ARALICA DOŽIVIO INFARKT

ARALICA DOŽIVIO INFARKT

25. listopada, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Uvaženi akademik i jedan od najvećih živućih hrvatskih književnika Ivan Aralica ima velike zdravstvene probleme. Početkom listopada otišao je operirati oko, nažalost zdravstvena situacija se zakomplicirala i poznati književnik doživio je infarkt. Od prije je imao probleme sa srcem i trenutno je na njezi u KBC Rebro.

Uvaženom profesoru, kako ga nazivaju njegovi učenici iz Zadra želimo ugodan i što raniji oporavak. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mujo Bašinac
  #1 Mujo Bašinac 28 listopada, 2019, 12:23

  jest pizda ovaj Frano

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Feuerbach II.
  #2 Feuerbach II. 28 listopada, 2019, 11:06

  Stvarno Si zatucani MARXIST

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO-MARXISTA
  #3 FRANO-MARXISTA 27 listopada, 2019, 00:42

  IVAN ARALICA, TROFEJNI DVORSKI PISAC, NA DVORU

  TUĐMANISTANA!!!!!!

  PORIJEKLO NIJE NEVAŽANO ,JER IZ NJEGA IZVIRE SVA NJEGOVA ,NE DUHOVNA, JER ON I NAKON ŠTO JE STIGAO VEĆ U 3-ĆU DOB ,NIJE SE JOŠ POPEO PO HEGELOVO TRIJADNOJ LJESTCVICI DA BI SE MOGLO GOVORITI O NJEGOVOM DUHOVNOM DJELOVANJU , JER SE NJEGOVA SVIJEST STALNO KREĆE OD ČULNE IZVJESNOSTI DO STUPNJA OPAŽANJA ,DO OBIČNOG LJUDSKOG RAZUMA ,KAKO TO HEGEL TUMAČI , DA SE NA TOM STUPNJU OBIČNOG LJUDSKOG RAZUMA, NOGAMA GAZE KORIJENI HUMANOSTI. I ZAISTA HEGELOVA TVRDNA SE NAJBOLJE OBISTINILA KOD NAŠEG DVORSKOG PISCA ,POŠTOVANOG GOSPODINA ARALICE, DA KROZ ČITAV SVOJ JAVNI ISTUP ,SA SVOJIM PISANIJAMA,OD KAKO SE OTISNUO S PROMINSKIH OSOJA I PRISOJA ,U HAJDUČKIM OPANCIMA ,I TRIBALNO-TALIBANSKOM TRADICIJOM ,GAZI KORIJENE HUMANOSTI.

