PRISEGA U UREDU PREDSJEDNIKA PODSJEĆA NA TAJNE ORGANIZACIJE

PRISEGA U UREDU PREDSJEDNIKA PODSJEĆA NA TAJNE ORGANIZACIJE

20. siječnja, 2020.

S pravom si možemo postaviti pitanje treba li takvoj inauguraciji prisustvovati i voditi ju predsjednik Ustavnog suda kad se njenim provođenjem krši zakon. Kako je oko ove inauguracije krenulo ne bi se nimalo začudio da se zatražiti brisanje samog kraja teksta prisege u kojem se izriče „Tako mi Bog pomogao“

Napisao: Zoran Čapalija – Čaplja

Na osnovi prethodnog ponašanja neke osobe vrlo je lako predvidjeti njezino buduće ponašanje. Ako je u prethodnom periodu osoba bila vedra i vesela, puna optimizma i vjere, tada isto takvo njezino ponašanje možemo očekivati i u budućnosti. Na žalost kod mrguda je potpuno isto. Od njih možete uvijek očekivati namrgođenost, zatvorenost i čudnu samovolju. Tako vam je i s našim novo izabranim predsjednikom koji je već i prije službenog predsjednikovanja započeo s diplomatskim gafovima i samovoljom. Pokazuje li nam to način na koji će biti predsjednik? Prilikom intervjua koji je Nova TV organizirala s budućim predsjednikom RH potvrdila se stara narodna poslovica „Vuk dlaku mijenja, ali ud nikada“.

Prisjetimo se dosadašnjih inauguracija. Držeći izborni proces kao praznik demokracije sve dosadašnje inauguracije organizirane su svečano i dostojanstveno i odvijale su se pred očima cijele nacije. Istina, neki od predsjednika nisu željeli staviti lentu pa je tako uvijek bilo pitanja mora li se staviti lenta.

Izabrani predsjednici

Lentu čini trobojnica koja je vjekovni simbol identiteta Hrvata. Hrvati su ju nosili, nose i nosit će u svim svečanim prilikama ponoseći se svojim rodom i domovinom. Pri tome nisu i nikada neće vrijeđali i umanjivali druge narode što je razvidno iz vjekovnog hrvatskog gostoprimstva. S pravom si možemo postaviti pitanje tko su ti koji ne žele nositi lentu. Jesu li oni uopće zaslužili biti izabrani predsjednicima RH. Kojem narodu ili političkoj opciji oni pripadaju. Iako je nošenje lente određeno zakonom (Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske (NN 55/90) – nosi se na Dan državnosti, pri predaji odličja, pri akreditiranju diplomatskih i konzularnih predstavnika i u drugim svečanim prilikama) predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović to nisu učinili pa su tako već i prije ustoličenja prekršili zakon, a Kolinda Grabar Kitarović pokušala se opravdati nestankom lente. S pravom si možemo postaviti pitanje treba li takvoj inauguraciji prisustvovati i voditi ju predsjednik Ustavnog suda kad se njenim provođenjem krši zakon. Kako je oko ove inauguracije krenulo ne bi se nimalo začudio da se zatražiti brisanje samog kraja teksta prisege u kojem se izriče „Tako mi Bog pomogao“.

Polaganje prisege u uredu predsjednika, kako je to najavio budući predsjednik, podsjeća me na neke tajne organizacije poput masonerije, o čemu javnost ne bi trebala ništa znati. Hoće li se inauguracija svesti na tulum predsjednika s par članova SDP-a.

