KV-MAJSTORU ZA DODATNE SAVJETE DALA 170 TISUĆA KUNA

KV-MAJSTORU ZA DODATNE SAVJETE DALA 170 TISUĆA KUNA

7. ožujka, 2014.

 

 

620 400 1382594222945583 306847862783724 239491028 n Custom

Savjetnike županice Marine Lovrić Merzel još nitko ne ispituje

 

 

Napisao: Josip Frković

Uručivši Marini Lovrić Merzel istražni nalog, osumnjičenoj za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti (četverogodišnjega izvlačenja proračunskoga novca krivotvorinama), istražitelji kojima će beskompromisna šefica po svemu uskoro biti Tamara Laptoš nastavljaju intenzivne izvide na adresama kapitalnih kupoprodaja i zamašnijih novčanih transakcija Sisačko-moslavačke županije. Prvenstveno o preplaćenoj i vrlo sumnjivoj kupnji bivšeg „peugeotova“ servisa i auto-salona za vjerojatno najskuplju bazu hitne medicine (12 milijuna kuna), ali i očigledno namještenoj niskoj cijeni (20 milijuna kuna) 57 posto vlasništva „Cesta Sisak“ za IGM „Turopolje“, točnije Željka Žužića. Riječ je o pritvorenu miljeniku kompromitirana brbljavca i preskupog umirovljenika Stipe Mesića, koji najradije nastupa na skupovima lažnih antifašista. Posredovanju i zanovijetanju, očito, županica nije mogla ni željela odoljeti. Sve u svemu, nitko od upitanih za komentar, pa ni glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, ne žele prognozirati ishod jedne od najvećih kriminalnih i političkih afera (poslije Sanaderove Fimi-medije“) u Hrvatskoj. Ne žele dati svoj sud zaslužuje li MLM, osim procesuiranja i zatvorskih rešetki, smjenu s odgovorne dužnosti i isključenje iz partije u kojoj je napravila radni i politički uspon vrijedan divljenja. Od skromne završene kemijske srednjoškolke, bolničke servirke i medicinske sestre, do šefice ureda transportne kompanije u stečaju, studentice i inženjerke prometa, tajnice i predsjednice županijskoga SDP-a. U zenitu od 2005. i dugovječne županice vrlo siromašne i ratom opustošene jedinice regionalne samouprave, baš u vrijeme teške recesijske krize Hrvatske, u kojoj je zgrnula teško shvatljivo bogatstvo.

 ZVIJEZDA SE GASI

Iako prvi nalazi istražitelja, potaknuti otkrićem kriminalnih radnji, mnogima – sumnjajući u vagu božice pravde Iustitije i konačan ishod afere – zvuče vrlo skromno, definitivno je jasno da od 23. listopada 2013. i velikoga tuluma državnoga vrha i moćnih kumova u Novom Selišću Lovrić Merzelova gubi vjerodostojnost dužnosnice. Svakom je, na žalost ne i njoj samoj, potpuno razvidno da joj se zvijezda slatkorječive ali neiskrene političarke neumitno gasi. Svjedoči o tome i ovotjedna radna pobjeda u Južnom industrijskom bazenu Capragu, gdje je preko mreže kolosijeka kraj kolodvora predana na korištenje dugo očekivana pasarela. Vrijednost mosnoga pješačkog prijelaza HŽ-Infrastrukture iznosi 6 milijuna kuna, pa je mnogima zacijelo palo na um da bi taj iznos vjerojatno bio dostatan i za pothodnik ispod „glajzova“ na cesti u stajališta Stupno. Moglo bi da MLM nije smislila kriminalni savjetnički plan njena dugotrajnog zadržavanja u fotelji županice i halapljiva pustošenja županijske blagajne. Iznos od 6 milijuna kuna nepovratno je – bez rada i ikakve odgovornosti stručno i politički nekompetentnih savjetnika, pljeskatora nepogrešivoj vladarici – utrošen u prošlom drugom mandatu. „Uskokovi“ će istražitelji punu pozornost posvetiti i tom fenomenu, kad za početak moraju prekapati silnu stvarnu i falsificiranu dokumentaciju o domjencima i parfemima. Ili čak o dvjema narudžbenicama istoga nadnevka „za potrošni materijal“ i „za meso i mesne prerađevine“ vrijednih oko 5000 kuna. Zna se da je roba nabavljena u trgovini Sanje Rodić, koja je slučajno žena SDP-ova lokalnoga šefa Đure Rodića iz Bovića (Gvozd), te da su hamburger, svinjska potrbušina, kobasice i grah, nabavljeni za veselicu SDP-a uz blagdan srpskopravoslavne Nove godine… Jedna je narudžbenica nestala i reviziji nije predočena?

