992 STRANICE O CRKVI I UDBI

992 STRANICE O CRKVI I UDBI

14. kolovoza, 2020.

 

Nakon i ove knjige i ovih dokumenata Sava još uvijek teče, nikome se od bivših Udbaša ništa nije dogodilo, kao – bila su takva vremena.

Čak ni nacionalni mediji uglavnom nisu zainteresirani za ovu temu, iako je riječ o prvorazrednim zločincima i zločinima, zbog kojih se brojni Hrvati nisu oporavili još ni do današnjeg dana.

Svi šute, pa nažalost i Crkva

Napisao: Mladen Pavković

Poznati hrvatski povjesničar dr. Josip Jurčević objavio je novu knjigu- Komunistički teror i mučeništvo Crkve. Riječ je o prvoj znanstvenoj knjizi koja, na čak 992 stranice, temeljem dokumenata na cjelovit način pokazuje sustavnost Udbe i SDS-a protiv Crkve u Hrvatskoj te donosi brojne preslike strogo povjerljivih dokumenata Udbe, sve do početka stvaranja hrvatske države.

Tu su imenom i prezimenom objavljena i imena velikog broja onih koji su nezakonito radili protiv najviših dužnosnika Crkve u Hrvata, pa se među ostalim može pročitati i kako je Udba intenzivno snimali i msgr. Josipa Bozanića od 1985. do 1991.

Dakle, sve je tu – crno na bijelom.

Na gotovo tisuću stranica

Ističu se također i montirani procesi, kao i to da je ne mali broj svećenika završio i u zatvoru zbog „neprijateljskih“ djelatnosti protiv Tita i partije.

Sve je to u redu, ali… nakon i ove knjige i ovih dokumenata Sava još uvijek teče, nikome se od bivših Udbaša ništa nije dogodilo, kao – bila su takva vremena.

Čak ni nacionalni mediji uglavnom nisu zainteresirani za ovu temu, iako je riječ o prvorazrednim zločincima i zločinima, zbog kojih se brojni Hrvati nisu oporavili još ni do današnjeg dana.

Svi šute, pa nažalost i Crkva.

A imena i dokumenti su tu, na gotovo tisuću stranica!

Pitanje je – gdje su danas svi ti zločinci, odnosno što se s njima dogodilo nakon 1991.? Neki su istina umrli, a drugi? Što je s njihovom djecom, gdje su oni, što rade, gdje su zaposleni? Nisu li neki od njih nastavili „očevim putem“?

Imena i dokazi

Ako ćemo dozvoliti, a dozvoljavamo, da sve to prekrije šaš i trava onda se nemojmo čuditi što nam se neprestano vraća povijest, što nikako ne može u „svjetliju budućnost“.

Osim toga, to je i jedan od razloga zašto se Hrvati koji su pobjegli od komunizma i Tita ne žele vraćati, jer vjeruju, a neki su to ne jednom doživjeli, da ih najčešće na nekom „šalteru“ dočeka netko od onih koji imaju ozbiljne veze s progonima nevinih ljudi u vrijeme Jugoslavije.

Dakle, gdje su i što danas rade oni koji su u vrijeme komunizma, s iskaznicama Udbe i sličnih službi, uhićivali, montirali procese, zatvarali, maltretirali, pa i ubijali?

Imena i dokazi su tu, u Jurčevićevoj knjizi, pa što se onda čeka, tim prije kad smo svjedoci da se i dalje proganjaju i hrvatski branitelji? T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 15 kolovoza, 2020, 01:40

