IZBOR NAJHRVATICE U DUVNU

IZBOR NAJHRVATICE U DUVNU

25. lipnja, 2016.

 

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika u razdoblju od 28. lipnja do 3. srpnja ove godine treću po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Projekt se održava pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 25 djevojaka iz 19 zemalja: Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Perua, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske i Švicarske.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini djevojke će posjetiti Sarajevo i Mostar gdje će nazočiti prijemu koji za njih priređuje gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Djevojke će posjetiti i hrvatski kraljevski grad Knin, gdje će se na kninskoj tvrđavi fotografirati u narodnim nošnjama.

Uoči početka programa održava se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji. Udruga „Stećak“ je na svojoj Facebook stranici objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje. Glasovati je moguće putem web stranice „Stećka“  www.udruga-stecak.com ili direktno na Facebook stranici korištenjem slijedećeg linka: https://izbornajljepsehrvatice.shortstack.com/QzmBPF

Glasovanje završava u subotu 2. srpnja 2016. godine u 12 sati. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 3. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Finalna večer je u subotu 2. srpnja s početkom u 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu i ulaz je besplatan.

U prigodnom programu finalne večeri nastupa Krunoslav Kićo Slabinac. T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code