, došlo je do povijesnih i prijateljskih javnih sastanaka čelnika hrvatske i židovske zajednice u Melbourneu.

Naravno, nisu Židovi u Melbourneu, većinom djeca i unuci Židova koji su ubijeni u nacističkim logorima u Poljskoj, odustali o osude ustaškog režima. Ono, što im je sada jasnije je to da mi Hrvati kroz tisuću godina, pa ni 10. travnja 1941. godine, nismo tražili ništa drugo nego samo svoju slobodu, koju nam je mogla dati samo i jedino naša vlastita i samostalna hrvatska država. Niti jedan narod ne smije biti vječno odgovoran za namjerne ili nenamjerne pogrješke njegovog vođe u određenom povijesnom trenutku. Za razliku od Titove i komunističke Jugoslavije, NDH je nama Hrvatima bila velika pouka da nije najvažnije samo nešto željeti, nego i to na većini prihvatljiv način i ostvariti. Današnja hrvatska država je, usprkos svim sadašnjim velikim problemima i krizama, tu da ostane za vječnost. Hrvatsku državu ne može više nitko izvana srušiti i uništiti. O postojanju ili nepostojanju samostalne hrvatske države i opstanku hrvatskog naroda odlučujemo samo mi Hrvati, bez obzira na naš politički svjetonazor, vjeru ili drugu pripadnost.

Poznata klopka

Gospođo Predsjednice, učinili ste prvi mali, ali i važan korak. U pravu ste, bit će dosta onih koji neće biti zadovoljani s vašim obraćanjem. Prvenstveno zato što ono ne nudi konkretno rješenje. Više ste puta rekli kako kao Predsjednica imate odgovornost za djelotvorno funkcioniranje države.

To se ne postiže televizijskim obraćanjem i javnim poslanicama. Vama je žurno potreban savjet od učenih i mudrih ljudi svih svjetonazora, koji će djelovati kao Vaše savjetničko tijelo. Nemojte upasti u poznatu klopku u koju su upadali svi dosadašnji hrvatski vodeći političari na državnoj razini, kako su savjetnici zaduženi da provode ono što im političari zapovijede. To nisu savjetnici nego operativci. Savjetnici su osobe koje Vam otvoreno i bez straha prenose njihovo znanje i iskustvo iz raznih područja, koje Vi nemate, niti možete kao pojedinka imati. Ne postoji pojedinac koji sam zna više od zajedničkog znanja velikog broja drugih učenih i iskusnih ljudi.

Gospođo Predsjednice, poslušajte mudre, domoljubne i duhovne poruke biskupa Vlade Košića i doći ćete na pravi put. Ukoliko iskreno želite pomirenje hrvatskog društva, na temeljima povijesne istine, pravde, objektivnosti, mira i prosperiteta hrvatske države i hrvatskog naroda, imat ćete moju potporu. Do tada meni, i svima drugima, koji tako mislimo, a to je većina hrvatskog naroda, morate pokazati kako Vam je nedvojbeno jasno da u povijesti ljudskog roda nije bilo niti će biti političara, ma kako pametan bilo koji pojedinac.T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. jane
  #1 jane 3 kolovoza, 2017, 07:44

  Zdravo,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Rose Badmus, privatna zajmodavac otvorila financijsku priliku svakome tko je u potrebi za bilo kakvom financijskom pomoći. Mi dajemo zajmove pojedincima, tvrtkama i tvrtkama pod jasnim i razumljivim uvjetima i kamatama od samo 2% kamatne stope. Kontaktirajte nas danas putem e-maila kako bismo vam mogli dati naše uvjete i uvjete kredita na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. James Cole
  #2 James Cole 19 ožujka, 2017, 07:35

  Prijavite se za Quick convienent kredit da plati svoje račune, siguran i nesiguran opterećenja. Naše usluge uključuju:
  kredit poduzeću
  Međunarodni kredit
  Osobna pozajmica
  Poslovni kredita
  Auto kredit
  Zajam Nekretnine
  E.T.C.

