BANDIĆEVO JUTRO POSLIJE ŠESTE POBJEDE

BANDIĆEVO JUTRO POSLIJE ŠESTE POBJEDE

5. lipnja, 2017.

 

 

U 7,00 sati, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obići će Ježdovečku ulicu na kojoj je u tijeku sanacija kolničke konstrukcije. U 8,00 sati, na adresi Sisačka cesta 10, gradonačelnik otvorit će reciklažno dvorište Klara. U 10,00 sati, Bandić, sa suradnicima, susrest će se s članovima Hrvatskog generalskog zbora u njihovom prostoru u Habdelićevoj 2. To su mu aktivnosti u prvome dijijelu dana

Priredio: Franjo Dobrović

“Znam da ću ujutro ću raditi svoj posao”, izjavio je stari i novi gradonačelnik uoči izborne nedjelje 4. lipnja, kada se u drugome krugu trebalo odlučiti između njega i gospođe anke Mrak Taritaš.

U ponedjeljak, 5. lipnja, u 7,00 sati, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obići će Ježdovečku ulicu na kojoj je u tijeku sanacija kolničke konstrukcije.

Podsjetimo, radovi sanacije kolnika u dužini od 4.200 metara započeli su 31. svibnja, a odvijaju se u tri faze:

– od Puškarićeve do vojne zračne luke,

– od vojne zračne luke do Ježdovečkog odvojka,

– od Ježdovečkog odvojka do Kerestinečke.

U 8,00 sati, na adresi Sisačka cesta 10, gradonačelnik otvorit će reciklažno dvorište Klara.

Provoditelj projekta izrade projektne dokumentacije i izgradnje RD Klara je Zagrebački holding – Podružnica Čistoća. Ukupna vrijednost investicije građenja, opremanja i nadzora građenja je 1.995.115,07 kn, bez PDV –a, od čega 1.542.132,06 kn sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak sredstava osiguran je u proračunu Grada Zagreba za 2017.

U 10,00 sati, Bandić, sa suradnicima, susrest će se s članovima Hrvatskog generalskog zbora u njihovom prostoru u Habdelićevoj 2.

To su mu aktivnosti u prvome dijijelu dana.

Pobjednički govor

https://www.youtube.com/watch?v=NvanBlYgF54

“Kako je lijepo vidjeti vas opet”, riječi su kojima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić započeo svoj govor nakon objave konačnih rezultata lokalnih izbora na kojima je odnio tijesnu pobjedu protiv Anke Mrak-Taritaš s 51,68 posto glasova.

“Teško je ostati ravnodušan, ja sam čovjek od krvi i mesa, nitko i nikada neće pobijediti u ovom gradu šest puta za redom. Ja bih mogao predavati na Sorbonni operativnu politiku, nisam lažno skroman, govorim trijezan. Što to znači ili mi ili oni, što to znači glasajte protiv. Zagrepčani nisu nikada nisu bili isključivi. Zagreb ne trpi isključivost, nema ili mi ili oni. Zagreb je konstruktivan i Zagreb je pozitivan. Želim se zahvaliti članovima stranke, ja bih najviše volio da nemam stranku, bio sam ju prisiljen osnovati. Slušam kroz prozor i ostala mi je rečenica u zraku, da Milan Bandić ima nešto Tuđmanovog. Imam ja nešto i Tuđmanovog i Račanovog i Radićevog, imam ja nešto od svih, ali ono najbolje”, poručio je Bandić.

“Zahvaljujem se poginulima, nestalim braniteljima, majkama poginulih boraca, zahvaljujem Kati Zadro koja je došla ovdje. Pobijedili su Zagrepčani, oni su najveći pobjednici, ni HDZ ni Most, ni kako se sve zovu. Mi ili oni, glasajte protiv, ja ne razumijem taj rječnik, rekao je Bandić.

