UHIĆEN NAKON TAJNOG SASTANKA S PAPOM

UHIĆEN NAKON TAJNOG SASTANKA S PAPOM

19. listopada, 2014.

 ivica plisic milan bandic slobodan ljubicic davor poljak1

Otkrivamo događaje koji su prethodili pritvaranju Milana Bandića

Napisao: Dražen Stjepandić

“Na poziv gradonačelnika Grada Rima Ignazia R. Marina, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sudjelovat će, u srijedu, 1. listopada, na Sastanku gradonačelnika 28 glavnih gradova Europske unije što će se, pod nazivom Developing an EU Urban Agend održati u prostorima rimske Gradske uprave.

Susret u Rimu održava se tijekom predsjedanja Republike Italije Europskom unijom, nastavno na ranije sastanke u veljači 2014. i veljači 2013. u Briselu. Na cjelodnevnom radnom susretu, među ostalim, razmatrat će se dvije glavne teme: Potrebe glavnih gradova u kontekstu EU Urban Agenda – prijedlozi i zajedničke akcije te Kako unaprijediti stajališta vlasti na višu razinu u pogledu projekata EU Urban Agenda.

Izrazima dobrodošlice kolegama gradonačelnicima europskih glavnih gradova, Rimski susret će u 10 sati otvoriti gradonačelnik Rima, a nakon toga, uvodnim izlaganjem, ključnu misao iznijet će Johannes Hahn, povjerenik EU za regionalnu politiku.

Prema protokolu, uslijedit će izlaganja gradonačelnika, sudionika sastanka, a zagrebački gradonačelnik izlaganje će bazirati na prvoj temi: Potrebe glavnih gradova u kontekstu EU Urban Agenda – prijedlozi i zajedničke akcije.

Uz gradonačelnika Bandića, sastanku će prisustvovati i Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica GU za strategijsko planiranje i razvoj grada, Marijan Maras, pročelnik GU za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Valerija Kelemen Pepeonik, viša savjetnica u GU za strategijsko planiranje, koji će kao stručnjaci određenih područja sudjelovati u popodnevnom dijelu sastanka s kolegama iz drugih glavnih europskih gradova. “

TAJNI SASTANAK

Ova vijest uoči jednog od nekoliko ovogodišnjih Bandićevih odlazaka u Rim iz Ureda gradonačelnika odaslana je medijima. Ni prije ni poslije toga nije navedeno da je gradonačelnik u Rimu vidio i papu Franju. Točnije tajno je se sastao s vrhovnim poglavarom Katoličke crkve. Kao i sam susret za javnost je ostala tajna o čemu su razgovarali. Isti izvor koji nam je otkrio da se Milan Bandić sastao s papom Franjom rekao nam je da su najviše razgovarali o kandidaturi zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim predsjedničkim izborima. Dvadeset dana nakon susreta sa Svetim Ocem u Rimu zagrebački gradonačelnik je uhićen.

Ono o čemu se dugo šuškalo dogodilo se u poslijepodnevnim satima u nedjelju 20. listopada. Uz gradonačelnika, uhićeni su prvi čovjek Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i vlasnik Ciosa Petar Pripuz te još 16 osoba. Akcija je djelovala kao nekadašnje spektakularno uhićenje zločinačke organizacije. Velika predstava uoči izbora.

“Neka institucije sistema rade svoj posao”- kao mantru uz bivšeg predsjednika Stipu Mesića u javnosti je najviše ponavljao Milan Bandić. Slažemo se s njim, ali neka rade stalno, a ne uglavnom uoči izbora.

I Sanadera je USKOK uhitio uoči izbora, trebao je to biti glavni predizborni potez Jadranke Kosor i HDZ-a na parlementarnim izbotrima u prosincu 2011. Kasnije se pokazalo da je to njenom munjevitom uspjehu donijelo još brži pad, posebice u HDZ-u.

Sada su na redu predsjednički izbori. Milan Bandić nikad nije ni potvrdio niti demantirao kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima. Izjavljivao je da će se kandidirati na svim predstojećim izborima pa je preskočio izbore za Europski parlament. Na konkretno pitanje jedne kolegice hoće li se ponovno kandidirati za predsjednika prije nekoliko dana na središnjem zagrebačkom trgu Bandić je uzvratio:”Jok ti češ”.

OPASAN KANDIDAT

Već nekoliko mjeseci moglo ga se sresti širom Hrvatske i hrvatskih krajeva u Bosni i Hercegovini i Vojvodini. Bilo je jasno da ne želi ostati samo političar sa lokalnim dometima. I kad su bolji poznavatelji političkih prilika pouzdano znali da će svoju predsjedničku kanidaturu najaviti u zadnjem trenutku dogodilo se uhićenje.

