BAJRAMSKA ČESTITKA BISKUPA KOŠIĆA

BAJRAMSKA ČESTITKA BISKUPA KOŠIĆA

1. rujna, 2017.

 

 

Predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog sisački biskup Vlado Košić uputio je u petak 1. rujna čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću te svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u povodu blagdana Kurban bajrama.

Čestitam Vama i Vašima Kurban-bajram, praznik prinošenja žrtve, najznačajniji islamski blagdan. Taj blagdan nazivaju islamski vjernici i Hadži-bajram jer se slavi uz izvršenje obveze hodočašća u Meku. Biti hodočasnik značajka je svakog vjernika na zemlji koji traži Boga i koji mu se želi „istinski klanjati u duhu i istini“ (Iv 4). Ujedno je ovo i spomen na spremnost našeg zajedničkog praoca vjere Abrahama da žrtvuje svog sina za Boga, no Bog se po anđelu umiješao u posljednjem trenutku i umjesto toga dao je Abrahamu da žrtvuje ovna. Time je jednom za uvijek Bog poručio ljudima da se njemu ne smiju žrtvovati ljudi jer je svaki čovjek dijete Božje i njegov je život svet te se svi trebamo međusobno poštivati kao braća pa i kada smo različiti i po vjeri ili naciji. Molim Svemogućega Boga da Vam podari zdravlje duše i tijela i svima Vašima radost što Boga možemo slaviti i klanjati mu se kada poštujemo druge i drukčije, osuđujući svaku povredu dostojanstva bilo kojeg čovjeka, a nastojeći sa svima živjeti u miru i međusobnoj ljubavi“, istaknuo je biskup u čestitki.

Biskup Košić čestitku je poslao i umirovljenom muftiji Ševku ef. Omerbašiću, g. Zlatku Hasanbegoviću, glavnom imamu u Sisku Alemu Crnkiću, te umirovljenom sisačkom imamu Fuadu ef. Karagi.

(SV) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 1 rujna, 2017, 17:15

  Pa zar je i Hasanbegović imam – nisam to znao.
  kad mu već upučuje čestitku.
  I takav kroji politiku u zagrebu.
  Sad neka HASANbegOVIĆ plati promjenu novih dokumenata i svega za one koju imaju veze sa TRGOM, a ne da to moraju plaćati građani. Zbog nečije ideje da se mijenjaju nazivi.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code