700 GODINA SAMOSTANA SV. MARGARITE U PAGU

700 GODINA SAMOSTANA SV. MARGARITE U PAGU

6. studenoga, 2018.

Realizacija Stalne izložbe crkvene umjetnosti , koja će se otvoriti 13.studenoga u 13.00 sati u Pagu, mogla bi snažno utjecati na daljnju revitalizaciju ili značajnije unaprjeđenje nekih malih obrta koji su sačuvani u tradiciji samostana Sv. Margarite, kao izvorno umijeće paških benediktinki ( proizvodnja baškotina , više od 300 godina tradicije – prepečenog slatkastog kruha, poznate paške štrike (slastica s orasima), proizvodnja likera, ručni rad, paška čipka i brojni drugi „proizvodi“, koji su postali prepoznatljivost reda i samog otoka Paga.

Predstavljanja Programa obilježavanja 700. obljetnice osnutka Samostana benediktinki Sv. Margarite u Pagu održano je u ponedjeljak 5. studenoga u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Predstavljanju su nazočili Miroslav Gašparović ravnatelj MUO, izaslanica Ministarstva kulture RH mr. sc. Rašeljka Bilić Boras voditeljica Službe za muzejsku djelatnost, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, gospođa Vera Šimić Jajčinović, viša stručna savjetnica u Gradskom uredu za kulturu, te mr.sc. Vesna Jurić Bulatović, suradnica na projektu.

  Program obilježavanja 700. obljetnice samostana Sv. Margarite su predstav

–       Gradonačelnik grada Paga, gospodin Ante Fabijanić

–       Predstavnica Samostana benediktinki Sv. Margarite, sestra Ana Benedikta

–       Umjetnička baština paških benediktinki kroz 700 godina, prof.dr.sc. Miroslav Granić

–       Konzervatorski odjel Zadar, pročelnik Igor Miletić

–       Direktorica Turističke zajednice grada Paga, gospođa Vesna Karavanić

–       Autor Stalne izložbe crkvene umjetnosti, gospodin Željko Kovačić, dipl.ing.arh. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
    #1 [email protected] 23 veljače, 2019, 15:31

    Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: [email protected]

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code