BANDIĆEVA ČESTITKA PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA

BANDIĆEVA ČESTITKA PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA

6. siječnja, 2021.

 

 

U povodu pravoslavnog Božića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je episkopu Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i mitropolitu zagrebačko – ljubljanskom dr. Porfiriju Periću, arhijerejskom namjesniku zagrebačkom Dušku Spasojeviću i protojereju Makedonske pravoslavne crkvene opštine u Republici Hrvatskoj Kirku Velinskom te svim vjernicima pravoslavne ispovijesti čestitku u kojoj, između ostalog, stoji:

U ozračju Božića, u vremenu kada Bog na poseban način postaje blizak čovjeku, budimo i mi blizu jedni drugima te otvorenih očiju i srdaca širimo mir i dobro!

Želim da jedni drugima budemo dar, da u tom sebedarju naša ljudska, kršćanska riječ donese toplinu i svjetlo potrebitima. Neka svjetlost ovog blagdana obasjava sve vaše putove i rastjera tamu koja se nadvila nad sve nas u ovoj zahtjevnoj godini. U međusobnom pomaganju i solidarnosti obasjajmo svi zajedno naš dragi Zagreb kako bi svaka osoba osjećala obilje sigurnosti i mira.

Čestitajući Vam Božić, želim da u prijateljskom dijalogu jedni drugima budemo donositelji tolerancije, radosti, mira i nade. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code