MLADEN MARKAČ OSOBA GODINE

MLADEN MARKAČ OSOBA GODINE

26. prosinca, 2015.

76444d7ff5a27359670266e9ec7468ce_header

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, i ove je godine, po drugi put, proglasila „Osobu godine“. Ovo priznanje za 2015. dobio je Mladen Markač, general pukovnik u mirovini!
Riječ je o bivšem zapovjedniku specijalnih redarstvenih postrojbi MUP-a Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskoga rata, Junaku, te hrvatskom mučeniku, koji je s generalom Ante Gotovinom bio godinama nevin u Haaškom zatvoru, a koji je svojim djelom i ponašanjem i nakon robije iznimno pridonio ne samo napretku i promidžbi hrvatskog Domovinskoga rata, već i izgradnji imidža ljudi koji su bili prvi kad je trebalo.
Markač je primjer iznimno poštenog, pravednog i hrabrog hrvatskog ratnika, to je čovjek koji nikada nije ostavio svoje suborce, pa i u najtežim trenucima. Bio je i jeste velika podrška i svima onima koji već više od godinu dana, pod vodstvom Glogoškog, Klemma, Jukića i drugih, protestiraju u Zagrebu.
Mnogima je bio i ostao idol borbe za slobodnu, samostalnu, demokratsku i neovisnu hrvatsku državu, bez obzira i na žrtvu sebe i svoje obitelji.
U anketi su sudjelovali predstavnici pedesetak Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.
Priznanje „Osoba godine“, svečano će generalu Markaču, biti dodijeljeno početkom iduće godine u Zagrebu.
Lani je ovo priznanje uručeno hrvatskom branitelju i stradalniku Đuri Glogoškom.
Mladen Pavković T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code