“Idemo u zajedničku koaliciju na svim velikim kapitalnim projektima, poručio je Bandić, koji se potom zahvalio i svojoj majci, Bogu (‘Hvala što me je napravio ovako nesavršenog, a opet najboljeg’)”, spominjao je i svog psa Rudija…

Bandić je iskoristio priliku i večeras javno izrazio sućut kolegi Sadiqu Khanu, gradonačelniku Londona, u kojemu se noćas dogodio teroristički napad. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 5 lipnja, 2017, 15:13

  JUČERAŠNJI IZBORI U HRVATSKOJ SU PORUKA VLADAJUĆEM KLASNOM SUSTAVU DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVIDNIH ODNOSA, DA SU PREVALADANI I DA JE NJIHOVO KLASNO VLADANJE VEĆ POVIJESNA PROŠLOST. PA JE TO NAJAVA KRAJA EVROPSKE MUMIJIE ILI KRAJ KAPTALIZMA.-????
  POTVRDA TOME JE IZLAZAK NARODNE ZAJEDNICE ,KAKO U EVROPI TAKO DILJEM SVIJETA ,A TO SE DESLIO SADA I U FRANCUSKOJ ,A STALNO SE PONAVLJA ISTA SITUACIJA , ZADNJIH DESETAK GODINA DILJEM EVROPE , DA IZLAZAK NA IZBORE, BILO PARLAMENTARNE ILI LOKALNE ,ODAZIV JE ISPOD ILI SA MALIM POENIMA IZNAD 5O% .PA I NAŠE JUČERAŠNJE LOKALNE IZBORE ,REKOŠE SLUŽBNE INFORMACIJE VLADE ,POSJETIŠE GRAĐANI U POSTOTKU MANJEM OD POLOVINE NAŠIH GRAĐANA ,CC-A 46% IMATELJA PRAVA GLASA DA BIRAJU I DA BUDU BIRANI. PA ,ŠTA TO ZNAČI ???? TO ZNAČI DA U HRVATSKOJ ,A U EVROPI TO NIJE NIŠTA NOVO, DA KAPITAL VLADA AUTARHIČNO I DOVEO SVIJET NA RUB TOTALNOG SIROMAŠTVA ,PA I VLADAJUĆE GLADI. DAKLE, SVE MANJI IZLAZAK NA IZBORE GOVORI DA NAROD NE PRIZNAJE IZABRANE INSTITUCIJE VLADAJUĆEG KAPITALA,JER SVAKOG DANA SE SIROMAŠTVO POMALJA NA VRATA MNOGIH OBITELJI .PA PROCENAT IZIŠLIH GRAĐANA U HRVATSKOJ POTVRĐUJE DA IZABRANA LOKANA VLAST NEMA VLAST OD NARODA I DA JE TO PROCENAT KOJI JE POKRENULA KATOLIČKA CRKVA ,KAO SVOJE SLJEDBENIKE ,A CRKVA JE PODUMENTA VLADAJUĆIH KLASNIH -PLJAČKAŠKO-IZRABLJIVAČKIH ODNOSA ,JER JE VLADAJUĆI SUSTAV KLASNIH ODNOSA EMANACIJA KRŠĆANSKIH KASTINSKIH ODNOSA. PA SU GLASALI ,MAHOM ONI GRAĐANI KOJI PRIHAVAĆAJU OVAKVU ,KLASNO-UŠTOGLJENU, NACIONALISTILČKO-KLERIKALNU I ANTIKOMUNISTIČKU HRVATSKU,JER JE HTRAVATSKA BILA I OSTALA IDEJNO,SAMOUPRVANA ZAJEDNICA HRVATSKIH ANTIFAŠISTA KOJI SU JE I UTEMELJILI KAO SAMSVOJNU REPUBLIKLU.
  PA ,SLIJEDSTVENO TOME ,KAO VAŽNU I NAJNOVIJU VIJEST ,JUTROS,NAM JE TELEVIZIJA UPRILIČILA PROMOCIJU KNJIGE EKONOMISTE ,DUGUJE-POTRAŽUJE,RATKA BOŠKOVIĆA, KOJI JE NAPISAO ,GLE BUDALAŠTINE, KNJIGU KOJOM ,TOBOŽ, OTKRIVA SVE SLABOSTI OVE KRIZE ,PA NABRAJA ONE DOGME KOJE I NAJOBIČNIJI ČITATELJ IZ NOVINA MOŽE SPOZNATI ŠTA JE LOŠE U ZEMLJI KLASNE PODIJELJENOSTI, BEZ DA STUDIRA TEORIJU KAPITALISTIČKIH EKONOMSKIH