  ČITAV NJEGOV OPUS JE PASQUILNE PREDIKACIJE , DINARSKO TRIBALNO-TALIBANSKOG ODREĐENJA I NJEGOV USPJEH I POPULARNOST, O KOME GOVORE NJEGOVI IZDAVAČI I RECENZENTI, SE MJERIO PROPAGANDOM KOJU JE CRKVA I NACIŠOVINISTIČKA ALAŠA PRONOSILI U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI, A TAJ TREND SE POSEBNO NASTAVIO U TUĐMANISTANU KADA JE POSTAO I DVORSKI PISAC. SVA NJEGOVA POPULARNOST SE MJERILA UGLAVNOM TRIBALNO-ALTAJSKO-HAJDUČKOM TRADICIJOM UBOJICA ,PLJAČKAŠA ,I IZNAJMLJENIH ESKADNRONA SMRTI U SLUŽBI,UVJEK,ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE , JER PODNEBLJE ,ONO GEOGRAFSKO, NJIHOVOG BIVSTVOVANJA , JE TAKVE NARAVI DA NIKDA NISU POSTOJALI UVJET ZA RAZVOJ PROIZVODNIH SNAGA KOJE BI GARANTIRALE MAKAR REPRODULKCIJU PROSTE RADNE SNAGE PA SE TA ALTAJSKA PLEMENA SPECIJASLIZIRALA KAO PLAĆENI RATNICI UVJEK U SLUŽBI VLADJUĆIH ,A TI VLADAJUĆI SU KROZ POVIJEST EVROPSKE PROŠLOSTI BILE CARSKE I KRALJEVSKE DINASTIJE KOJIMA JE CRKVA BILA DUHOVNI POKROVITELJ ČIJI SLJEDBENICI,ČANDALE, SU UVJEK BILI VOJNICI ZA OBAVLJANJE OSVAJAČKIH POHODA U KOJIMA SU SE SPECIJALIZIRALI ZA SVE VRESTE ZLOČINAČKOG DJELOVANJA I UVJEK BILI BRANA SVAKOJ POBUNUI ILI REVOLUCIJI.
  DAKLE, REPRODUCIJA TIH HAJDUČKIH PLEMENA SE UVJEK TEMELJILA NA SLUŽBOVANJU KAO PLAĆENE RATNIČKE HODRDE ONIMA KOJI SU VLADAJUĆI ,A KROZ POVIJEST SE DOKAZALO DA JE UVJEK NA KORMILU VLADAJUĆIH SLUŽBOVALA KRŠAĆNSKA CRKVA KAO NJIHOV POKROVITELJ I VLASNIK SVOJE SLJEDBENIČKE ČANDALE ,KOJA JE UVJEK BILA U SLUŽBI ZLOČINA I PLAJČKE . PA SE TAKO MOŽE GOVORITI O ARALICI KAO IZDANKU TE RATNIČKO-PLJAČKAŠKE HORDE DINARSKIH TRIBALNIH ANTROPOIDA ,HIBRIDIZIRANIH HRVATA-KATOLIKA, KOJI SE ISPILIO U OKRILJU I AMBIJENTU NASILJA I POHLEPE O ČEMU JE OPŠIRNO GOVORIO I PAPA U OSTAVCI, BENMEDIKT XVI-TI, NA JEDNOM MEĐURELIGISKOM SASTANKU U TALIJANSKM GRADIČU ,ASSISSIU PRIJE DESETAK GODINA .ŠKOLUJUĆI SE U SOCIJALIZMU POD POSEBNIM PRIVILEGIJAMA, JER SOCIJALIZAM , KAO DRUŠTVENO-PRAVEDNI ODNOS U KOJEM SVAKO LJUDSKO BIĆE TREBA POSTATI DOSTOJANSTVENI ČOVJEK SPOSOBAN DA BUDE DRUŠTVENO KORISTAN , PA JE TAKO NAŠ ARALICA, ISPRDAK IZ TAKVIH ZLOČINAČKIH PLEMENSKIH TRADICIJA, IMAO PREDNOST DA NA TROŠAK DRUŠRTVENE ZAJEDNICE STIČE ZNANJA I POSTANE DRUŠTVENO KORISNO LJUDSKO BIĆE ,A NE SLJEDBENIK HORDE UBOJICA I PLJAČKAŠA . MEĐUTIM, NJEGOVO ŠKOLOVANJE MU JE POSLUŽILO DA POSTANE TRGOVAC PLASMANA OPISA HAJDUČKIH TARDICUIJA SVOGA PLEMENA ,NARAVNO KAO VOJNIKA U SUŽBI,UVJEK ,ZOLIČANČKE CRKVE KAO STALNOG I SIGURNOG STOŽERA IZNAJMLJIVANJA NJIHOVIH HAJDUČKO-PLJAČKAŠKO –ZLOČINAČKIH USLUGA. I TAKO SE ARALIČINI PRECI KROZ ČITAVU SVOJU POVIJEST PREDICIRAJU KAO PRAVI SLUŽBUJUČI ESKADRONI SMRTI ,UVJEK U SLUŽBI ONIH KOJI PLAĆAJU NJIHOVE USLUGE A ONI SU UVJEK, U PRVOM REDU, KATOLIČKA CRKVA KAO VLADAJUĆA DINASTIJA OD SVOGA UTEMELJENJA MILASKIM EDIKTOM 315 GODINE NAŠE ERE .
  TAKO SE NAŠ ,DVORSKI PISAC I ISPRDAK DINARSKIH ZLOČINAČKIH HORDI ,OKRENUO PISANIJI U KOJOJ POPULARIZIRA DJELOVANJE SVOJIH PREDAKA ,PLAĆENIH UBOJICA,PLJAČKAŠA KAO BORCE KATOLIŠTVA A SVAKO KATOLIŠTVO NA OVIM PROSTRORIMA CRKVA JE IDENTIFICIRALA SA NACIJOM.

  POŠTOVANI GOSPODIN ARALICA SE KROZ ČITAV ŽIVOTNI PUT ,NIKADA NIJE ODVAJAO OD SVOGA, NEĆU KAZATI DUHOVNOG, JER NA POČETKU REKOH DA ON NIJE STIGAO DO TOGA STUPNAJ, NEGO ĆU REĆI SIROVOG PRIRODNOG RAZMIŠLJANJA I DJELOVANJA . NJEGOVA PRIRODNA SVIJEST KOJA SE STIČE NA DINARASKIM OSOJIMA I PRISOJIMA ,NA DINARSKIM RASPUČIMA I BESPUČIMA NIKADA SE NIJE POMAKLA NA VIŠI STUPANJ JER ZA TO TREBA OBRAZOVANJE ,I JER DO TOGA VŠEG STUPNJA ,KAŽE HEHEL, NEMA KRALJEVSKOG PUTA, OSIM MUKOTRPNOG UČENJA .PA HEGEL KAŽE ,SVE ŠTO IMA PREDIKACIJU PRIRODNOG TREBA OSTAVITI PRIRODI KAO NELJUDSKO.
  A NAŠ POŠTOVANI GOSPODIN ARALICA JE NA KRAJU SVOGA KARIJERNOG PUTA DVORSKOG PISCA, TRIBALNO –TALIBANSKE ODREĐENOSTI , NAPREDOVAO DO DVORSKOG, EVET EFENDIJE ,PA ZAVRŠIO ,NIJE MALA STVAR ,SA NJEGOVOM SVIJEŠĆU I STUPNJEM SPOZNAJE ,POSTAO ČLANOM TUĐAMANOVE AKADEMIJE SPODOBNIH.
  I, ETO ,NAŠ SE DINARSKI TELAL PONOVNO OGLASI ,NOVOM PISANIJOM ,I GLE ,DA POKAŽE KAKO JE U AKADEMIJI NAPREDOVAO ,PA NAUČNO DADE NASLOV SVOGA PAMFLETSKOG URATKA =MENTALNI KOMUNIST=.
  I BI ISTINA DA NAŠ PROMINSKI TELAL NIJE SE NIŠTA POMAKNUO NA HEGELOVO LJESTVICI, JER ARLAUČE ,ONAKO U DESETERCU ,BEZ GUSALA URBI ET ORBI ,KAKO JE JOŠ UVJEK TRIBALNI KATOLIK ,I ZATUCANI

  Odgovorite na ovaj komentar

<