PROMETNI PREKRŠITELJ VLAHOV

PROMETNI PREKRŠITELJ VLAHOV

30. prosinca, 2021.

 

Dosad je bila nepoznanica kako je Vlahov opasnost za volanom i kako često ima problema s prometnim zakonima. Suđenje na zagrebačkom sudu, na svjetlo dana, iznjedrilo je tu nepoznatu tamniju stranu njegove ličnosti…

Sudac Damir Pleše s Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu donio je presudu u prekršajnom predmetu protiv okrivljenog Petra Vlahova, zbog prekršaja iz čl. 289. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Optužni prijedlog protiv Vlahova podigla je Druga policijska postaja PU Zagrebačke. Nakon rasprave koja je održana 14. listopada ove godine, ‘u odsutnosti uredno pozvanog okrivljenika’ sudac Pleše pet dana kasnije donio je presudu koja je postala dostupna preko sudske oglasne ploče jer ju Vlahov nije osobno podigao.

Vlahov, uz čije je ime, među ostalim, upisano i kako je ‘pravomoćno kažnjavan u prekršajnom postupku‘, proglašen je  krivim što je ‘16. studenog 2020. godine, u 18,15 sati, upravljao osobnim automobilom …, kolnikom Rudeške ceste u smjeru zapada, kod raskrižja sa Listopadskom ulicom, u Zagrebu, za vrijeme dok mu je pravomoćnim i izvršnim obaveznim prekršajnim nalogom PP Knin, ………, od 21. kolovoza 2020. godine bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije‘. Ta mu je mjera bila izrečena  od 19. listopada 2020. do 19. studenog 2020. godine. Tako je Vlahovu, zbog počinjenog prekršaja, izrečena novčana kazna od 3.000 kuna koju mora platiti u roku 15 dana od pravomoćnosti presude.

Sudac je Vlahova proglasio krivim ali je prilikom odmjeravanja kazne imao na umu da ‘iz počinjenog prekršaja nisu proizašle štetne posljedice’, zbog čega mu je izrečena blaža novčana kazna od najmanje zakonom propisane kazne. Sudac je smatrao kako će tom kaznom, u kombinaciji s tromjesečnom mjerom zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, biti postignuta svrha kažnjavanja. Okrivljeni Vlahov oslobođen je obveze nadoknade troškova prekršajnog postupka u paušalnom iznosu.

IZVOR: www.imperijal.net T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code