GORAN MATOVIĆ NANOVO NAJVLJUJE  OTVARANJE   KIC-a

GORAN MATOVIĆ NANOVO NAJVLJUJE OTVARANJE KIC-a

29. siječnja, 2014.

0116007.48 Custom

Iako KIC postoji već desetljećima i ima u svojoj povijesti značajnih rezultata, smatramo da je poželjno još jednom ukazati na njegove višestruke potencijale i mogućnosti manifestiranja u mnogim kreativnim disciplinama. U svrhu jačanja svijesti o njegovu mjestu u gradu i u stvaralačkoj djelatnosti sredine, ovim činom kanimo KIC još jednom otvoriti, ne svečano nego radno staviti ga u optjecaj, provjetriti prostore, provjeriti ulogu  socijalnog središta i oživjeti ambijente kroz suradnju umjetnika raznih medija i raznih poetičkih opredjeljenja, raznih naraštaja i raznih udjela u širokoj i razvedenoj suvremenosti.

U tu svrhu želimo povezati sve aspekte KIC-ova mogućeg djelovanja, proći kroz galeriju i knjižare, izaći na ulicu i trg, popeti se spiralnim stepenicama do polukata, kafića i multimedijalne dvorane, te na taj način različitim programima dati glas likovnoj, poetskoj, glazbenoj i scenskoj umjetnosti, te stvoriti jedinstven događaj aktivnog sudjelovanja i društvenog okupljanja.

Čini nam se da KIC nikad nije bio do kraja otvoren. Ovo otvaranje posvećeno je otvorenosti za sve vidove umjetnosti XXI stoljeća, za intenzitete koji odgovaraju nespokojstvu i neizvjesnosti  vremena, za žive reakcije i neravnodušnost na dinamiku socijalnih kretanja. Doista otvoreni KIC nezaobilazno je mjesto urbane dimenzije Zagreba i provjere aktualiteta hrvatske kulture.

Goran Matović, autor koncepta i v.d. ravnatelja KIC-a T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code