KAMPANJA ZA DRVNI I ŠUMSKI SEKTOR U KARLOVCU

KAMPANJA ZA DRVNI I ŠUMSKI SEKTOR U KARLOVCU

20. veljače, 2016.

20160218_125426

U četvrtak, 18. veljače 2016. u Velikoj dvorani upravne zgrade UŠP Karlovac održana je peta po redu kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“. Ista kampanja je prvi put održana u Novoj Gradiški 22. siječnja. Nakon Nove Gradiške gradovi domaćini su bili Jastrebarsko 2. veljače, te Pazin i Delnice 4. i 5. veljače. Kampanja će se još održati u Krapini, Sisku, Koprivnici, Bjelovaru, Gospiću, Virovitici, Vinkovcima, Varaždinu i Čakovcu.
U kampanji su održana tri predavanja, koja su se bavila sljedećim temama: „Važnost cjeloživotnog učenja za šumarski i drvno-prerađivački sektor“ koje je održala tajnica HKIŠDT-a Silvija Zec, dipl. inž. šum.; „Nove prilike šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora kroz potpore EU fondova“ koje je održala voditeljica projekta Karolina Horvatinčić, dipl. inž. iz IRMO-a; te „Mogućnosti rasta i razvoja poduzetništva šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora“ koje je održala Iva Ištok, mag. ing. tech. lign.
Program je obogaćen uvođenjem radionice (Pazin, Delnice) na način da su sudionici, podijeljeni po grupama, imali zadatak osmisliti projekt za kojeg bi tražili potporu iz EU fondova. Radionica se pokazala kao pun pogodak jer su nazočni bili vrlo aktivni. Cilj radionice je upoznavanje s „kosturom“ projektne ideje, odnosno polazišta za nastanak projekta.
Projekt vrijednosti 295.220,84 kn financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, započeo je 20. srpnja 2015. potpisivanjem ugovora IRMO-a s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i traje godinu dana.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code