  JOSIP JURČEVIĆ –NEUKI POVIJESNIČAR!!!
  SAMOUKI POVJESNIČAR ,POŠTOVANI GOSPODIN JURČEVIĆ, JE DOBRO POZNAT NAŠOJ ŠIROJ JAVNOSTI KAKO JE VRLO PREDAN I UPORAN ČOVJEK DA SVE ŠTO JE ZNANOST U POVJESTI UČINILA DA PREDICIRA NAŠU LJUDSKU I DRUŠTVENO-POLITIČKU PROŠLOST A NA KOJOJ GRADIMO NAŠU PERSPEKTIVNU BUDUĆNOST , DA JOJ UČINI JEDNU DIVERZIJU KOJA SE NE MOŽE NAZVATI NEKIM UČENIM PREOKRETOM U SPOZNAJI I PRAKSI VEĆ JEDNIM ZA POVJESNU ZANOST ATAVISTIČKIM SINDROMOM KATOLIČKE INDOKTRINIRANOSTI KOJOM JE IZOPAČIO LOGIKU POVJESNE PROSUDBE KOJA BI SE TREBALA UVJEK TEMELJITI NA DIJALEKTIČKO-MATRIJALISTIOČKIM PROSUDBAMA PRILIKA A NA ŠTETU VEĆ ODUMIRUĆOJ TRADICIJI I PRAKSI KATOLIČKE IDOKTRINACIJE I NJENOM POIMANJU ČOVJEKA ,KAO BIĆA VJEROVANJA I SLUŠANJA. TAJ SINDROM KATOLIČKE INDOKTRINIRANOSTI SE, U OVIM VREMENIMA 21-VOG STOLJEĆA, SVE TEŽE PREDICIRA DUŠTVENO ODRŽIVIM A DUHOVNO TOTALO IZOPAČENIM ,PA SE OVAKVI DUHOVNI ĐUTURUMI ,POTPOMOGNUTI JOŠ UVJEK ,MATREIJALNO MOĆNOM KATOLIČKOM ZLOČINAČKOM ORGANIZACIJOM,PREDVOĐENOM, TAKOZAVNOM SVETOM MATEROM CRKVOM, POKUŠAVAJU SVOJIM IZOPAČENIM, ZA SPOZNAJU LJUDSKOM UMU I POVIJESNOJ ZANANOSTI,NAMETNUTI NEPRIHVATLJIVIM I NEUKIM, SPOZNAJNU METODU IZUČAVANJA POVJESNIH DATOSTI, PREDSTAVITI KAO NEKI NOVUM, KATOLIČKIM DUHOM OVJENČANI IZUM.
  ZATO OVAKVI SAMOUKI POVJESNIČARI ,IZOPAČENOM LOGIKOM I INDOKTRINIRANIM I ZATUCANIM RAZUMOM ILI ,U NAJMANJU RUKU NESRETNOM SVIJEŠĆU, ŽELE NAS VRATITI U SREDNJI VIJEK, U DOBA SKOLASTIKE KOJU NA NOV NAČIN UVODI NAŠ JURČEVIĆ,ZATUCANI TRIBALNI, OSOJNO PRISOJNI ,DINARSKI GUSLAR. NJEGOVE NOVE METODE LOGIKE KOJE UVODI U POVJSNU ZNANOST ,RAVNE SU GUSLARSKIM DAVORIJAMA ILI IZVORNIM GANGAMA I RERAMA. ON JE ISPRDAK VEĆ IZUMIRUĆE ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE, KATOLIČKE CRKVE, KOJA PREKO NJEGA I TAKVIH INDOKTRINIRANIH I ZATUCANI SLEDBENIKA ŽELE OSNOVNO UVJERENJE SVOJIH SLIJEDBENIKA PUTEM OVAKVIH DUHOVNO NEDUHOVNIH ESKAPADA VRATITI U ONA VREMENA KOJA SU CIVILIZACIJSAKI I SPOZNAJNO ODBAČENA NA SMETIŠTE LJUDSKE SPOZNAJE. ZATO SE CRKVA PREKO SVOGA SKOLASTIKA HTJELA PONOVNO VRATITI U SVAKODNEVNI ŽIVOT NEKADAŠNJIH VJERNIH SLIJEDBANIKA ,LAŽNIM I FALCIFICIRANIM POVJESNIM I