Na portalu Tjedno već smo objavili komentar u kojem iznosimo da je Milan Bandić kandidat s ozbiljnim projektima iza sebe. Dok drugi nabrajaju samo afere, mi ponovno naglašavamo da ne treba zaboraviti ni sve ono dobro što će ostati iza najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika. Što je to u svom mandatu postigao Ivo Josipović? Nije uspio ponoviti ni projekt kao što je ZAMP. Stalno prvo mjesto u anketama popularnosti političara po tvrdnjama nekih ozbiljnih političkih komentatora je samo stalna prevara javnosti od strane određenih marketinških agencija.

Milan Bandić je na međunarodnom planu imao i brojne druge političke veze i mislimo da je svakako bio najopasniji predsjednički kandidat. I predstava koja se dogodila bio je zadnji trenutak da ga se uhiti prije nego što je službeno najavio predsjedničku kanidaturu. Nešto slično govorilo se i uoči posljednjih lokalnih izbora kad je Milan Bandić i po peti put postao zagrebački gradonačelnik. Oni koji manipuliraju istragama i uhidbama očekivali su da neće ponovno pobijediti na izborima, sada više ništa nisu prepustili slučaju i krenuli su u izbornu pobjedu po svaku cijenu uključujući i ovakve eliminacije osanijih kandidata.

No, nije sve gotovo Milan Bandić se može kandidirati za predsjednika i kao osoba u pritvoru.

Nedavno me jedan ugledni književnik upitao hoću li možda pisati biografiju Milana Bandića. Odgovorio sam da je to ozbiljan posao, Milan Bandić je često imao i po dvadeset događaja dnevno, ranih otvaranja, pozdravnih govora, obilazaka… Njegov život je vrlo komplesan i pisati biografiju o njemu veliki je posao. Ova epizoda s hapšenjem uoči predsjedničkih izbora će sigurno biti važno poglavlje. Pravi igrači bi takvu reklamu sigurno znali iskoristiti.Zasigurno to nije zadnje Bandićevo počitičko poglavlje.
T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 25 listopada, 2014, 21:38

  Sa kojim se je Papom sastao ,crnim ili bijelim ili pak sa obojicom ? Ili vi koji pišete niste proučili povijest započevši od pra kršćanstva i neznate ništa o tome ?…Ma naravno da neznate ,proputujte Europu uzduž i poprijeko sastanite se sa Masonima najvišega stupnja ,steknite njihovo povjerenje te nakon toga pišite o kojem se Papi radi.Foto montaže i neprovjerene činjenice ne uzima se u obzir…..Ili jednostavno odite u Rim i konzultirajte Patera Gabriela Amortha da Vas izvjesti o pravom stanju u Vatikanu….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Klarens
  #2 Klarens 23 listopada, 2014, 22:07

  Nema KOMUNISTA !!!!!!
  +++++++++++++++++++
  Stoko moja voljena sitnozuba
  +++++++++++++++++++
  Che Guevara bi se
  POBLJUVAO na
  Ovu hrpu balege shto se prikazuje
  Naprednom inteligencijom
  Zaogrnuti u plasht
  Antifashizma
  Trgovci lazhnom srchom
  Nisu nishta drugo nego
  +++++++++++++++++++++++++++++
  TROPAPKARI
  TROPAPKARI
  TROPAPKARI
  +++++++++++++++++++++++++++++

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 22 listopada, 2014, 04:34

  cini se da je vlastodrscima rremetinec kao paradigma golog otoka

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. furda
  #4 furda 21 listopada, 2014, 19:37

  razlog zašto je samo pripuz pušten leži u činjenici što mu komad radi u uredu predsjednika. a, eto i nobilo iz dioničkog društva “perković d.d.” je naglo doletio svojim aviončićem iz munchena u zagreb i stavio punomoć u spis. dakle, vrrrrlllooooo dobro koordinirana akcija…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. gustirna
  #5 gustirna 21 listopada, 2014, 19:09

  pripuzov odvjetnicki tim se naglo povecao za bivseg komunistickog kolkege dorhovaca i vidi vraga pripuz pusten uz jamcevinu.pojava nobila kod pripuza dostatan je znak da je taj i pajdas veleizdajnika mesica i da ga treba smiriti…….sjecate li se kako je onaj sanaderov ministar polancec za sve oko kriminala u ina-i optuzivao druga mesica.javno na presicama, ali kada je isti polancec optuzen pod hitno je dobio za fiskala mesicevog burazera nobila i na svim sudjenjima polancec vise nikada nije spomenuo udbasa mesica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. gustirna
  #6 gustirna 21 listopada, 2014, 18:36

  izvide,istrage,premetacine ne vrsi uskok kao sto bi to bilo normalno vec direktno milance preko svog ranka………i zamisli slucajnosti. terete banderasa samo za zlodjala nakon prekida sa jugokomunistickom koljackom partijom……

