BANDIĆEVA SUĆUT OBITELJI GENERALA PETRA STIPETIĆA

BANDIĆEVA SUĆUT OBITELJI GENERALA PETRA STIPETIĆA

15. ožujka, 2018.

 

 

U povodu smrti generala Petra Stipetića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je obitelji telegram sućuti u kojem, između ostalog, stoji:

S tugom sam primio vijest o odlasku velikog hrvatskoga generala Petra Stipetića, čovjeka koji je sebe, svoje znanje i vještine dao za Hrvatsku, koji je u Domovinskom ratu i u izgradnji moderne Hrvatske dao izniman doprinos.

Pamtit ćemo ga po njegovim djelima, po njegovoj ulozi u Domovinskom ratu i oslobađanju okupiranih dijelova Hrvatske u akciji Oluja, po autoritetu kojim je zračio, po iznimnom karakteru i  poštovanju koje je imao kod svojih suradnika i svih nas koji smo imali čast poznavati ga.

Hrvatska je izgubila velikog čovjeka kojem dugujemo zahvalnost i veliko poštovanje, a njegova djela, njegova uloga u našem vremenu ostaje trajni dio hrvatske povijesti. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 17 ožujka, 2018, 03:34

  E,MOJ ,POŠTOVANI ,DRUŽE GENERALE,JNA ,STIPETIĆU.!!!
  IMA JEDNA , IZREKA ,A MOŽE VRIJEDITI I KAO SENTENCIJA,NAJČEŠĆE SE RABI U MOJOJ BOSNI,KOJA GLASI; TKO SA DJECOM SPAVA ,MORA RAČUNATI DA SE PROBUDI POSRAN I POPIŠAN!!! U PRENESNOM SMISLU,TI SI NA NEKI NAČIN DOŽIVIO TU SITUACIJU ,KADA SI NI KRIV NI DUŽAN POSTAO , ZA NEKE ISTI KAO ONI DRUGI ,IZ BIVŠE JNA,A KOJI SU VEĆ PRIJE B ILI ODBAČENI. TI SI SE ZATEKAO U SITUACIJI,KADA JE TUĐMAN, ONAJ STEPINČEVSKI -KATOLIČKI DRIPAC,VUCIBATINA,ZLOČINAC ,NON PLUS-ULTRA, UZ SVESRDNU POMOĆ ,SRTEPINČEVSKE III-ĆE RAINSKE ,KRVOLČNO-NACISTIČKO-RASISTIČKO-ŠOVINISTIČKE ,AMANETSKE OSTAVŠTINE ,DUHOVNOG I UMNOG ,ČOPORA KAPTOLSKIH DRIPACA,ZAPODIJENUO KRVOLOČNIJI OBRAČUN, OD ONOG IZ VREMENA III-ĆEG REICHA ,STEPINČEVSKE BOŽJE KRVOLOČNE DRŽAVE,KOJI JE IMAO ,ISKLJUČIVO VJERSKO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKI KARAKTER I PONAŠANJE. A TI SI MI,SJEĆAM SE NAŠEG RAZGOVORA U BOLNICI REBRO ,NA NEKOM ZAJEDNIČKOM, SLUČAJNOM PREGLEDU, PRIZNAO DA SI BIO ZATEČEN,I DA TI JE BILO SAOPĆENO,OD TUMANOVIH DŽELATA ,VOJNIH POKLISARA ,OTPUŠTENIH IZ JNA, DA JE SAMO U PITANJU FORMALNA PODJELA ,KOJA MOŽE ,NEKONTROLIRANO,OD NEKIH NACISTIČKIH VUCIBATINA, BITI TU I TAMO NARUŠENA,PA SU TI PONUDILI I TRAŽILI OD TEBE ,KAO UGLEDNOG HRVATSKOG VOJSKOVOĐE, GENERALA, BEZ IKAVIH PREDRTASUDA I NEKIH POLITČKIH REPOVA, DA SE STAVIŠ U KONTAK SA SVOJIM POZNATIM PRIJATELJIMA,TAKOĐER,GENERALIMA ,A KOJI SU NA VAŽNIM VOJNIM POLOŽAJIMA I DOGOVORIŠ MIRAN RAZLAZ ,ALI DA PRI TOME VODIŠ BRIGU ZA IMOVINU KOJA JE NA NAŠEM PODRUČJU OSTANE NAŠA A ONA KOJA SE NALAZI NA SRPSKOM ILI B OSNSKOM NEKA TAKOĐER OSTANE TAMO. REKAO SI MI TADA,DA TI JEBILO SVE SUMNJIVO I NEIZVEDIVO,DOK NISU I POLITČKI VOĐE TE POSJETILI I REKLI DA SU TU PODJELU DOGOVORILI I POLITIČKI.E ONADA MI JE BILO LALKŠE,REČE TI , MENI.. MEDĐUTIM, KADA SI VEĆ PUNO TOGA NAPARVIO ,PODJELA SE POČELA NASILNO PROVODITI I TI SI SE NAŠAO U VRTLOGU KOJEG NISI ŽELIO.ALI SI MNOGE AKCIJE STEPINČEVSKIH ,KRVOLOČNIH ,KATOLIKA ZAUSTAVIO I SPASIO MNOGE ŽIVOTE I VRIJEDNU IMOVINU.POSLIJE SAM BIO, REČE TI MENI,KOD TIH ISTIH TUĐMANOVIH ,VOJNIH POKLISARA ,KOJI SU SA’MNOM U POČETKU RAZGOVARALI ,ODBAČEN ILI SU MI USKRAČIVALI ONE MOJE OSNOVNE ZASLUGE I PRAVA KAO VOJNIKA NA TIM POLOŽAJIMA I FUNKCIJI KOJU SU MI DALI DA OBAVLJAM.SVE JE BILO ŠEPAVO I KAJEM SE GORKO!!
  POŠTOVANI GOSPODIN STIPETIĆ JE MRTAV ,A JA O NJEMU PIŠEM ,ISKLJUČIVO SA SVOGA STAJALIŠTA ,BEZ DA KRIVO UPORABIM, BILOKOJU NJEGOVU RIJEČ ,NEMAM INTERESA A NI NAMJERE.NE TREBA MI .OVO NAPISAH SAMO PONUKAN BANDIČEVOMIZJAVOM,NIŠTA DRUGO!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ano 3.
  #2 ano 3. 16 ožujka, 2018, 10:07

