NAJNOVIJE NA PORTALU

BICIKLISTIČKA MANIFESTACIJA KAMENJAK ROCKY TRAILS 2015.

BICIKLISTIČKA MANIFESTACIJA KAMENJAK ROCKY TRAILS 2015.

12. veljače, 2015.

1556397_602526763162255_129851181_o
Kamenjak će i ove godine biti poprište tradicionalnog Outdoor festivala Kamenjak Rocky Trails 2015. Riječ je o 19 manifestaciji koja obuhvaća biciklističku MTB XCO utrku, MTB maraton i trkačku trail utrku, kako je na konferenciji za novinare u Općini Medulin najavio Mario Pustijanac ispred Kluba ‘Adrenalina’ – organizatora utrke.
U subotu, 11. travnja u Premanturi će se održati XCO – MTB olimpijski crosscountry – međunarodna tradicionalna utrka kružnog karaktera s tri starta i brojnim kategorijama. Utrka je prijavljena u kalendar svjetske biciklističke federacije (UCI), nosi puno bodova za svjetsku rang ljestvicu i time privlači vrhunske svjetske natjecatelje.
U nedjelju, 12. travnja na rasporedu je XCM – MTB maraton – Utrka sa startom u Premanturi koja povezuje Gornji i Donji Kamenjak. Namijenjena je vrhunskim natjecateljima i rekreativcima.

Nedjelja donosi i Trkačku Trail utrku – namijenjenu trkačima sa ciljem okupljanja što većeg broja sudionika.
‘Manifestacija je prošle godine privukla više od 500 sudionika, a ove ih se godine očekuje 600 – tinjak. Svoj su dolazak najavila poznata imena i svjetski takmičari, tri ženske natjecateljice koje su u svjetskom top 5 poretku, te klubovi koji se isto tako natječu na svjetskom nivou. Osim dolaska brojnih rekreativaca, tu će biti i poznate bliznakinje Gorana i Zorana Težak, a sve će to rezultirati odličnim takmičarskim dijelom manifestacije’, rekao je Pustijanac. Dodao je da je Adrenalina organizator i popularnog FullMoonBike Tour-a, te da je ove godine pokrenuta i MTB škola za najmlađe.
Plaketu koju je Hrvatski biciklistički savez dodijelio Adrenalini za Kamenjak Rocky trail kao najbolju biciklističku manifestaciju za 2014 godinu, Pustijanac je danas poklonio načelniku Općine Medulin Goranu Buiću kao zahvalu za podršku utrci.
Buić je istaknuo da je ova utrka vrlo važna u promociji Medulina i Kamenjaka na svjetskoj razini, te kako u Općini i pokušavaju brendirati Medulin kao sportsko – turističku destinaciju.
Ravnateljica JU Kamenjak Maja Šarić je kazala kako su u Javnoj ustanovi ponosni na rad Adrenaline, te da će i nadalje uređivati biciklističke staze kako bi se ova vrijedna manifestacija nastavila, ali i dignula na višu razinu. Napomenula je da će da će ulaz na Kamenjak, tijekom utrke biti besplatan za bicikliste i pješake.

IZVOR: www. regionalexpress.hr/ (DorisFloričić) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code