  IZOPAČENIM URATKOM I OTVORITI RANE ONIH SLIJEDBENIKA ČIJI SU NAJBLIŽI ZA TU CRKVU IZGUBILI ŽIVOTE ,ZA LAŽ I PREVARU KAKVIM SE KATOLIČKA CRKVA SLUŽI OD SVOGA UTEMELJENJA MILANSKIM EDIKTOM,315 GODINE. OVIM URATKOM SKOLASTIČKOG POVJESNOG SMEĆA HTJELA JE JEDAN POVJESNI MOMENAT ,A KOJI JE ZA CRKVU BIO ,KAO I UVJEK ,JEDNA KRVAVA SVADBA NJENIH LAŽI A KOJE SE UVJEK PRAVDAJU ,AKO NE USPIJU ,ZLOČOM I ZLOČINAČKIM, ONOM DRUGOM STRANOM,KOJA SE KROZ ČITAVU POVJEST BRANI NJENIH POHODA KOJI,NARAVNO ,KAO I U OVOME SLUĆAJU ,O KOME GUSLA NAŠ SAMOUKI POVJESNIČAR, SE ZAVRŠAVAJU KRVAVO I NEOPROSTIVO. OVIM POVJESNIM NEUKIM I FALCIFICIRANIM URATKOM CRKVA SE POKAZALA U SVOJ SVOJOJ ZLOČINAČKO-PLJAJČKAŠKOJ NAMJERI ,JER SE DRUGAČIJE NE MOŽE ZAMISLIT NJEN OPSTANAK. ONA SE TRUDI PREKO OVAKVIH SVOJIH OTUĐENIH MOZGOVA PONOVNO PREDSTAVITI SVOJIM SLIEDBENICIMA DA IH NIJE IZDALA ,JER, ETO, STALNO IH HOĆE VRATITI U POVJEST NA ONU RAZINU ISTINE KOJA ĆE UMIRITI SVE ONE KOJI SU PREVARENI. JOŠ UVJEK IMA ONIH SLIJEDBENIKA KOJI STALNO GUBE ALI JOŠ UVJEK SLUŠAJU CRKVU, A GOSPODIN JURĆČEVIĆ, KATOLIČKI IDNOKTRINIRANI SUBJEKT JE NADA DA ĆE NEŠTO USPJETI U SVOJIM LAŽIMA KOJE BI I SLIJEDBENICI TREBALI PRIHVATITI KAO PERMANENTNU BRIGU CRKVE ZA SVOJE DINARSKE ,TRIBALNO INDORKTRINIRANE SLIEDBENIKE. A NAŠ SAMOUKI POVJESNIČAR JE OPSJEDNUT ATAVISTIČKOM MRŽNJOM KOJA SE UZGAJA I RAZMNOŽAVA SAMO U TIM TRIBALNIM OSOJIMA I PRISOJIMA. ON JE BIĆE ,ŠTO BI REKAO HEGEL, NESRETNE SVIJSTI, UPORAN DA OSTANE NA TOM NIVOU NESRETNE SVIJESTI KAD SE ON PREDICIRA SAMO PO SEBI ALI NIKADA BIĆEM ZA SEBE,JER JE U NJEMU SVEVIŠNJI KOJI UPRAVLJA NJEGOVIM UMOM , KATOLIČKOM ISTINOM KOJU ON SAMO PREKO SVEVIŠNJEGA SPOZNAJE, JER DRUGIMA I DRUGAČIJIM NIJE TAKVO KRALJEVSTVO DOSTUPNO.
  U NJEMU ČAMI BOG I ON JE UVJEK NJEMU U SLUŽBI

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 15 kolovoza, 2020, 06:30

   Frano, komunjaro stara, gdje si bija tako dugo. Jesli siša s drveća ilite pogodila corona? Ovako puno gluposti i bedastoća nije napisa niti jedan tko piše s livom rukom. Kakve majmunarije.Kako ti se da frane tolko mlet kad i sam znaš da je to ko da bika “dereš”. Man se pavijane pisanje, okren se ti bananama.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 15 kolovoza, 2020, 00:20

  U ovoj državi kao da nema nikog tko nije s njima bio povezan.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. žrdina
  #3 žrdina 14 kolovoza, 2020, 15:34

  Hvatate King Konga za onu stvar.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code