DRUG DUJMOVIĆ

DRUG DUJMOVIĆ

11. travnja, 2022.

 

Odlaze i u državne arhive i traže crno na bijelo gdje si bio i što si radio prije stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Tako su 9. travnja 2022. na svom portalu objavili „senzacionalnu“ vijest s naslovom: „Drug Dujmović“, u kojem na dugačko i na široku pišu da su  pronašli „atomsku bombu“, tj. da je ovaj hrvatski novinar i tv voditelj bio  primljen u SKJ 1982., dok je služio vojsku u Mariboru. Čak su objavili i njegovu rukom pisanu „autobiografiju“, gdje Dujmović moli da ga prime u SKJ  te da je u toj organizaciji i njegova majka od 1958.

Napisao: Mladen Pavković

Srpski tjednik Novosti koje financira Republika Hrvatska   počele su „lov“ i na istaknute Hrvate, odnosno javno postavljaju pitanje- A, gdje ste bili i što ste radili u vrijeme komunizma?

To ne bi bilo neobično, a da to ne čine tzv. novinari ovog sramnog i besramnog lista, koji nikada nisu „izašli“ iz Jugoslavije i koji se svih ovih godina ponašaju kao da se u Hrvatskoj od 1990. ništa nije dogodilo.

Evo, da sve bude „po zakonu“ odlaze i u državne arhive i traže crno na bijelo gdje si bio i što si radio prije stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Tako su 9. travnja 2022. na svom portalu objavili „senzacionalnu“ vijest s naslovom: „Drug Dujmović“, u kojem na dugačko i na široku pišu da su  pronašli „atomsku bombu“, tj. da je ovaj hrvatski novinar i tv voditelj bio  primljen u SKJ 1982., dok je služio vojsku u Mariboru. Čak su objavili i njegovu rukom pisanu „autobiografiju“, gdje Dujmović moli da ga prime u SKJ  te da je u toj organizaciji i njegova majka od 1958.

Takvih i sličnih molbi i životopisa može se naći koliko ti srce hoće.

Na partijskom zadatku

Nu, a gdje ste bili i što ste radili svi vi  iz Novosti ili iz udruge Srpsko narodno vijeće (SNV) u vrijeme Tita i partije? Ako se usudite, ako vas nije sram objavite i vaše životopise, pa da vidimo kakvi ste vi to bili domoljubi, što ste i za koga tada radili?

Međutim, tu se radi o nečem posve drugom. Svi ti srpski i jugoslavenski literarni i ini ne mogu se i ne će pomiriti s činjenicom da je u krvi nastala hrvatska država, koju oni ne vole i nikada je nisu voljeli. A nemaju muda da je napuste i odsele se u Beograd, Čačak ili Banja Luku, jer tamo ne bi mogli pljuvati i bljuvati po svojima i to nazivati „satirom“, dok su ovdje u Hrvatskoj slobodni kao ptice, odnosno na partijskom zadatku da ruše sve što hrvatski diše.

Ali, kako takvi pitaju: gdje ste bili u vrijeme komunizma, tako bi i mi njih željeli pitati i znati- gdje su bili i što su radili od 1990. kad se stvarala hrvatska država?

Tko se od njih može pohvaliti da je nosio hrvatsku vojnu odoru, ili da je jednostavno stao u obranu Lijepe naše, a ne Lijepe njihove?

Glumili su i glumataju, od njihovih kolovođa Pupovca i Stanimirovića, pa nadalje, da su oni „mirotvorci“, „humanisti“, protivnici rata i tome slično, dok su s druge strane grabili i grabe stanove, hrvatske kune, zaposlenja i sve drugo što ima bilo kakvu materijalnu ili financijsku vrijednost.

U raznim redakcijama

Evo, uz pomoć hrvatske države (što je sramota) objavljuju taj svoj nekakav tjednik ili bolje rečeno srpski partijski bilten kojeg ne mogu prodati u većoj nakladi nego što svi zajedno imaju članova obitelji i prijatelja. Obično na novinske kioske dođe tri-četiri broja, a vraćaju se  kao remitenda isto toliko, pa je potrebno ih i pitati – što rade s tolikim papirom, gdje ga čuvaju, je li ga pale i tako uništavaju tragove svoje mržnje prema Hrvatima i Hrvatskoj…?

Kad je počela srpska i ina agresija na Republiku Hrvatsku, ljudi su bježali i iz zločinačke JNA da dođu u Hrvatsku vojsku, a ovi šupci iskoristili su metež koji je nastao i borbu na život i smrt da se „ulogore“ u raznim redakcijama od televizije do pojedinih portala i novina i u prvo vrijeme uz pomoć raznih sorosa glumili naivce, kao oni nisu za rat.

A mi jesmo!

Također je važno pitanje- što su oni izgubili u vrijeme srpske i ine agresije?

Nu, bilo bi dobro i da nam odgovore – kako bi prošli razni dujmovići i slični koji su se od prvog dana uključili u obranu hrvatske Domovine da je Hrvatska izgubila rat?

Jedan od tih šupljoglavaca uz ostalo je napisao „Jebo vas Vukovar“, u želji da omalovaži hrvatsku borbu za slobodu, a onda bi se za njih isto tako moglo  napisati – Jebo vas Slobodan Milošević, Šešelj, Arkan, Stanimirović i svi drugi „pomozbog“ junaci kojima ste služili i služite. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Mujo Basinac
    #1 Mujo Basinac 16 travnja, 2022, 11:14

    SPC protjerati iz Hrvatske je prioritet,braćo Hrvati.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code