DAVORIJA.NARVNO, TAJ TAKOZVANI TEORETIČAR , RATKO BOŠKOVIĆ, JE VEĆ OTRCANI SKRIBOMAN ,POZNAT U SVAKOJ VEĆOJ NOVINI ,SA SVOJIM DOGAMTSKIM TUMAČENJEM EKONOMSKE TEORIJE ,DUGUJE -POTRAŽUJE,PA NAM JUTROS ,KAO NAJNOVIJU NOVINU,UZ PODRŠKU I SLIKANJE TELEVIZIJE, NUDI SVOJU ZBIRKU ISPRAZNIH TEORIJA,UVEZANIH U NEKU KNJIŽURINU , O EKONOMSKIM PROBLEMEIMA I VLADAJUĆOJ KRIZI I KAKO IH LIJEČITI.NARAVNO ,ON NIJE MARXISTIČKI OBRAZAOVANA OSOBA DA NAM PREDSTAVI GLAVNE UZROKE PERMANENTNIH EKONOMSKIM KRIZA KOJE SE CIKLIČNO SMJENJUJU U KLASNIM KAPITALISTIČKIM SUSTAVIMA PROIZVDNIH ODNOSA,A KOJE SE UVIJEK PONAVLJAJU U IZRAŽENIJIM ETAPAMA OSIROMAŠENJA RADNIČKE KLASE,ALI SU UVIJEK PRISUTNE ZAVISNO OD KRETANJA FINANCIJSKOG ,ŠPEKULATVNIOG KAPITALA,A ON JE UDRUŽENI ,EKSTRA PROFIT ZARAĐEN NA NADNICI RADNIČKE KLASE.
  PA NAŠ RATKO BOŠKOVIĆ NE REČE NIŠTA NOVO OSIM ONO ŠTO SVAKODNEVNO LAPRDA PO NOVINSKIM KOLUMNAMA ,TKO JE KOGA PREVARIO ,TKO JE ZAKAZAO U DRŽAVNIM STRUKTURAMA TIČUĆI S E POLITIKE DUGUJE POTRAŽUJE, ODNOSNO, RAZVOJA TRŽIŠNIH ODNOSA U DRŽAVI ,KAKO BI SE PRELIJEVANJE I ODLIJEVANJE, OTUĐENOG VIŠKA VRIJEDNOSTI RADNIČKE KLASE, RAVNOMJERNIJE KRETALO NA TRŽIŠTU.JEDNOM RIJEČJU KAO DA VAM NETKO IZ KAPTOLA ,NEKI TEOLOG, TUMAČI USKRNUĆE I ROĐENJE KRISTA ,O ČEMU SU SVI GRAĐANI NASLIJEDNO NAUČILI OD SVOJIH PREDAKA ,AKO SU SLIJEDILI KATROLIČKU RELIGIJU.
  TAJ RATKO ,NIJE MARXISTIČKI OBARZOVAN EKONOMISTA, PA I NIJE MOGAO REĆI GRAĐANIMA , KAO ČOVO KOJI SE BAVI TOM VRSTOM NAUKE , A OČITO SE HTJEDE PREDSTAVITI KAO ČOVO OD NAUKE, JER NUDI SVOJE PISANIJE ,ILI BOLJE REĆI ,P I Š A N I J E, DA JAVNO KAŽE DA PROIZVODNE ODNOSE ,A ONI SU DANAS PRIVATNI ,JER SREDSTVIMA ZA PROIZVODNJU UPRAVLAJU PRIVATNI INTERESI ,KOJI ODREĐUJU I DRUŠTVENE I DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE,A ONI SU DANAS U TOTALNOJ KRIZI , JER SU PROIZVELI NEPREMOSTIVE KALSNE RAZLIKE KOJE VIŠE NISU PODNOŠLJIVE,A TE KALSNE,NEPREMOSTIVE RAZLIKE JE STVORILA VLADAJUĆA PLANETRANA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA ,KOJA SE EKONOMSKIM RIJEČNIKOM DEFINIRA KAO VISOKI STUPANJ PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA ,KOJI ,ONDA ,UVJETUJU I NOVE PROIZVODNE ODNOSE, A MARX REĆE DA IZ TIH PROIZVODNIH ODNOSA EMANIRAJUI SVI OSTALI ODNOSI U DRUŠTVENOJ ZAJEDNICI, ŠTO ĆE REĆI ,TREBAJU EMANIRATI NOVI PROIZVODNI I NOVI DRUŠTVENI ODNOSI,BEZ PRIVATNOG VLASNIŠTAV ,JER SU PRIVATNI PROIZVODNI ODNOSI ,VLADAJUČOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM ,ŠTOĆE REĆI ,VISOKIM STUPNJA NOVIH PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA ,PREVLADANI.PA BI HEGL,PRIJE 23O