ARKAN JE BIO HRVATSKI ŠPIJUN, A ZAŠTO JE PUŠTEN ŠEŠELJ?

ARKAN JE BIO HRVATSKI ŠPIJUN, A ZAŠTO JE PUŠTEN ŠEŠELJ?

17. listopada, 2018.

Gdje je u cijeloj toj monstruoznoj priči – Vojislav Šešelj? Eno ga, svakodnevno sjedi u srbijanskom parlamentu, druži se sa srbijanskim državnim vrhom, ima diplomatsku putovnicu i nitko mu ništa neće (sic!) i ne može! Što danas imaju nevine hrvatske žrtve od takvih i sličnih optužnica, tim prije što suđenje u odsustvu nije „nikakva“ kazna!

Zbog čega recimo Vojislav Šešelj nije zbog ovog zločina (a ima ih još na desetke) odgovarao pred srbijanskim sudom? Taj zločinac je 1991. također bio uhićen u Hrvatskoj, pa – pušten

Napisao: Mladen Pavković

Tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata u Voćinu se 1991. dogodio jedan od najstrašnijih i najbolnijih ratnih zločina. S obzirom da je od toga već prošlo 27 godina, pretpostavili smo da je ovaj slučaj riješen.

Međutim, to ni izdaleka nije tako. Evo kako se to (kod nas) radi. Na stranicama jednih dnevnih novina (Večernji list, 17. listopada 2018.) među ostalim čitamo (i ne možemo vjerovati!):

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda u nadopuni istrage vratilo je optužnicu protiv Borivoja Radosavljevića, zapovjednika štaba srpske paravojne postrojbe TO Podravska Slatina, te još 31 osobe koji su optuženi za ratne zločine počinjene nad civilima u Voćinu, Bokanima, Humu i Ćeralijama. Prema optužnici, od srpnja do 15. prosinca 1991. u tim selima ubijeno je 48 civila, a neki od njih prije smrti satima su mučeni noževima i čavlima. Nitko od optuženih nije dostupan hrvatskom pravosuđu i sudit će im se u odsutnosti. Sud je optužnicu vratio u nadopunu istrage jer 12 optuženika nije ispitano tijekom istrage. S obzirom na to da prema adresama žive u Srbiji, sud će tražiti da se tamo ispitaju. Radosavljević i njegovi sljedbenici pripadali su Šešeljevim Belim orlovima, a osim za mučenja i ubijanje civila tereti ih se i za pljačkanje hrvatskih kuća te rušenje župne crkve sv. Marije u Voćinu.“.

Drugim riječima, sve se zna i sve je jasno, punih 27 godina!

Šešelj pušten

Ako su ovi zločinci pripadali Šešeljevim Belim orlovima, kako se tvrdi, onda gdje je u cijeloj toj monstruoznoj priči – Vojislav Šešelj? Eno ga, svakodnevno sjedi u srbijanskom parlamentu, druži se sa srbijanskim državnim vrhom, ima diplomatsku putovnicu i nitko mu ništa neće (sic!) i ne može!

Što danas imaju nevine hrvatske žrtve od takvih i sličnih optužnica, tim prije što suđenje u odsustvu nije „nikakva“ kazna!

Zbog čega recimo Vojislav Šešelj nije zbog ovog zločina (a ima ih još na desetke) odgovarao pred srbijanskim sudom? Taj zločinac je 1991. također bio uhićen u Hrvatskoj, pa – pušten!

Konkretan slučaj

Kako se danas osjećaju obitelji nevinih hrvatskih žrtava kad čitaju kako će se 12 optuženika tek ispitati! A, gdje – u Srbiji! (A tamo su „narodni heroji“!)

Nego, nas zanima: tko je kriv što se ovaj slučaj još vodi i hoće li netko odgovarati što se i na taj način marginaliziraju (srpski) ratni zločinci, jer kad bi se kojim slučajem primjerice ovaj konkretan slučaj priveo kraju, vjerojatno bi tada osuđenici imali barem svaki po 150 godina!

Žalosno, jadno i smiješno! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Govori istinu o Hrvatima
  #1 Govori istinu o Hrvatima 25 listopada, 2018, 03:04

  Gdje je taj Šešelj i zašto sve tako ide i zašto je pušten kad je bio uhapšen i on i Arkan, to treba pitati hrvatske kosovce, udbaše, djecu i unuke hrvatskih partizana i komunista, oni su na vlasti od 1945. godine do danas
  .Tuđmana partizana naslijedio je sin partizana, pa je tog sina partizana naslijedio drugi sun partizana Josipčović, pa je onda dopšla kćčer partizana na čelu hrvatskje drćave, pa premijeri su unuci partizana i sinovi udbaša i kosovaca Zoki i Plenki…pa koje tu lud i ljudi se čude što se to događa u zemlji Hrvata, pa na vlasti subili i jesu i jebu hrvatski narod u zdrav mozak nezodna djeca partizana i hrvatskih komunista i zločasti unuci…ta partizanska-komnistička starčad i njihovi okoti paščad…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Ime
   Ime 1 prosinca, 2023, 17:31

   Aj ne seri! Kakvi komunisti? Pa komunista nema već 30 jebenih godina! A za stanje sa ovima što su nedostupni pravosuđu zahvali svom tati Tuđmanu koji im je i dao aboliciju i svom HDZu za kojeg naivno glasač. A pošto si glupi zatucani HDZovac javi mi se osobno pa ću ti nacrtat da lakše razumiješ,idiote jedan uhljebljeni.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 17 listopada, 2018, 19:21

  Tko je pustio srpske zločince? Srbi? A ratovali su protiv nas!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code