HRVATSKI KARATAŠI OTPUTOVALI NA  SVJETSKO PRVENSTVO U BREMENU

HRVATSKI KARATAŠI OTPUTOVALI NA SVJETSKO PRVENSTVO U BREMENU

3. studenoga, 2014.

bremen

Nakon što je već pomalo splasnuo uspjeh od svibnja ove godine kada su se naši karate reprezentativci vratili s Europskog prvenstva punih ruku medalja, sada je pred njima novi izazov – Svjetsko prvenstvo u Bremenu.

– Ivan Ermenc, Damjan Padovan i ja smo kao ekipa već sve osvojili balkanske medalje, mediteranske medalje, europske medalje, sada je red da osvojimo i ovu koja nam još nedostaje, a to je zlatna medalja sa Svjetskog prvenstva – rekao je Franjo Maškarin, osvajač brojnih medalja koji je član karate reprezentacija već osam godina.

Reprezentativke i reprezentativci su spremni. Kako smo već navikli da se vraćaju s medaljama, od njih se i ovoga puta očekuje puno.

– Na Prvenstvo odlaze i muška i ženska seniorska reprezentacija u katama i borbama. Želimo im puno uspjeha i puno sreće. Vraćaju se 10. studenog, pa ćemo već sljedeći dan na konferenciji za medije nadam se, imati prilike popričati o još jednom nizu uspjeha naših karataša – rekao je Novica Bogdanović, trener i osnivač karate kluba Princ.

Konkurencija nije direktna, jer su ove godine na Svjetskom prvenstvu svi manje – više potencijalni finalisti. Bit će teško, kaže Franjo, ali za ovo su se natjecanje spremali mjesecima.

Vlatka se natječe i u pojedinačnoj kategoriji i u ekipnom dijelu natjecanja. Zasada još nema tremu, ali prije nego sudac označi početak borbe kaže kako ju uvijek pokrene ta pozitivna trema.

– Trema uvijek postoji, neposredno prije natjecanja, još ne. To je uvijek ona pozitivna trema koja te tjera da napraviš najbolju moguću izvedbu i ostvariš što bolje mogući rezultat – objašnjava Vlatka Kiuk, koja je do nedavno u reprezentaciji imala i podršku svoje sestre Marijane, koja je zbog kratko izbivanja izvan granica Hrvatske spriječena sudjelovati na ovom natjecanju, umjesto nje, u ekipnom dijelu borbe nastupit će Mihaela Petrović koja se odlično uklopila u ekipu.

Odmah nakon Svjetskog prvenstva, u Zagrebu se već tradicionalno priprema TOP TEN, humanitarna sportska manifestacija, kojoj je ulaz besplatan, a na kojoj će sudjelovati samo najbolja imena ženskog karatea. Iz organizacije još ne žele otkriti tko će sve nastupiti, ali od naših predstavnica za borbu možemo očekivati Ana Mariju Bujas Čelan, Vlatku Kiuk, Anu Lenard, Maša Martinović…

Sretno našim karatisticama i karatistima, iako po svemu sudeći, nekoliko medalja je sasvim realno očekivati.

IZVOR:www.zagrebancija.com T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code