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. gustirna
  #7 gustirna 21 listopada, 2014, 18:30

  [quote name=”Guest”]nakon ovog će valjda svakom biti jasno zašto treba uhapsiti ninoslava pavića i tu kamarilu iz eph[/quote]
  drugovi kazu da je banderas zatajio i nije patio porez drzavi od nekoliko muljuna kuna.crveni kmeri i njihvo pravaosudje, a ni udbaski mediji, ne kazu da njihov drug pavic nije platio drzavi miljarde poreza i nikom nista.odnosno crvana mafija da bi spasila svoga malog crvenog falsifikatora izmislila je predstecajne nagodbe…..hihihi

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. javor
  #8 javor 21 listopada, 2014, 13:39

  dr.ivo je mozda dobar u zakulisnim igrama ali vidjet cemo kakav je u borbi prsa o prsa

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. yutel
  #9 yutel 21 listopada, 2014, 08:43

  ne prica mikulic napamet…

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. nešto je u zraku
  #10 nešto je u zraku 21 listopada, 2014, 07:18

  Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić izjavio je da su HDZ-ovi gradski zastupnici u Skupštini bili Bandiću jedina, prava i konstruktivna oporba te ga uvijek opravdano kritizirali. Navodeći kako ne može tvrditi da Bandićevo hapšenje ima veze s politikom, Mikulić je kazao da se osjetilo kako nešto ne štima od kada, kako je rekao, glavni operativac predsjednika Republike Ive Josipovića iz ZAMP-a Marko Vojković više ne kadrovira u Zagrebačkom holdingu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. uf
  #11 uf 20 listopada, 2014, 19:12

  [quote name=”Udbaško govno”]Nije drug Zoka samo čitao Staljina, već i lizao stražnjicu, makar je ovaj vće dugo u paklu kao i njegovi sinovi Adolf i Josip![/quote]

  njegov potparol tomislav saucha je jucer navecer na svom facebook profilu proslavio bandićevo uhićenje uz sliku čaša sa šampanjcem. treba li postupak tog milanovićevog talibana uopće komentirati?

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Udbaško govno
  #12 Udbaško govno 20 listopada, 2014, 16:29

  Nije drug Zoka samo čitao Staljina, već i lizao stražnjicu, makar je ovaj vće dugo u paklu kao i njegovi sinovi Adolf i Josip!

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. tugrul
  #13 tugrul 20 listopada, 2014, 16:19

  umjesto da se drugovi bave jakovčićem, čačićem ili vesnom pusić oni zbog istih optužbi progone samo odabrane. izgleda da je zoka m. puno čitao staljina.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Plavi 9
  #14 Plavi 9 20 listopada, 2014, 14:41

  Ako je to tako što mediji pišu, a radi se o gospodarsko-financijskim muljažama, što gradski šef financija Kojić još radi na slobodi?

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Guest
  #15 Guest 20 listopada, 2014, 14:28

  nakon ovog će valjda svakom biti jasno zašto treba uhapsiti ninoslava pavića i tu kamarilu iz eph

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Thor
  #16 Thor 20 listopada, 2014, 11:15

  hendleri belog jove psihopata nista ne prepustaju slucaju. njihovo grlo mora pobijediti trku, zato treba eliminirat bilo koje opasnije grlo u trci.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Zagrepčanka
  #17 Zagrepčanka 20 listopada, 2014, 10:51

  Dokaz da je ovo namješteno je i upravo vijest, tj reklama za Jutarnji na radiju: kažu, ovak “Jutarnji specijal, očekivano uhićenje provedeno. Postalo najveće uhićenje ikad!” Pametnom jasno. Baš me zanima ishod. Uhitili su i gradonačelnika Ljubljane na slični “štos” i, eno ga opet gradonačelnik. Biti će zanimljivo vidjeti Zorana i Ostoju- pendreka, kad im narod izađe na ulicu, a bome, to je lako moguće. Za sve ove navodne i općenite optužbe zna se godinama, kako je izabran baš sada ovaj tajming? Prikriva se veleizdaju Josipovića, pljačku po ministarstvima, “svirače” u Minhenu? Kako providno! Rekla sam ja još ljetos, znala sam, crni Mile će “odsvirati”! Čekaju ga, i, evo, tu je…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code