SUSRET VJEROUČITELJA KRČKE BISKUPIJE

SUSRET VJEROUČITELJA KRČKE BISKUPIJE

9. rujna, 2014.

IKA

U organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje, podružnice Rijeka, u petak, 5. rujna, u Krku je održan biskupijski susret vjeroučitelja Krčke biskupije. Nakon pozdravnih riječi predstojnika biskupijskog Katehetskog ureda mr. Antona Peranića, viši savjetnik za vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje Tomislav Tomasić održao je izlaganje o temi „Priprema i vodič uz pripremu za nastavu iz vjeronauka” kojoj je cilj unijeti jasnoću u kurikularni krug nastavnog procesa. Poseban naglasak stavljen je na ishode učenja koji su razrađeni po razinama i područjima (kognitivno, afektivno i djelatno). Kada su oni dobro postavljeni, omogućuju kvalitetnije izvođenje nastavnog sata kao i vrednovanje. Predavač je istaknuo kako cjelokupna nastava mora biti usmjerena na učenika iz čijih potreba proizlaze ciljevi, a nastava mora biti usmjerena ne toliko na znanje koliko na kompetencije.

Nakon uvodnog izlaganja slijedile su radionice u kojima su vjeroučitelji primijenili novi vodič za pripremu nastave. Voditelji radionica bili su vjeroučitelji savjetnici i mentori: Dubravka Buničić, Vesna Avsec, Elizabeta Crvić, Marko Karčić i Nathalie Lukačević.

Na kraju radnog dijela sudionicima se pridružio krčki biskup Valter Župan. Biskup je istaknuo kako vjeronauk u školi nikad ne smije postati samo predmet. On mora poštivati sva pravila izvođenja nastave, ali mora ostati kerigma, navještaj koji mogu prenositi samo oni koji imaju iskustvo susreta s Bogom.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code