BLAGDAN SV. VINKA PAULSKOG U OBOROVU

BLAGDAN SV. VINKA PAULSKOG U OBOROVU

30. rujna, 2017.

Štićenici i djelatnici caritasove kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu tradicionalno su u proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Vinka Paulskog. Svečano misno slavlje u kapeli kuće predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s predsjednikom biskupijskog Caritasa mons. Franjom Ćukom, mons. Ivanom Hrenom, potpredsjednikom biskupijskog Caritasa vlč. Božom Pinjuhom, župnikom iz Popovače vlč. Matom Draganovićem i domaćim župnikom Stjepanom Levanićem koji je na početku pozdravio biskupa i sve okupljene.

Slavlju, u srijedu 27. rujna, su nazočile i obitelji i prijatelji štićenika te ravnateljica Caritasa gđa Kristina Radić, utemeljiteljica kuće Jelena Brajša, povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom Sisačke biskupije Željka Šemper i voditeljica kuće gđa Sanda Sokolovski.

U homiliji, govoreći o životu sv. Vinka biskup je istaknuo kako ga već više od 350 godina gledamo kao veliki uzor i primjer kršćanske ljubavi i brige za bližnjega.

U nastavku biskup je rekao kako bi nas takvi primjeri ljubavi prema bližnjem trebali poticati da ne mislimo samo na sebe, nego da se žrtvujemo za druge. „Isus nam kaže u Evanđelju: “Slavim te, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih i objavio malenima’. Isus tu slavi svog nebeskog Oca jer Kraljevstvo nebesko nije za umišljene veličine ovoga svijeta nego za ljude koji su spremni priznati da su maleni, slabi, grješni i da im je potrebna tuđa sućut, briga i ljubav. Ako tako razmišljamo, onda nas Bog ljubi. Isus u Evanđelju tako poučava i svojim primjerom i svojim pristupom bolesnima i grješnima, da je njemu svaki čovjek važan. I mi smo pozvani naviještati radost siromasima. A tko su danas siromasi? To nisu samo oni koji nemaju materijalnih sredstava, već i oni koji su izgubili smisao života, koji su se izgubili u ovisnostima, mržnji i ideologijama. Baš takvima smo svi mi, kršćani, pozvani naviještati radost, govoreći da nas Bog voli, da je život lijep i da trebamo zahvaljivati Bogu za svaki dan i svakog čovjeka“, zaključio je na kraju biskup.

Nakon mise proslava je nastavljena prigodnim glazbeno-scenskim programom kojim su štićenici brojne goste upoznali sa svojim životom u kući i kreativnim stvaranjem na radnim terapijama.

(SV)T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code