JOŠ DVA KONCERTA U INSTITUTU LISZT

JOŠ DVA KONCERTA U INSTITUTU LISZT

29. studenoga, 2021.

 

Još dvije vrhunske priredbe održat će se ovoga tjedna u ugodnom prostoru Veleposlanstva Mađarske, odnosno u prostoru Instituta Liszt Zagreb u Ulici Augusta Cesarca 10, i to unutar 6. sezone ciklusa koncerata na povijesnim klavirima – Cristoforium 2021. Ovogodišnju organizaciju potpomogao je Mađarski kulturni institut i njegov ravnatelj János Dezsö, između ostalog i nabavkom vrhunskog povijesnog klavira, Bechstein, Model III, 1874, iz poznate berlinske manufakture. Na njemu, ili za njim, dva su koncerta već ispunila najviša očekivanja zadovoljnih i sretnih gostiju. Od oba, započeta u 19 sati, uvodni bio značajniji, u srijedu 24. studenog, povodom 70 godina života i 50 godine na pozornici Ljubomira Gašparovića, na kojem su nastupili otac i sin, pijanisti Ljubomir i Danijel Gašparović, dok su samo dan kasnije ciklus uveličali bračni i umjetnički par, Julia Gubaidullina i Ruben Dalibaltayan.

Ovoga tjedna one najsretnije koji putem web stranice ili e-pošte Umjetničke organizacije Cristoforium rezerviraju jedno od svega tridesetak sjedećih mjesta čeka nastup našeg uglednog orguljaša i čembalista Pavla Mašića, u utorak 30. studenog u 19 sati, na kojem će se izvoditi djela Johanna Sebastiana Bacha (1685-1750) i nizozemskog skladatelja i orguljaša Jana Pieterszoona Sweelincka (1562-1621), te zajednički nastup baritona Matije Meića i pijanista Bože Letunića, u srijedu 1. prosinca u 19 sati, koji će se pak nositi s tumačenjem pjesama Huga Wolfa (1860-1903), Johannesa Brahmsa (1833-1897) i Franza Liszta (1811-1866).

A budući da se radi o grijanom i zatvorenom prostoru, u skladu s postojećim zakonskim odredbama bit će nužno, uz ulaznicu i higijensku mask(ic)u, predočiti i valjanu COVID potvrdu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code