  Nudimo niske kamatne stope od 2%, uvjeti su lako i brzo lako registracija.
  Zanimljiva kontakt podnositelj: [email protected]
  Bog vas blagoslovio kao što je to tako, Vaše zadovoljstvo je naš cilj, mi smo tu da stavi osmijeh na lice, iskreno nam je sat riječ. Dajemo čvrstu garanciju zadovoljstva kupaca, brzo smo isporučiti sredstava.
  Bez obzira na potrebu za novcem je, mi ćemo držati za ruke s vama kako bi i uzeti teret lakši. S Bogom je sve moguće !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Pan Paskah
  #3 Pan Paskah 6 veljače, 2017, 22:18

  Zdravo,
  Mi smo legitimno i Renomirani novac vjerovniku. Mi posuditi sredstva kako bi se pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, dajemo kredit za ljude koji imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje. Jeste li u potrazi za kredit? što se ne moramo brinuti, jer ste na pravom mjestu sam ponuditi kredit na niske kamatne stope od 2% pa ako ste u potrebi za kredit želim da me kontaktirajte putem ovog e-mail adresa: [email protected]

  Zahtjev za kredit informacije potrebne:

  1) Puni nazivi: …………
  2) Spol: ……………..
  3) Starost: ……………………
  4) Država: ……………..
  5) Broj telefona: ……..
  6) Zanimanje: …………..
  7) Mjesečni prihod: ……
  8) Potrebno Iznos kredita: …..
  9) Zajam Trajanje: ……………
  10) Namjena kredita: ………..

  Lijepi Pozdrav

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. stizem
  #4 stizem 18 svibnja, 2016, 19:55

  Ovog Franju treba locirati i u ludnicu strpati. Covjek uvijek pise velikim slovima, stara partiska skola, pas mu mater jebo ovako starom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ciko sa ruksakom
  #5 ciko sa ruksakom 18 svibnja, 2016, 19:54

  Ovog Franju treba locirati i u ludnicu strpati. Covjek uvijek pise velikim slovima, stara partiska skola, pas mu mater jebo ovako starom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. FRANO
  #6 FRANO 11 svibnja, 2016, 22:34

  BISKUP KOŠIĆ U KOŠU SVOJIH MITSKO-KATOLIČKIH DAVORIJA.

  BISKUP KOŠIĆ ŽIVI JOŠ U DEVEDESETIMA ,PROŠLOG STOLJEĆA ,A MISLI NA NIVOU ČULNOG OPAŽANJA, NEŠTO BLIZU ANTROPOIDNOG NAGONA.
  ON I DANAS ŽIVI U KRIŽARSKOJ EUFORIJI IZ DEVEDESETIH GODINA KADA JE KAPTOL IMAO APSOLUTNU MOĆ NAD PUKOM PA JE ,KAKO TO U POVIJESNOJ PRAKSI RIMOKATOLIČKE CRVE I BIVA, DA ONA UPRAVLJA LJUDIMA ,NJIHOVIM DUŠAMA, A SVE U SVRHU ŠIRAENJA DOMINACIJE I PRIKUPLJANJA BOGATSTAVA. TAKO JE DEVEDESETIH GODINA ORGANIZIRALA VJERSKI RAT NA OVIM PROSTORIMA KOJI JE IMAO ZADAĆU DA REINKARNIRA STEPINČEVU BOŽJU DRŽAVU KOJA ĆE BITI OČIŠĆENA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH. NARAVNO ,NJEZIN OSLONAC BIVAJU POTOMCI, A KOGA DRUGOG NEGO STEPINČEVIH KRIŽARA ,KOLJAČA IZ II SVJETSKOG RATA KOJI SU ZAVRŠILI SVOJU ODISEJU U CRNOJ RUPI KAO SVI ONI KOJE LJUDSKO DRUŠTVO OSUDI KAO BIĆA KOJA NE PRIPADAJU LJUDSAKOJ SVIJESTI.

