KSENIJA ERKER I HANA HEGEDUŠIĆ U SPOTU TOMISLAVA GOLUBANA

KSENIJA ERKER I HANA HEGEDUŠIĆ U SPOTU TOMISLAVA GOLUBANA

24. siječnja, 2014.

tomislav goluban sax

Novi singl i video spot „Grozdje blues“ Tomislava Golubana s njegovog aktualnog albuma „Med bregi“, oda je starom, čistom i iskonskom Zagorju koje danas, nažalost, polako i postojano pada u zaborav. Jer danas je sve manje vremena za druženje s pajdašima, klijeti propadaju zaključane, a trsovi zarastaju u drač. „Grozdje blues“ vodi vas na mjesta gdje se još uvijek čuje ptičji pjev u letu nad vinogradom, gdje miriše neobrano grožđe i gdje usamljenost zna ugristi za srce. Kad kažu da je nostalgija tiha patnja duše, onda ta sjetna duša zasigurno sluša Hanin, Ksenijin i Golubanov zagorski blues „med trsjem“.

Pjesmu koja je izašla, u pravo vrijeme, na Vincekovo, kad se slavi sv. Vinko – zaštitnik vinograda, možete poslušati na sljedećem linku:

 http://www.youtube.com/watch?v=BMWIxk5fkNA

 Ideja za suradnju s Hanom Hegedušić i Ksenijom Erker, Golubanu je pala spontano dok je napisao prve stihove za pjesmu.

 „Čim sam napisao prvi stih: „Stojim na brijegu“, znao sam do to treba otpjevati Hana Hegedušić pošto živi na Varaždin bregu. Njezina mama Ksenija bila je logičan i vrlo jasan izbor da duet bude kompletiran“

 „Grozdje blues“ jedina je pjesma na nagrađivanom albumu „Med bregi“ u kojoj se Tomislav Goluban pojavljuje kao tekstopisac. Suradnja s Hanom i Ksenijom bila je zadovoljstvo svih troje, kako komentira Hana:

 „Već dugo sam fan Tomislava Golubana pa mi je njegov poziv na suradnju bio kao da me netko pitao: s kim bi voljela surađivati. Pjesma koju je napisao za mamu i mene i uopće ideja o našem duetu mi se na prvu svidjela, a kad smo ušli u studio išlo je sve bolje i bolje“.

T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code