“BAJKE U NOVOM RUHU” U OGULINU

“BAJKE U NOVOM RUHU” U OGULINU

3. lipnja, 2017.

 

 

12. Ogulinski festival bajke održava se od 9. do 11. lipnja. Baština bajki najprevođenije hrvatske spisateljice za djecu, Ivane Brlić Mažuranić, je bila poticaj za pokretanje ovakvog festivala, koji se kroz godine istaknuo kao jedan od vodećih festivala namjenjenih djeci svih uzrasta. Želeći potaknuti kreativnost kod najmlađih, kao i čitanje bajki i knjiga, te kulturno stvaralaštvo, festival se bazira na nizu kazališnih predstava i pripovijedanju.

Kako i sam naziv ovogodišnjeg festivala govori, Bajke u novom ruhu, predstave, radionice i pričaonice će biti obučene u „novo ruho“, donijet će jednu novu, modernu dimenziju festivalu. Svi sudionici festivala, tj. posjetitelji će biti uključeni u program i sadržaj festivala, na način da ne budu više samo pasivni promatrači, već se mogu i aktivno uključiti u različite radionice koje se nude u programu.

Neizostavan dio festivala je svakako i pripovijedanje, koje možemo nazvati i krunom festivala, jer će neke od najpoznatijih hrvatskih pripovjedačica čitati i pripovijedati hrvatske narodne bajke, ali i bajke poznatih svjetskih pisaca poput Hansa Christiana Andersena, ali i „Tri čarolije“ japansku verziju poznatog „Mačka u čizmama“, u kojoj baš poput poznatog Mačka stari mudri svećenik svojom lukavštinom oslobodi cijelu planinsku šumu jedne vrlo zle vještice. Priča će biti pripovijedana publici na stari japanski način pričanja priča, kamišibai, koji na europskom tlu predstavlja sasvim nov i inovativan način predstavljanja priča.

Profesionalna kazališta i ove godine čine važan dio festivala, te tako u samo tri dana publiku očekuje čak 10 predstava profesionalnih kazališta i sedam amaterskih. Provest ćemo vas na putovanje kroz raznolik sadržaj, od klaunsko žonglerske predstave, lakrdijaškog showa, preko putovanja na letećem tepihu prema Tunisu i Iranu, do svima dobro znanog Grge Čvarka, Popaja kojeg Oliva pokušava natjerati na vjenčanje, nasukavanje na otoku Zlarinu te ljubomornog Gurbača. Lutat ćemo šumom i gradom u pratnji Vilje, nadasve dražesnog psića i učiti o ljubavi uz Teatar Poco Loco i kazalište Smješko te naravno, i prijateljstvu. Prvi put će biti publici predstavljena i predstava u koju je kroz prekrasnu koreografiju uveden znakovni jezik, pušten djeci da ga sama dešifriraju.

Plesat ćemo s balerinama, pjevati sa Svirkom svemirkom, upoznati se s bubamarama i skakavcima, pogledati totalni makeover bajke o ribaru i ribici, vidjeti modernu Snjeguljicu, a naravno, posjetit će nas i najpoznatiji ogulinski gorostas Regoč, kao i neizostavni Malik Tintilinić.

Probajte tijekom tri dana zaboraviti na brige, financije i sivilo koje vas okružuje te zajedno sa nama zakoračite u – BAJKU!“

Za sve posjetitelje je organiziran prijevoz vlakom iz Zagreba, Jastrebarskog, Karlovca i Rijeke po promotivnim cijenama!

Karlek

Subota, 10.6.2017.

Zagreb-Ogulin-Zagreb

Zagreb 8.12 sati, Jastrebarsko 8.45 sati, Karlovac 9.10 sati, Ogulin 10.12 sati (dolazak)

Povratak iz Ogulina 16.13 sati

Rijeka-Ogulin-Rijeka

Rijeka 7.27 sati, Ogulin 9.45 sati (dolazak)

Povratak iz Ogulina 15.55 sati i 18.41 sati, uz dolaske u Rijeku u 18.41 sati, tj. 20.43 sati. T

 

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code