TRAŽIMO DA SE REFERENDUMOM RIJEŠI PITANJE POZDRAVA ZA DOM SPREMNI

TRAŽIMO DA SE REFERENDUMOM RIJEŠI PITANJE POZDRAVA ZA DOM SPREMNI

9. lipnja, 2018.

 

 

Zahthevanja uoči godišnjieg sastanak Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa Zagreb, 11. – 13. svibnja 2018.

Tekst: HSK

 1. Tražimo, već godinama, da se uvede dopisno glasovanje kako bi odaziv za predsjedničke i parlamentarne izbore u RH, kad je u pitanju izvandomovinstvo, bio daleko objektivniji. Naše izvandomovinstvo je daleko brojnije od statističkih podataka proisteklih odazivom, izlaskom, na izbore.

 1. Želimo da izvandomovinstvo u Hrvatskom Saboru predstavljaju osobe koje stvarno žive van Domovina RH i BiH. Moramo imati status nacionalnih manjina, ne trebaju nam privilegije, jer to nas spada. Treba ozakoniti dodatnu izbornu jedinicu. Predlažemo da Australija, Južna Amerika, Sjeverna Amerika dobiju po jednog zastupnika s tim da Europa ima dva zastupnika u Hrvatskom Saboru. Znači, da XI. Izborna jedinica ostane u postojećem obliku i da se odnosi na Hrvate BiH.

 1. Tražimo da nacionalni HRTV 1 program bude izvandomovinstvu dostupan, ne kodiran. Isto tako da se na isti program uvrste redovite emisije, bar dva puta mjesečno, u kojima bi sudjelovale istaknute i uspješne osobe iz izvandomovinstva, po uzoru na emisiju “Nedjeljom u dva”.

 1. Tražimo od Vlade RH da se referendumom riješi pitanje “Za dom spremni” kao i pitanje komunističkih simbola i znakovlja Josipa Broza Tita. Time bi se rješili podjeljenosti i štetnih akonotacija, a komunistička baština bi, koja ima veliku moć u Domovini, dobila konačan odgovor od naroda.

 1. Tražimo od Vlade RH da zakonom zaštiti vjerske osjećaje u našoj Domovini, po uzoru na Bavarsku. To su pitanja crkvenih simbola, vjeronauke, ugovora sa Svetom Stolicom i slično. Nedopustivo je da marginalne političke stranke, pojedinci ili predstavnici nekih kvazi udruga mogu imati veći politički utjecaj od narodnog referenduma.

 1. Zabrinuti smo zbog sve vidljivih političkih-ideoloških progona (Marko Perković i sl.). Domoljublje se olakoćom etiketira fašizmom. Nameće nam se komunistički antifašizam a zna se da su isti bili u koaliciji s fašistima i nacistima. Istinski antifašizam je počeo iskrcavanjem saveznika u Normandiji.

 1. Ovu Hrvatsku je iznjedrio Domovinski rat, a nikako komunistički antifašizam. Domovinski rat je bio antifašistička borba za samostalnost i suverenitet naše Domovine i pobjeda nad Srpskim fašizmom. Istinu o Domovinskom ratu naša djeca moraju i nastavno dobit.

 1. Tražimo da Republika Hrvatska povede više računa o Hrvatima-uznicima Haškog tribunala.

U Domovini se mora tim ljudima zajamčit – omogućit život dostojan svakog čovjeka i nikakva im prava uskratit.

 1. Hrvatski svjetski kongres nije politička stranka. Naša stranka je Hrvatska i nije nam želja da nas se na nešto drugo prisili. Želimo raditi za opće dobro našeg naroda. Ako smo znali izgradit Ameriku, Australiju i Zapadnu Europu, mora nam se pružit mogućnost da sudjelujemo i u izgradnji naše Domovine. Želimo bit više nazočni u javnom, društvenom i političkom životu naše zemlje, kao i u donošenju odluka, kad su u pitanju nacionalni interesi naše Domovine. T

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Xc
  #1 Xc 19 lipnja, 2018, 09:14

  Khuena Hedevarya ,na čelo,pa da vidite kako djeluje “udruga:4c.-Pupy/Pašić sa domaćim izdajicama-ala Plenky=iseljavanjne,iseljavanje ili ???pročitajte Pilara i R.Horvata,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. m
  #2 m 12 lipnja, 2018, 12:38

  E MOJ frula STVARNO ISTINA BOLI I NEZNA SE TKO JE TU GLUP? TI NISI NIKADA BIO GURAČ LOPTE PA I NEZNAŠ ŠTO JE TO! ? ZATO VJEROJATNO I IMAŠ NICKNAME JER SI FRULA ZA NOGOMET NAJSPOREDNIJU I NAJVAŽNIJU STVAR U ŽIVOTU SVAKOG NO TI SE TU NE UKLAPAŠ MOŽDA SVIRAŠ UŽIČKO KOLO PA TAKO I NASTAVI!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. m
  #3 m 11 lipnja, 2018, 18:36

