DOMOVINSKI RAT SE MORA ZAŠTITITI

DOMOVINSKI RAT SE MORA ZAŠTITITI

14. lipnja, 2019.

 

Profesora ili profesore ala šolić ne treba poslati u neki od logora, ali bilo bi dobro, drugarice Divjak, da se i za njih organiziraju neki tečajevi, jer je nedopustivo da „ne znaju“ suvremenu hrvatsku povijest ili još gore da ne poštuju one koji su dali i živote za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, koju smo stvorili pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Ako se ovakva besramna „obrazovna“ politika nastavi, bojimo se da hrvatski branitelji i stradalnici ne će još dugo imati strpljenja

Napisao: Mladen Pavković

Kako godine idu, sve se više marginalizira hrvatski obrambeni Domovinski rat, odnosno stvaranje hrvatske države, a sve se češće  uzdiže bivša, propala Jugoslavija, partizanska borba i njezini čelnici, bez kojih, kako nam govore, ne bi bilo ni Hrvatske, odnosno 1991. ne bi imali ni što braniti i obraniti.

Evo, u tu borbu za izjednačavanje žrtve i agresora uključuju se i pojedini učitelji i profesori, kao primjerice notorni Marko Šolić, profesor informatike iz OŠ „Matija Gubec“ u Zagrebu, koji je nakon povratka s učenicima iz Vukovara, objavio da mu se povraća zato što ondje djeca uče da su Srbi počinili agresiju i zločine.

Besramno je pljuvao po žrtvi Vukovara i opravdavao zločince koji su klali na Ovčari, a sve to navodno uz „pljesak“ i odobravanje ministrice Blaženke Divjak.

To  nije slučajno, a još manje „izdvojeni“ eksces.

Gotovina i Markač

Sad se prije svega postavlja pitanje: zbog čega su na desetine tisuća nevinih Hrvata dali svoje živote, jer je to ta “cijena“ koju smo morali i koju moramo platiti da bi „Jugoslavija i dalje živjela“?

Svojedobno je bivši žalosni predsjednik Republike Stjepan Mesić munjevito i besramno  reagirao (2000. godine) kad su dvanaestorica hrvatskih generala, Junaka Domovinskog rata, objavili dobronamjerno otvoreno pismo u kojem se nisu slagali baš sa takvom i sličnom politikom.

Zbog njihova protesta sve ih je preko noći, kao pripadnike HV-a, izbacio „na ulicu“!

Ovo je samo nastavak tog čina, ali u obrnutom smjeru: oni koji pljuju i bljuju po Domovinskome ratu ostaju, a časni i ugledni profesori, domoljubi, poput, Krešimira Mihajlovića, bivšeg ravnatelja zagrebačke OŠ „Petra Zrinskog“, ostaju bez posla, bez svega, pa čak i zdravlja („grijeh“ dotičnog bio je taj što je, 2011., zamislite, dozvolio da se u hodniku njegove škole postave fotografije generala Gotovine i Markača!).

Bila je to strašna opomena svim profesorima i učiteljima, a u ovoj „igri“ dobrano su po „zapovjednoj odgovornosti“ sudjelovali i bivši jadni predsjednik Vlade Zoran Milanović i još jadniji njegov tadašnji ministar Predrag Matić.

Što nam je dalje činiti? – pitaju se hrvatski branitelji i stradalnici, odnosno dokle ćemo trpjeti one koji dobro žive od Hrvata i Hrvatske, a kojima se povraća, poput raznih pupovaca, na sve što hrvatski diše?

Suvremena hrvatska povijest

Predlažemo, među ostalim, da se i zakonom zaštiti hrvatski obrambeni Domovinski rat! Naime, Narodno oslobodilačku borbu (NOB) nije trebalo zakonom zaštiti, jer nikome nije palo ni na pamet da u vrijeme komunizma bljuje po partizanima, a još manje po toj njihovoj svetoj borbi za slobodu protiv fašizma.

Oni koji su se nešto takvog i usudili, ako nisu uspjeli glavom bez obzira pobjeći iz Jugoslavije, obvezno su završili na „preodgoju“, od Golih Otoka, Stare Gradiške do Lepoglave!

Profesora ili profesore ala šolić ne treba poslati u neki od logora, ali bilo bi dobro, drugarice Divjak, da se i za njih organiziraju neki tečajevi, jer je nedopustivo da „ne znaju“ suvremenu hrvatsku povijest ili još gore da ne poštuju one koji su dali i živote za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, koju smo stvorili pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Ako se ovakva besramna „obrazovna“ politika nastavi, bojimo se da hrvatski branitelji i stradalnici ne će još dugo imati strpljenja i da će neki od njih možebitno i „neprimjereno“ reagirati, a to ne bi bilo dobro ni za dotične profesore, ministrice, a još manje za sve one koji su, za razliku od njih, uistinu bili – prvi kad je trebalo! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Kriminalci u Brezovici
  #1 Kriminalci u Brezovici 23 lipnja, 2019, 11:08

  Kojih li prizora u Brezovici : u sredini grbavonogi Milanović rošava lica, u sredini, njemu zdesna Josipović i Mesić, slijeva vreća brašna Ikićka, te Frajno Habulin. Lažac do lašca, udbaš do udbaša, kriminalac do kriminalca. Vodili su Hrvate u smrt i bolje sutra, a sada bi ponovo u daleku budućnost.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pepe
  #2 pepe 15 lipnja, 2019, 07:41

  dakle, maldane prëko 90% današnjih braniteljskih udrug uglavnom su produžene ruke raznih političkih kradezenjarskih struj, odnosno od 1998. oruđe političke prisile trajuće zakulisne HDZSDPIDS koalicije/susveze s političkoobvještajnom premoću i prëdvodničkom ulogom HDZ-a (kradezenjār). nu, kada su UDBA i KOS protjerali raznimi političkimi prljavimi smicalicami i zaplotnjačkimi igrami zadnje branitelje iz inozemstva koji su jim prëdstavljali ozbiljnu ugrozu, tada sviem oviem današnjim nazovi braniteljskim udrugam (kojih redove popůnjava golem broj lažanjkov popůt glogoškoga) to ni najmanje nije smetalo. kada su za balkansku vlašku lopinu sanadera i kradeze sa splitske rive rušili vlast (opravdano ili ne), i tada je sve bīlo u redu. nëkakove izlišne prikrivene prietnje iz istih redov danas svakako već nemaju smisla, jer bo o svemu odlučuje bruxelles prëko svojih političkih marionet/lutāk na zapadnom balkanu, ter prvenstveno uz pomoć inozemnih obvještajnih i protuobvještajnih služab “globalistički zapad”, u koju sliku se odlično u prvom redu uklapa buzin. licemjerna kuknjava i jadikovke mogu jedino proći na balkanu za “domaću uporabu”. inače, bez južnoameričkih “stopedesetpetic” i “carapintad” koji su početkom devetdesetih u presudnom trenutku uspješno strateški obranili hrvatsku, ove današnje koliko-toliko neodvisne udbaško-petokolonaške razprodane ter opustjele hrvatske i svega u njoj ne bi bīlo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. žrdina
  #3 žrdina 14 lipnja, 2019, 17:03

  Sava teče uzvodno, još ubiti King Konga i tek onda kad
  više neće biti Mi ili Oni završiti će Domovinski rat.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code