USKORO NOVI SINGL “ITD BENDA”

USKORO NOVI SINGL “ITD BENDA”

13. studenoga, 2018.

Plesač na žici‘ najavna je pjesma petog po redu studijskog albuma ITD band-a, i neobično je u tome što se taj album pojavljuje poslije više od dva desetljeća pauze.

‘Davno sam rekao da ITD band nije zatvorio vrata svoga postojanja i da je jedini problem pauze u tome što smo pjevač i ja živjeli na dva kraja svijeta…Ovaj album je potvrda mojih riječi i potvrda postojanja benda.’, kaže Miroslav Rus.

Sama pjesma je i autorski i pjevački nastavak rukopisa ITD banda, autor Miroslav Rus i vokal Brane Bekić, ali je aranžerski prilagođena današnjem doživljaju rock glazbe.

Kao što i naslov pjesme govori, tema pjesme je neprilagođenost, posebnost, rekli bismo i čuđenje svijeta, što je odlično u spotu odglumio naš plesač i glumac Tin Rožman, a što je i Miroslav Rus, autor pjesme te idejni autor spota, inače opčinjen likom i djelom Nikole Tesle, nježno naslonio i na Teslinu posebnost…jer kako kaže, a tko bi uopće i mogao biti “svijetlo u mraku” osim Nikole Tesle, što su i riječi iz same pjesme.

Plesač na žiciITD banda, pogledajte na službenom YouTube kanalu Hit Recordsa https://youtu.be/xmKS9gpCFNU

Po riječima Miroslava Rusa album se može očekivati na proljeće, poslije tri najavna singla.

Po svemu izgleda da se na pomalo osiromašenu domaću rock scenu, vraća jedan veliki bend, iskreno se nadamo za duže vrijeme.

Pravi bum ITD banda stigao je još davne 1986. sa albumom ‘Plavi vojnik’, koji je iznjedrio niz velikih hitova ‘Rođen u Zagrebu’, ‘Gradske cure’, ‘Sonja’, ‘Elena’, ‘Vojnička’, koji i danas traju. Rezultat svega je tiraža albuma koja je danas neshvatljiva i nedohvatljiva i najvećim imenima, a nevjerojatna popularnost benda za posljedicu je imala prepune koncertne dvorane. ITD Band, jedna je od rijetkih grupa koja je tada u kratkom roku, dva dana rasprodala veliku dvoranu Doma sportova, što je u to vrijeme, ali i iz današnje perspektive, spektakularan poduhvat.

Album ‘Skidam te pogledom’ iz 1988. godine, donio je novu ‘porciju’ fantastičnih skladbi, među kojima su se izdvajale ‘Skidam te pogledom’, ‘Majko zemljo’, ‘Lagano umirem’, ‘Osvajam Beograd’ ili ‘Tekila-šila’, a kao gost na snimanju sudjelovao je i poznati američki gitarista Albert Lee.

Ne čudi stoga, da je iza ITD band-a, bogata glazbena ostavština prepuna hitova i neprolaznih evergreena, koji su sve godine, prisutni u radijskom eteru u cijeloj regiji.

Autor glazbe: Miroslav Rus
Autor teksta: Miroslav Rus
Autor aranžmana: Zvonimir Domazet/Miroslav Rus
Glazbeni producent: Miroslav Rus
Tonski snimatelj: Zvonimir Domazet
Scenarij: Miroslav Rus
Snimatelj: Hit produkcija

Foto: Hit Produkcija T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code