SAVJETNICI I DALJE SKUPO SAVJETUJU

Ali, vratimo se mnogočlanom timu nasumce odabranih političkih autoriteta, od kojih je dio nazočio i capraškom svečanom prijelazu nove pasarele. Kao da se ništa ne događa – kad je već zadnja „montirana“ sjednica Županijske skupštine prošla bez mogućnosti istupa oporbenih vijećnika i bez poziva na ostavku prokazane županice – starosjedioci triju savjeta Milena Pavković  Novotni, Jura Lisak(SDP), Jozo Bilobrk, Željko Soldo, Željko Kardaš(HSP), Milovan Bojčetić (SPH) i Milivoj Tičarić(SDU). Novi su Dubravko Obadić (HSLS), Đuro Belovarić (AHSS), Zdenko Koren (HSP), Šaban Kadrić (SDA), Rajko Mladenović (HDRS), Emil Franjević (HSU)  i Vlado Đaković (nez.). Josip Prajner je od lani samo gradski vijećnik Kutine, a Vladimir Grgurić predsjednik gradske UDU-Umirovljeničke demokratske unije u Glini, a Milan Krstinić funkcionar SDSS-a. Svi oni, čini se, i ne razmišljaju o mogućim političkim i pravnim posljedicama legalizirane političke korupcije, stjecanja novca bez ikakva posla i njegova mogućeg povrata. Među onima koji ponavljaju „glumu“ županičinih neizostavnih savjetnika za socijalnu skrb, zdravstvo i umirovljeničku populaciju (djelatnik u redovnom radnom odnosu i čelnik hibridne stranke), te član Upravnoga vijeća razvojne agencije(!), KV-majstor, dodatno je navodno na ugovor o djelu zaradio 170.000 kuna?!. I dok dio sociologa, psihologa i psihijatara u medijima neke od brojnih malverzacija Marine Lovrić Merzel olako trpa u onu pučku o žabi koja je vidjevši potkivanje konja i sama podigla nogu, drugi osobito naglašavaju ne baš osobitu školovanost (kupljene srednjoškolska i fakultetska diploma?) i brojne komplekse bahate županice. Štoviše, mnogi tvrde da je sklona prikrivanju učinaka plastične kirurgije i zubarstva, glumi (pre)lijepe, otmjene i moćne žene, što je opetovano dokazivala i u nekolicini naručenih novinskih tekstova. T            

 

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Pero
  #1 Pero 14 ožujka, 2014, 11:14

  Ranije dok je radila u željezari, hvalila se tada nerazdvojnoj prijateljici kako uživa u vođenju ljubavi na podu posutim sa puno brašna.
  Ovo je za psh. analizu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Brk
  #2 Brk 7 ožujka, 2014, 20:28

  Misliš..?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Đoko
  #3 Đoko 7 ožujka, 2014, 18:29

  Nekada sam dolazio u Žažine kraj Siska u kontrolu radarsko raketnih sustava JNA za navođenje raketa.Šteta što je sadašnja županica tada bila mala curica jer da je to u sadašnjem vremenu upoznao bih ju zasigurno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. ratar
  #4 ratar 7 ožujka, 2014, 08:19

  majko mila,za ovo trebaju dva uskoka a ne jedan

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code