Što to znači ne pozvati na inauguraciju diplomatske predstavnike drugih zemalja? Je li to možda predznak načina budućeg komuniciranja s međunarodnom javnošću? Sjetimo se izjava gospodina Zorana Milanovića o drugim državama i njihovim predsjednicima, koje su nas u vrijeme dok je obavljao dužnost predsjednika Vlade posvađale s vjekovnim prijateljima i saveznicima. Sjetimo se zakona „Lex Perković“ zbog kojeg smo dobili packe, zakona koji nas je također udaljio od zapadne demokracije. Pitam se samo kako će se budući predsjednik zauzimati za provođenje u djelo Rezolucije Europskog parlamenta koja je usvojena 19. rujna 2019. pod nazivom “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)“, kojom se izjednačuje nacističke i komunističke zločine. Ta rezolucija nastaje u kontekstu obilježavanja 30. godina pada Berlinskog zida, i na jasan način upozorava te podsjeća kako neke zemlje bivšeg komunističkog bloka (poput Hrvatske), unatoč pada Berlinskog zida i uvođenju demokracije, još uvijek nisu provele svoju „političku tranziciju“ usvajanjem prikladnog zakona o lustraciji poput drugih bivših komunističkih zemalja Srednje i Istočne Europe. Da je provedena Rezolucija EU 1481/2006. sasvim sigurno ne bi postojala potreba donošenja ove nove Rezolucije. Može li se očekivati provođenje ove rezolucije? To će biti potpuno jasan znak jesu li predsjednik i SDP stvarni socijaldemokrati ili pripadaju stranci koja je samo promijenila ime a zadržala sadržaj i okvir komunističke paradigme. U tom kontekstu treba svakako imati na umu i ekstremnu izjavu koalicijskog partnera gospodina Kreše Beljaka kako UDBA od 1945. do 1990. očito nije ubila dovoljno ljudi, ali i svojedobnu izjavu gospodina Nenada Stazića izrečenu u Hrvatskom saboru kako je posao 1945. trebalo bolje odraditi. Na izjavu gospodina Stazića gospodin Milanović nije uopće reagirao, a vidjet ćemo što će učiniti povodom izjave gospodina Beljaka, svog podržavatelja i koalicijskog partnera SDP-a.

Kolodvorsko sjecište

Izjava gospodina Milanovića o gradu Kninu, kako se u stvari radi o malom kolodvorskom sjecištu u Dalmatinskoj zagori potpuno je neumjesna i što više neprihvatljiva od osobe koja bi trebala biti predsjednikom Republike Hrvatske. Povijesni hrvatski kraljevski grad nazvati kolodvorskim sjecištem znači u potpunosti zgaziti hrvatski nacionalni identitet. Kad uzmemo u obzir najavu promjena u proslavi „Oluje“ u Kninu, o njezinom minimiziranju, s pravom se moramo zapitati kuda sve to vodi. Tako velebna vojno-redarstvena operacija kakva u povijesti ratovanja nikada do tada nije provedena, ratna operacija kojom bi se ponosila svaka druga država zaslužuje i velebnu proslavu, a ne neku mizernu lokalnu proslavu. Vojno-redarstvena operacija „Oluja“ ne samo da je simbol pobjede nad agresorom već je i upozorenje svakom tko bi eventualno pokušao napasti Republiku Hrvatsku. Umanjimo li značaj ove proslave sami ćemo sebi učiniti isto ono što su nam činili komunisti i velikosrpska kamarila proteklih 100 godina.

Kako išta dobro očekivati kad u jednom ovako kratkom intervjuu budući predsjednik počini toliko diplomatskih i političkih gafova? Hoće li jednom prestati to stogodišnje hrvatsko prokletstvo? Hoće, sasvim sigurno, no kako mi se čini ja to neću dočekati.

Način predstavljanja kandidata u ovoj predsjedničkoj kampanji samo je potvrdio moje prijašnje razmišljanje kako bi svi predsjednički kandidati trebali proći rigorozan zdravstveni pregled, a javnost bi trebala biti upoznata sa svim detaljima njihovog zdravstvenog stanja. Kad idete na ispit radi upravljanja motornim vozilima morate prije proći zdravstveni pregled kojim se potvrđuje vaša zdravstvena sposobnost za upravljanje motornim vozilima. Upravljanje državom, a naročito vojskom neusporedivo je veća i odgovornija dužnost od upravljanja autom. Prisjetite se kako neki i ne prođu zdravstveni pregled pa ne mogu ni pristupiti vozačkom ispitu. T

14 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 1 veljače, 2020, 14:50

  BREXIT = Izlazak iz EU i ulazak na Balkan.

  MI6 i SOA će pod vodtsvom Zokya, tj. Manolića i Mesića odraditi svoja udbaška sranja za Engleze i srpskog kralja!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Dobrodošlica u Vrgin most
  #2 Dobrodošlica u Vrgin most 24 siječnja, 2020, 12:27

  Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević prošle subote je zajedno s načelnikom općine Vrginmost Milanom Vrgom obišao četiri povratnička domaćinstva na području te općine i uručio porodicama donaciju u ogrjevu za zimu.

