IZLOŽBA AUTOHTONIH PASMINA U KARLOVCU

IZLOŽBA AUTOHTONIH PASMINA U KARLOVCU

14. rujna, 2017.

 

 

U Karlovcu, na prostoru ŠRC Korana, 16. rujna održat će se najveće okupljanje i 9. izložba autohtonih pasmina pasa. Hrvatske autohtone pasmine su: dalmatinski pas, hrvatski ovčar, posavski gonič, istarski kratkodlaki gonič, istarski oštrodlaki gonič i mali međimurski pas.

Organizator izložbe je krovna kinološka organizacija u Hrvatskoj; Hrvatski kinološki savez, a u suorganizaciji su se pridružile karlovačke kinološke udruge: Kinološki športski klub Karlovac, Kinološko društvo Karlovac i Društvo prijatelja hrvatskog ovčara – Karlovac. Veliku podršku manifestaciji daje i Grad Karlovac, koji već petu godinu podupire, prema svojim mogućnostima, ovu važnu izložbu.

Ova tradicionalna izložba pruža svake godine uvid u uzgojne jedinke naših pasmina, a najuspješniji najljepši psi sudjelovat će na ovogodišnjoj Svjetskoj izložbi u studenom u Njemačkoj.

Na izložbi se očekuje oko 100 pasa, a suditi će hrvatski suci: Nikša Lemo iz Splita, Nikola Zeba iz Oriovca te Mladen Ercegović iz Zagreba. Izložbi će prisustvovati i predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Branko Šare i tajnik Hrvatskog kinološkog saveza Bojan Mataković. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code