GODINA ,KAO VELIKI FILOZOG ONDAŠNJEG SVIJETA ZNANOSTI , ZA DANAŠNJE NEPREMOSTIVE PROTURIJEČNOSTI NAJAVIO POKRETANJE NARODNOG DUHA ,KOJEG JE MARX PREIMENOVAO U PROLETERSKU REVOLUCIOJU,A TAJ BI NARODNI DUH U OVAKVIM ,PO HEGELU,ODNOSIMA TOTALNOG SIROMAŠTVA I NEIZVJESNOSTI,KRENUO ,VEĆ U STARTU, BRZINOM OD SEDAM MILJA I MIJENJAO POSTOJEĆE PROTURIJEČNOSTI NOVIM DRUŠTVENIM ODNOSIMA,KAKO TO TUMAČI HEGEL,U KOJIMA BI SVAKI ČOVJEK DRUŠTVENE ZAJEDNICE ,OBDAREN ISKONSKOM ,PRIRODNOM,SPOSOBNOŠĆU SE PREDICIRAO SVOJIM DOPRINOSOM DRUŠTVENOJ ZAJEDNICI IZ KOJE BI I U KOJO BI BIO SLOBODAN PARTICIPIRATI KOLIKO MU TREBA,JER LJUDSKA ZAJEDNICA ,KROZ SVOJU POVIJEST,KAŽE HEGEL,JE UVIJEK VIŠE STVARALA NEGO TROŠILA,SAMO JE KLALSNI SUSTAV UVIJEK TAKVE ODNOSE NARUŠAVAO ,ŠPEKULACIJAM RASPOSDJELE I STVARAO KLASNE RAZLIKE I POVEĆAVAO PROTURIJEČNOSTI KOJE BI I KOJE SU UVIJE PROIZVODILE NOVE ODNOSE ,POKRETOM NARODNOG DUHA ,ODNOSNO PROLETERSKE REVOLUCIJE.
  PA DRAGI GRAĐANI TO SU UZROCI KRIZE A NE DA LI JE JE DRŽAVA INTERVENIRALA SA NEKOM MILIJARDOM DA SPASI DESETINE MILIJARDI,U AGROKORU ,KAKO TO ZBORI NAŠ EKONOMISTA ,DUGUJE-POTRAŽUJE. PREMA TOME ,DANAŠNJA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA SU PLANETARNIH RAZMJERA , 2OX VIŠE I BRŽE PROIZVODDI SVE VRSTE MATERIJALNIH I TIME DUHOVNIH DOBARA ,A U SVIJETU ,ZBORI GENERALNI TAJNIK UJEDINJENIH AMERIČKIH LATIFUNDIJA, MANKI MOON,UMIRE 😯 MILJUNA LJUDI OD GLADI, A VIŠE OD 5OO MILJUNA BORISE S’PROBLEMIMA PREŽIVLJAVANJA. KAKVOG LI PARDOKSA??PA NOVA ,VLADAJUĆA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA NE TRPI OGRANIČENO RASPROSTIRANJE ,NE TRPI PRIVATNO VLASNIŠTVO KOJE JE USMJERENO SAMO NA OSTVARIVANJE PROFITA ,JER VLADAJUĆA TEHNIKA ITEHNOLOGIJA JE UŠLA U SVE PORE DRUŠTVENOG ŽIVOPTA I NJOME MOGU UPRAVALJATI SAMO UJEDINJENI DRUŠTVENI INTERESI, BEZ POSREDOVANJA TRŽIŠTA, BANAKA I I NEKIH DRŽAVNIH INSTITUCIJA KOJE VIŠE NEĆE BITI DRŽAVNE NEGO UDRUŽENE DRUŠTVENE ZAJEDNICE BEZ NACIJE I VJERE KAO GLAVNOG OBILJEŽJA DRUŠTVNE ZAJEDNICE.
  PA JUČERAŠNJI IZBORI SU VELIKA PORUKA ,KOJA JE IDENTIČNA ONIM PORUKAMA OSTALIH EVROPSKIH NARODA , VLADAJUĆEM ŠPEKULATIVNOM KAPITALU ,DA JE NJEGOVO VRIJEME ISTEKLO I DA NJEGOVA PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKA UTVRDA , BEDEM ,VLADANJA I PLJAČKANJA ,EVROPSKA MUMIJA ,JE POSTALA STRAŠILO ,A NE ZAJEDNICA UDRUŽENIH EVROPSKIH GRAĐANA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Antigona
  #2 Antigona 5 lipnja, 2017, 10:18

  Zanima me samo koliko će i što će Vrdoljak dobiti za ovu Bandićevu pobjedu?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code