  ZA DOM SPREMNI JE STARI HRVATSKI POZDRAV I KOME TO NIJE JASNO TO JE NJEGOV PROBLEM! MI ZA RAZLIKU OD četnika IMAMO POVIJEST OD STOLJEĆA SEDMOG A OVI TAKOZVANI srbende NEMAJU ONO ŠTO JE NAJBITNIJE POVIJEST I ZATO SLAVE SAMO PORAZE JER NIKAD NISU POBIJEDILI A GLAVNA IM JE VJEŠTINA LAŽ,LAŽ, I LAŽ! SVI SU IH PROČITALI PA I NJIHOVI NAJVEĆI PRIJATELJI CRNOGORCI KOJI SE MOGU DIČITI SA SVOJOM POVIJESTI A NE KRASTI OD DRUGOGA ONO ŠTO NIJE TVOJE! I NA KRAJU NEŠTO ŠTO DRUGI NISU NI PRIMJETILI A TO JE GDJE JE OBJAVLJENO DA JE GOST četnika ace BIO LEGENDARNI BLAŽ SLIŠKOVIĆ I U “jako gledanoj HRVATSKOJ?EMISIJI” IZJAVIO SVE ONO ŠTO MI ZNAMO A TO JE DA JE MAMIĆU SVE SPAKIRANO I DA KAO U partizanima i PRIJEKOM SUDU ČIM SI OKRIVLJE TI SI I AUTOMATSKI KRIV! SVI VI KOJI MISLITE DRUGAČIJE STE LJUBOMORNI NA NJEGOVE USPJEHE! DINAMO JE U SVEMU PRVI PA POGLEDAJTE KOJI SU IGRAČI U REPKI POTEKLI IZ DINAMA NJIH SAMO DEVET! ajduk I legija stranaca rijeka SU NEVAŽNI NO JA BIH OVDJE NAGLASIO JOŠ JEDAN KLUB KOJI RADI KAKO TREBA A TO JE NK OSIJEK KOJEM ŽELIM DA SE PRIBLIŽI DINAMU JER JE ORIJENTIRAN NA SVOJE KADROVE KOJE GODINAMA GUBI A MI SLAVIMO NEKOG kranjca U HRVATSKOJ KOJI BOLJE NEK SE BAVI SKIJANJEM! KOLIKO RIJEČANA IGRA U NK RIJEKA? ŽIVA LEGIJA STRANACA KOJI NEMAJU BUDUČNOST ! POSLUŠAJTE HRVATSKOG GUSLARA KOJI PJEVA O ISTINI PA ĆE VAM BITI SVE JASNO!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. grunf
  #4 grunf 11 lipnja, 2018, 07:51

  Referendumi su za ljude, a ne za ovu stoku, koja srećom izumire.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. grunf
  #5 grunf 11 lipnja, 2018, 07:48

  Tražimo referendum za ukidanje ovog kretenskog govora tipa “glasovanje, tijekanje, izvješća” i slične bljuvotine.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. domoljub
  #6 domoljub 11 lipnja, 2018, 07:36

  A kaj je to HKV ? Nešto za jest? Referendum dal Mesić može opet biti precednik. Garantirano pobjeđuje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. AZ MOD
  #7 AZ MOD 10 lipnja, 2018, 07:09

  Održavati stabilnu večinu u Saboru sa kriminalcima,četnicima,light chetniks,pederima,pedofilima,može samo čovjek koji je poslan da uništi zemlju u koju je poslan.Prije nego je došao u Hrvatsku mogao se barem informirati o zemlji gdje dolazi,malo proučiti povijest,pogledati oblik granica,razgovarati s ljudima,čuti crkvena zvona,upitati se zašto je jedna petina hrvata(najboljih)morala biti ubujena u par mjeseci,zašto Lignja mora sklapati strateške ugovore sa ubojicama hrvata u vrijeme otkopavanja kostura djece,žena..iz rudnika,zašto sin snajperiste Slavka G. Ivo(panično) tvrdi da partizani nisu ubijali žene…..pa nebi morao strahovati za svoju sudbinu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Ante
  #8 Ante 9 lipnja, 2018, 12:12

  Da to nece dozvoliti jugoslavenska vlada u Zagrebu drug pupi decko od suhoga zlata .Jer Hrvatska nema svoju vladu.Predsjednica luta po Hrvatskoj bez veze drug Plenkovic kao i tito ista politika isto sve .Hrvatska je Danas samo za djecu udbasa izdajnika i jugoslavenski nakaza kao i pupi

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Black Jack
  #9 Black Jack 9 lipnja, 2018, 09:18

  Puno toga tražite u partizansko-četničkoj državi!

  Ali kako to ništa ne košta možemo još toga tražiti jer ionako ništa od toga;

  Tražimo Rehabilitaciju za sve koji su se u II. ratu borili za samostalni Hrvatsku.
  Tražimo povrat od komunističke vladavine oduzete imovine.

  Tražimo vračanja Županijskog Doma Sabora.
  Tražimo da se iskopavaju sve žrtve po Sloveniji i hrvatskoj koji su partizanski teroristi ubili i bacili u jame.
  Tražimo da se ukinu manjine i time paralelna društva što u konačnici vodi getoizaciji.
  Tražimo da se u Hrvatskoj ukine srbijansko političko pravoslavlje i time povezane radikalne trendove poput financiranja i oduzimanje vjerskih objekata koja su bila prije u vlasništvu Hrvatske Pravoslavne Crkve.
  Tražimo zabranu prelaska granice Srbijancima bez vize.
  Tražimo strožiji nadzor granica uz pomoć vojske.
  itd.itd.itd…

  A na kraju tražimo da se ortacima ToDoRich-a odrežu jajca i bace vukovima!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code