  – Iako je zima u punom zamahu, ova vrsta pomoći je bila neophodna sa obzirom da se radi o starijim ljudima sa malim prihodima, nedovoljnima za dostojanstven život, koji nisu imali dovoljno ogrjeva da se griju cijelu zimu. Pomoć u drvima stigla je u nedjelju u još dva domaćinstva na području Krnjaka. Kupnju, nabavu i prijevoz drva do povratničkih domaćinstava organiziralo je Srpsko narodno vijeće – izjavio je Boris Milošević za “Portal Novosti”.
  Mora se priznati, Cimeša tako lepo slaže misli nesretnih srboljuba iz Vrgina mosta, ali što je onaj dragomir tako dugo ležao u srbijici. Moga se odmah povratiti u zavičaj gde su ga nestrpljivo očekivali. Čuo je za nj bora milošević i dovuka naceoanih drva, iako ih je puna gora Petrova i to besplatno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. lopkm
  #3 lopkm 21 siječnja, 2020, 14:35

  MOJO svedočenje Dobar dan,
   moje ime je Azwandy, građanin sam Švedske. želim
  da svedočim o dobrom zajmu zajma koji mi je pokazao svjetlo nakon
  prevareni od strane četiri različita lažna Internet kreditora, svi oni
  obećaj mi zajam nakon što sam tražio da platim mnoge
  naknade koje nisu ništa proizvele i nisu dale pozitivan učinak
  rezultata. Izgubio sam puno novca blizu 32.000 eura
      Jednog dana dok sam pretraživao internet naletio sam na stari post
  o još jednoj žrtvi poput mene koja je dobila kredit od Ranner kredita, nakon što sam pročitala njeno svjedočenje, odlučila sam se samo
  daj ga zadnji put suđenje, prijavila sam se putem e-maila
  i u roku od 48 sati dobio sam zajam od 32.000 eura. Nisam mogao vjerovati
  moje oči, sad sam opet sretna i bogata i zahvaljujem Bogu da takve kreditne kompanije poput ove još uvijek postoje na ovim prevarama na sve strane, molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit da posjete e-poštu ,,, ([email protected]), oni nikada neće propasti
  vi i vaš život će se promeniti kao i moj.
  Brzo se obratite ([email protected]) već danas i uzmite njihov zajam od njih.
  Ostanite sigurni i blagoslovljeni

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. mercy
  #4 mercy 21 siječnja, 2020, 13:58

  MOJO svedočenje Dobar dan,
   moje ime je Azwandy, građanin sam Švedske. želim
  da svedočim o dobrom zajmu zajma koji mi je pokazao svjetlo nakon
  prevareni od strane četiri različita lažna Internet kreditora, svi oni
  obećaj mi zajam nakon što sam tražio da platim mnoge
  naknade koje nisu ništa proizvele i nisu dale pozitivan učinak
  rezultata. Izgubio sam puno novca blizu 32.000 eura
      Jednog dana dok sam pretraživao internet naletio sam na stari post
  o još jednoj žrtvi poput mene koja je dobila kredit od Ranner kredita, nakon što sam pročitala njeno svjedočenje, odlučila sam se samo
  daj ga zadnji put suđenje, prijavila sam se putem e-maila
  i u roku od 48 sati dobio sam zajam od 32.000 eura. Nisam mogao vjerovati
  moje oči, sad sam opet sretna i bogata i zahvaljujem Bogu da takve kreditne kompanije poput ove još uvijek postoje na ovim prevarama na sve strane, molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit da posjete e-poštu ,,, ([email protected]), oni nikada neće propasti
  vi i vaš život će se promeniti kao i moj.
  Brzo se obratite ([email protected]) već danas i uzmite njihov zajam od njih.
  Ostanite sigurni i blagoslovljeni

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. pepe
  #5 pepe 20 siječnja, 2020, 22:43

  to je tako zato čto udbašsko-petokolonašska YU socialističsko-komunjarsko-balkanska gamad od 1998. godine sopet ima svoju dṙžavu, kojoj kani uskoro pripojiti i ostatak “regiona” pod anglosaksonskom pazkom i nadzornom palicom.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • frik
   frik 21 siječnja, 2020, 11:48

   A možda imade od 1990-te.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • kumek
   kumek 21 siječnja, 2020, 11:50

   Znal sam Pepe da nebuš opstal na HKV-u, jer ekipa “hrvatov” razme samo srbsko-hrvatski.