  Korpus JNA i četnika (cca 5.000.+5.000.prikrivenih) na čelu s Bulatom koje Stipetić nije razoružao,i dalje su bjesomučno ratovali,o tome se ništa ne govori?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 18 ožujka, 2018, 18:26

   Da vas nadopunim.
   Zbog njih su nakon Oluje poginuli nedužni u bitkama oko Kostajnice i šire…. u kojima pokojni general nije sudjelovao.
   Sada neka se”istaknu”oni koji su to dopustili….naravno ne mogu, pošto su na onom svijetu.

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno XX
  #3 Anonimno XX 15 ožujka, 2018, 21:34

  Zato što je bio pravedan,pošten,pedantan,pribran doveo je vojsku u red nakon Oluje.
  Samo jedan detalj:”Nailazi između Gline i Topuskog na pripadnike naše vojske i civile kako trpaju stvari na kamion. Prilazi im i govori…..Što je ovo ljudi, kradu civili, kradu prebjezi, krade vojske…..E ne može to tako, svi da ste se maknuli…
  Za to vrijeme drugi “vojskovođe” sjede po birtijama i hvale se kako su izvojevali pobjede.

  Dvije su osobe koje vrijedi istaći u Domovinskom ratu Zvonimir Červenko i petar Stipetić.
  Nakon njih Martin Špegelj i Antun Tus.

  General Janko Bobetko je bio pun sebe i volio se stavljati u prvi plan.
  Ma toliko je stvari uprskao da se ne smije reći.

  Zato generale Stipetiću, tebi treba odati sva priznanja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. a
  #4 a 15 ožujka, 2018, 15:50

  Ma nije bilo boljeg generala i ličnosti koji je vodio bitke u Domovinskom ratu.
  Neka mu se svi sakriju.
  Kako li je samo obuzdao stampedo krađa nakon Oluje na području Topuskog i Gline.

  Skroman čovjek visoih sposobnosti i znanja.
  Nije se uvlačio nikome, zato je i bio tako neprimjetan.

  Generale neka ti je laka hrvatska zemlja

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code