PAHOROVA TAJNICA POD ISTRAGOM

PAHOROVA TAJNICA POD ISTRAGOM

16. rujna, 2013.

20101028 dubailove

Zbog koncerta Tonija Cetinskog mijenjala red letenja

Napisao: Mihovil Tomić

Protiv bivše tajnice nekadašnjeg Ureda premijera Republike Slovenije Boruta Pahora, gospođice Simone Dimic, sud u Ljubljani zatražio je istragu zbog sumnjive obnove obiteljske kuće na kojoj je radila građevinska tvrtka Vegrad iz Velenja, a koja se nalazi u predjelu Murgle u Ljubljani. Osim Simone Dimic, istraga je proširena i pokrenuta protiv  već poznatih lica s Interpolovih tjeralica – Hilde Tovšak, Mateja Košića i Romana Horvata. Za sada su utvrđene vrlo ozbiljne sumnje u protuzakonite radnje u visini od 120 tisuća eura, a otvaranje kaznenog postupka se očekuje u slijedećih nekoliko dana. Sudski postupak kordiniran je s policijom i poreznim organima u Sloveniji.

VILA, JAHTA, DUBAI

Da podsjetimo, Simona Dimic je nakon otvaranja afere „Murgle“ morala podnijeti ostavku u kabinetu tadašnjeg slovenskog premijera,a danas predsjednika Boruta Pahora zbog sumnjivog povoljnog bankovnog kredita dobivenog u NLB-u i istovremene sumnjive obnove svoje kuće od strane Vegrada.  Od tada se previše ne pojavljuje u javnosti i jedno vrijeme se sklonila u daleki Dubai.

Slovenski mediji gospođu  Dimic pozorno prate godinama  i naročito ističu njen nesrazmjer   primanja  i stečene imovine u kojemu se posebno naglašava da vozi prestižni automobil, živi u novoj vili, ljetuje na jahti, sudjeluje na zabavama i elitnim banketima, nosi dizajnersku odjeću i nekoliko tisuća eura vrijedne satove i nakit. U političkim krugovima Slovenije dobila je umjetničko ime Sharon Stone…

Kao mali prilog liku i djelu nekadašnje visokopozicionirane djelatnice Vlade Republike Slovenije u nastavku možete pogledati video zapis slovenske televizije putem slijedećeg linka: http://www.youtube.com/watch?v=B5WTuhmlfek

ZBOG TONIJA CETINSKOG PROMIJENILA RED LETENJA

Svojedobno se dosta pisalo kako je  promijenila red letenja kompanije Adria Airways, kako bi stigla vratiti se u Ljubljanu i otići na koncert Tonija Cetinskog. Kako je javio 24ur, a u Hrvatskoj prenio dnevnik  24 sata, zbog Simone Dimic avion na redovnoj liniji iz Bruxellesa za Ljubljanu poletio čak sat i pol ranije. Pahor je tada u svojstvu slovenskog premijera u Bruxellesu bio sa svojim izaslanstvom na sastanku premijera zemalja članica EU.
Kasnije su iz  Pahorova kabineta branili  da su im iz Adria Airwaysa ponudili nekoliko termina za povratak, nakon čega su se dogovorili da to bude let u 16.55. Ono što njihova šefica radi u slobodno vrijeme, kažu u kabinetu, njezina je privatna stvar.
Posebnu uznemirenost javnosti izazvali su i podaci da se njezin nevjenčani suprug, a koji posjeduje turističku agenciju, posluje s vladom i njezinim ustanovama, zadnjih godina vrlo obogatio pa među ostalim posjeduje luksuznu jahtu i apartman u Dubaiju.

Borut Pahor je na sve to samo rekao kako nije njegov posao provjeravati jesu li mu najbliži suradnici bogati. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. BOŠKARIN
  #1 BOŠKARIN 18 rujna, 2013, 06:33

  PA JASNO DA JE TRČALA NA KONCERT KAD JE S NJEGOVOM MAMOM MULJALA S ZEMLJIŠTEM U ISTRI…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Fant
  #2 Fant 17 rujna, 2013, 11:31

  Čini se da i Slovenija ima svoju Biancu…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code