   Odgovorite na ovaj komentar
   • pepe
    pepe 22 siječnja, 2020, 00:56

    na žalost, perjanica jim je ondje jezično-uljudbeni “sṙbohṙvat” i socialist ter ljevičarska pričuvna hadezenjara iztočnohercegovačskoga imena “hrvoje (hitrec)” zvan “titrivoje-smogovečski”, svojedobno odkriće i štićennik iztočnohercegovačskoga komunjarskoga “turčina” fadila hadžića. većina družine je socialističska, oplakujuća ter kmečeća “slavoserbska” i “sṙbohṙvatska” balkanska mješavina. nuti, “veliki su to hṙvati” i “domoljubi”, sāmo jim je nëkako krivopis jošter uviek YU-sṙbski po vůku, a i jezik jim nije dalje od toga. vjeruju (većina niti to) zabludno da će pisanje “ne ću” i “podatci” od njih učiniti “jošte veće hṙvate”, balkanski “sṙbohṙvatski” polupismeni jadnici. čast jednoj ili dvjema iznimkama među njima. inače, jošte je i gorje stanje na “kamenjar.com”-u (u stvarnosti, “HDZ.com”) i “narod.hr”-u (soroseva-markić.hr), itd. zaisto, nema ničega istinski desnoga i jezično-uljudbenoga hṙvatskoga u ovoj sṙžno pobalkanjenoj udbašskoj pṙćiji, u kojoj razne klatežne komadine i prëtili obersneli prëdstavljaju “europske vriednosti u hṙvatskoj”.

    Odgovorite na ovaj komentar
 6. Borna
  #6 Borna 20 siječnja, 2020, 18:12

  Kao što je izbor Mesića bila namještaljka tako je to ponovo i s Milanovićem. Hrvati jesu guske u magli ali ne baš tolike da bi natrpali glasačke kutije s milijun glasova kozičavom neradniku s Iblerovog trga!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. FRANO-MARXISTA
  #7 FRANO-MARXISTA 20 siječnja, 2020, 16:10

  KAKVA BI TREBALA BITI I GDJE ,CEREMONIJA INAUGURACIJE IZABRANOG PREDSJEDNIKA??
  PA ODLUKA DA SE INAUGURACIJA ODRŽI NA PANTOVČAKU ,U UREDU NOVO-IZABRANOG PREDSJEDNIKA, JE ULJUĐENA ,SKROMNA, DOSTOJANSTVENA, PRIMJERENA STUPNJU GĐANASKE SVIJESTI HRVATSKOG ČOVJEKA , PA JE UPRAVO NAŠ IZABRANI ZORAN NAJBOLJE POGODIO .
  PA SVI PRIGOVORI O MJESTU INAUGURACIJE SU KATOLIČKO-KMETSKO-FEUDALNO -KASTINSKO, KLERIKALNO,KRIŽASRSKO PAJDAŠKE NARAVI. PA ZAHTJEVI DA SE INAUGURACIJA ODRŽI NA TRGU KMETSKO-FEUDALNO-ROBOVSKE MITOLOGIJE HRVATSKOG ČOVJEKA KOJEG MU JE ZLOČINAKA CRKVA STALNO LIJEPILA UZ SIROMAŠNU RUBAČU,DANAS NIJE VIŠE NI MOGUĆE NI PRIMJERENO ,VAĆ BI BILO SRAMOTNO I NEDOSTOJNO SVIJESTI I PONOSU HRVATSKOG ČOVJEKA.
  I GLE , OPET SE STEPINČEVSKA REINKARNIRANA CRKVA NAMEĆE TAMO GDJE JOJ NIKADA NIJE BILO MJESTO ,U DRUŠTVENO-POLITIČKE ODLUKE HRVATSKIOG GRAĐANINA, KOJI HOĆE I MOŽE DA BUDE SVOJ SA SOBOM I KOD SEBE ,KAKO BI SAMOSTALNO ODLUČIVAO KAKO VLADATI OVOM SVEMIRSKOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM KOJA RUŠI SVE DOSADAŠNJE INDIVIDUALNE I DRUŠTVENE PODJELE NA OVOJ NAŠOJ GEJI. PA CEREMONIJE KAKVE SU SE DO SADA ČINILE KADA JE BIO U PITANJU NEKI FEUDALNO-KLERIKALNI DOGAĐAJ , KAKO SE TO PRIREĐIVALO U FEUDALNO-ROBOVSKOJ CRKVI HRVATA, NADAM SE ZAVRŠILO ISTINITIO I POVIJESNO SA FEUDALNO-KMETSKIM, KLERIKALNO STEPINČEVSKIM FRANJOM TUĐMANOM.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. KRIŽAR
  #8 KRIŽAR 20 siječnja, 2020, 11:58

  NISAM GLASAL ZA MILANOVIĆA NU OVO MU JE DOBAR POTEZ. JOŠ TREBA RAZJURITI ONE TUĐMANOVE BALETANE U CRVENOM.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code