KAMPANJA ZA ŠUMARSKI I DRVNI SEKTOR U JASTREBARSKOM

KAMPANJA ZA ŠUMARSKI I DRVNI SEKTOR U JASTREBARSKOM

3. veljače, 2016.

IMG_4333

U Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom, u utorak 2. veljače je održana druga po redom kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“. Ista kampanja je prvi put organizirana u Novoj Gradiški u 22. siječnja. Osim Nove Gradiške i Jastrebarskog, kampanja će se provoditi u Pazinu, Delnicama, Karlovcu, Krapini, Sisku, Koprivnici, Bjelovaru, Gospiću, Virovitici, Vinkovcima, Varaždinu i Čakovcu.
U kampanji su održana tri predavanja, koja su se bavila sljedećim temama: „Važnost cjeloživotnog učenja za šumarski i drvno-prerađivački sektor“ koje je održala tajnica HKIŠDT-a Silvija Zec, dipl. inž. šum.; „Nove prilike šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora kroz potpore EU fondova“ te „Mogućnosti rasta i razvoja poduzetništva šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora“ koje je održala Iva Ištok, mag. ing. tech. lign.
Projekt „Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru“ provodi Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije (HKIŠDT).
Osim kampanje, projekt obuhvaća i natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“ te se bavi pitanjem položaja žena u šumarskom i drvnom sektoru, o čemu će se održati posebna promocija i okrugli stol „Poduzetnice u šumarskom i drvnom sektoru“.
Projekt vrijednosti 295.220,84 kn financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, započeo je 20. srpnja 2015. potpisivanjem ugovora IRMO-a s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i traje godinu dana. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code