  NAŠ KOŠIĆ,KAO I SVAKI KATOLIČKI VJERSKI DŽELAT, NIJE UČIO MISLITI VEĆ SLUŠATI ,PA SE NAŠ ,POŠTOVANI NEŽENJA ,KAO BAK , SADA NA HIJERARHIJSKOJ LJESTVICI NEŠTO VIŠOJ OD KAPLRA U BISKUPSKOJ LALAŠI ,TE KASTINSKE ,ZLOČINAČKE I PLJAČKAŠKE USTROJBE, ZAČAIRIO U DOGMATSKOJ ZATUCANOSTI , I BAŠ U NEDOSTATKU ONOG HEGELOVSKOG MINIMUMA SVIJESTI ,OBIČNOG LJUDSKOG RAZUMA, PUSTIO AVAZ KAO DA JE NA PROKLETIJAMA U NEKOM ČOPORU DINARSKO-ŠARSKOPINDSKIH HAJDUKA A NE MEĐU HRVATSKIM GRAĐANIMA KOJI MISLE PROBLEME 21-VOG STPOLJEĆA .
  ZAARLAUKAO , NAŠ NEŽENJA,KAPTOLSKI ZGUBIDAN ,ONAKO BAKOVSKI ,KAO PRAVI SEKSUALNI UZNIK ,HOMO-EREKTUS IZ GEOLOŠKOG RAZDOBLJE DILUVIJA , ONAKO OSORNO ,OSIONO I PREPOTENTNO ,SADA KAO NEKI CERIBAŠA U HIJERARHIJI ZLOČINAČKE RIMOKATOLIČKE EPARHIJE U SISKU, PA PO SVOJIM ARŠINIMA NAGONSKIH HTJENJA, UZEO MIKROFON I KAO NEKI BATA U RINGU I ČITA BUKVICU DANAŠNJOJ VLADI A POSREDNO CIJELOM HRVATSKOM NARODU ,DA JE TOTALNO ZABORAVIO SVOJ PONOS SVOJU MOĆ ,SVOJE KATOLIČKO I K’TOME DINARSKO TALIBANSKO HRVATSTVO,JER IH OVA VLADA PONOVNO VODI U KOMUNISTIČKI MRAK.
  PA JE IMAO POTREBU DA SE OSORNO I OSIONU ,ONAKO TRIBALNO- ANTROPOIDNO, OSVRNE NA KOMUNISTIČKU PROŠLOST NEBILI BIO UVJERLJIVIJI SVOJIM KRITIKAMA DAŠNJEG STANJA U HVATASKOJ PRIVREDI I DRUŠTKVENIM ODNOSIMA. IAKO U KASTINSKOJ CRKVI NE POSTOJI TAKAV VOKABULAR OSIM NAMET I PROFIT ,ODNOSNO AKOMULIRANO BOGATSTVO KASTINSKE CRKVENE HIJERARHIJE , JER ,RADNIK ZA NJIH NIJE NIŠTA DRUGO NEGO BIĆE KOJE JE DOŠLO NA OVAJ SVIJET PO BOŽJOJ VOLJI I PO ISTOJ ODLAZI NA ONAJ SVIJET, A SVE ŠTO ČINI ZA VJERU I CRKVU TOJE POKORA KOJA SE VRAĆA U SVILI I KADIFI NA ONOM SVIJETU, 3 METRA POD ZEMLJOM . DAKLE,POSTOJI POREZ I PROFIT A LJUDSKI RAD JE ISPIT ODANOSTI BOGU I NJEGOVOJ OVOZEMALJSKOJ VLALDI I CRKVI.

  PA JE NAŠ NEŽENJA ,NAŠ FRATAR,OPAT, U PORUCI SVOJOJ KRUNUISANOJ PREDSJEDNICI,AVGANISTANSKOJ VOJNIKINJI , POBROJAO SVE ŠTO JE STALO U NJEGOVU ANTROPOIDNU GLAVICU A ŠTO TEREBA DA UPOZORI HRVATSKI PUK DA JE OVA VLADA POTKOPANA PROKOMUNIOSTIČKIM IDEJAMA I DA ĆE NAS OVA VLADA PONOVNO VRATITI U ONA VREMENA IZ KOJIH SMO IZLAZILI S PUŠKOM URUCI , PATRICAMA OKO VRTA,LOGORIMA I STRATIŠTIMA ZA SVE NEPOSLUŠNE I ONE DRUGE I DRUGAČIJE .PA JE MORAO UPOZORITI SVOJU ILI NARODNU OKTROIRANU PREDSJEDNICU ,NARAVNO ,KATOLIČKU SLJEDNICU DA SE OKRENE SVOJIM OVALSTIMA I PONOVNO POZOVE ATLANSKU SVETU ALIJANSU I STOŽER SVIH KRVOLOČNIH KATOLIČKIH ESKADRONA SMRTI, VATIKAN, DA ESKADRONIMA SMRTI PONOVNO OČISTI OVU NAŠU ALTAJSKO-STEPINČEVSKU ,NEKADA HOLOKAUSTOM OČIŠĆENU DRŽAVU I DA U NAROD VRATI KATOLIČKO DOSTOJANSTVO ,POSLUŠNOS ,PONIZNOST I VJERU U SVOJU CRKVU ,BEZ KOJE NEMA NAPRETKA NI PROSPERITETA.

  SJEĆA SE OVAJ KAPTOLSKI KRIŽARI, KAKO JE TUĐMAN-KAPTOLSKA FALANGA HDZ-EA ,SVE POTOMCI STEPINČEVUIH KRIŽARA KOLJAČE, S’ PATRICAMA OKO VRATA ,NAORUŽANI STEPINČEVOM MRŽNJOM PREMA SVAKOM DRUGOM I DRUGAČIJEM, RUŠOLI KOMUN IZAM I PLAJČAKLI GA ZA OSVETU ,PA JE BOGOHULNO NE PROPITATI ,TKO SU OPET OVI ZASTUPNICI U SABORU KOJI OČITIO SABOTIRAJU OZDRAVLJENJE ,NOVE STEPINČEVSKE KLERIKALNE DRŽAVE

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code