Divjakov eliksir života na tržnici Dolac

Divjakov eliksir života na tržnici Dolac

4. kolovoza, 2011.

Popularna tržnice Dolca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u posljednje vrijeme u svojoj bogatoj ponudi prehrambenih proizvoda sve češće nudi i veoma kvalitetne proizvode  od ljekovitog bilja za različite  tegobe kao i za podizanje  općeg imuniteta organizma. Tu se, između ostalog  mogu pronaći različite vrste domaćih medova, propolisa, matične mliječi, svih vrsta čajeva kao i raznih  tinktura od ljekovitog bilja. Međutim, ono što se u posljednje vrijeme nudi iz radionice obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Divjak iz Jastrebarskog   nije moglo ostati nezapeženo među stalnim posjetiteljima tržnice Dolac.

Naime, izravno s tog sve poznatijeg i popularnijeg gospodarstva čiji je gazda Dubravko Divjak, gotovo svakodnevno na tržnicu Dolac stižu  visoko kvalitetni proizvodi od ljekovitog bilja. Ono što brojne posjetitelje tržnice posebno intrigira jesu neobične  mješavine ljekovitog i začinskog bilja koje se isključivo sakuplja  na lokaciji podgorja Japetić, Sv Jane i šire okolice šumovitog žumberačkog kraja bogatog ljekovitim biljem u nezagađenoj prirodi. Osim raznih tinktura i ekstrakta u maceriranom ljekovitom bilju  na svom štandu na tržnici Dolac gospodin Dubravko  Divjak nudi i obilje drugih čudotvornih proizvoda na bazi ljekovitih i začinskih biljaka u vrhunskoj mješavini s  medom iz vlastitog pčelinjaka.

Tako je kombinacija  domaćeg  bilja, crnog oraha, klinčića i cimeta  u medu postala pravi hit među sve brojnijim konuzmentima tih ljekovitih pripravaka, jer jača organizam, uništava bakterije  i daje im novu životnu snagu. No, i imela u kombinaciji s biljnim pripravcima u domaćem medu iz vlastitog pčelinjaka koja osvježava organizam i podiže otpornost na najvišu mogiću ljestvicu ništa manje nije tražen proizvod na tržnici Dolac. Tu su, dakako, i visokokvalitetni medni pripravci fermentiranog bilja, primjerice pelina, kadulje ili rosopasa koji svakodnevno, zahvaljujući svojoj kvaliteti, nalaze puteve prema sve većem broju novih konzumenata. Inače, ovdje treba naglasiti da se na obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu Divjak za proizvodnju ljekovitih pripravaka kao dodataka prehrani i začinima koriste  svježe ili osušene biljke ili njihovi dijelovi. Dubravko Divjak koji se, baveći se ovim poslom gotovo saživio s ljekovitim biljem i prirodom ima još jednu strast  a to je strast za lovom. Kaže da se u takvim situacijama obično pojede malo teža I masnija hrana pa da mu njegovi biljni pripravci dobro dođu nakon svega, kako bi očistio svoj organizam.

A lovačke seanse u njegovoj  režiji ne mogu proći  bez dobre kapljice, pa se gospodin  Divjak pobrinuo da svoje prijatelje u lovu počasti svojom vrhunskom ljekovitom rakijom od imele ili gloga koja se također može pronaći na  štandu tržnice Dolac. Stoga i nije čudno  da  gotovo svakodnevno kod Dubravka Divjaka na tržnicu navraćaju novi i novi konzumenti po, kako kažu, svoju porciju eliksira života. T

 

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code