CIVINET U ZICERU

CIVINET U ZICERU

4. rujna, 2020.

 

Grad Zagreb je domaćin 7. Skupštine i foruma mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, objedinjenog hibridnog događanja koje organizira u suradnji s Tajništvom mreže, udrugom ODRAZ-Održivi razvoj zajednice te uz podršku Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER.

Skupština i forum održat će se 8. i 9. rujna 2020. u prostoru ZICER-a
na Zagrebačkom velesajmu, dvorana Akcelerator (Avenija Dubrovnik 15).

Svi koji nisu u mogućnosti sudjelovati uživo, događanje će istovremeno pratiti online putem platforme ZOOM.

Skupu će se uvodno obratiti predsjednik Političkog odbora mreže CIVINET Slo-Hr-JIE i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković te voditeljica za odnose s javnošću Ivana Rajković Pavlić iz ZICER-a.

Program će započeti u 12:15 sati godišnjom Skupštinom na kojoj će prisutni biti upoznati s radom Mreže u prethodnoj godini te zaključcima Upravnog odbora i programom rada Mreže u 2021. godini. U sklopu Skupštine bit će predstavljen Akademski odbor, čije je osnivanje potaknuto od članova Mreže iz akademske zajednice. Sudionici će biti upoznati i s Političkom izjavom mreže za 2020. godinu.

Program Skupštine završit će primopredajom koordinatorstva Mreže Gradu Zagrebu, novom gradu koordinatoru u sljedećem četverogodišnjem razdoblju (2021. – 2024.).

U nastavku će Kristijan Ležajić iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH predstaviti europsku prometnu politiku u sljedećem programskom razdoblju.

Nakon pauze, slijedi panel rasprava “Budućnost održive urbane mobilnosti u Jugoistočnoj Europi”, u kojoj će uživo i online sudjelovati članovi mreže iz nekoliko zemalja, predstavnici akademske zajednice, gradova, instituta te poslovnog sektora. Program prvog dana završit će u 15 sati.

Sljedeći dan održat će se dva seta zanimljivih predavanja koja će obuhvatiti širok raspon tema povezanih s inovacijama u prometnim politikama te inovativnim tehnologijama i rješenjima za održivu mobilnost. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code