NAVALJSKI TRIJATAR GORANA GRGIĆA

NAVALJSKI TRIJATAR GORANA GRGIĆA

9. srpnja, 2013.

Plakat

Ljetni kazališni festival Novaljski trijatar ove godine ulazi u svoju sedmu sezonu koju otvara već 14. srpnja 2013. sa čak dvije kazališne poslastice u istoj večeri. Novaljci i njihovi gosti moći uživati u predstavi Terapija Teatra Rugantino, te spektakularnoj predstavi Arka poljske kazališne trupe Teatr Ósmego Dnia (Kazališta osmoga dana) iz Poznanja koja će biti izvedena na Ruži vjetrova.

“Nakon šest uspješno odigranih i još bolje odgledanih sezona Novaljskog trijatra, na početku sedmog ljeta imamo pravo govoriti o kazališnom festivalu koji postaje tradicionalan. Ugostili smo na našim ljetnim pozornicama više od pedeset uspješnih kazališnih produkcija i možemo reći da je Trijatar postao nezaobilazan i prepoznatljiv dio kulturne ponude grada Novalje. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvaraju nam se nove mogućnosti koje nećemo propustiti. Ugošćavanjem izuzetno poznatog i priznatog Poljskog Teatr Ósmego Dnia (Kazalište osmog dana) najavljujemo buduću orijentaciju festivala na kazališne trupe iz Hrvatske, ali i iz cijele Europe. Vjerujem da će naši vjerni posjetitelji iz ovogodišnjeg programa Novaljskog trijatra pronaći za sebe zanimljive predstave te da ćemo i ove godine zajedno stvoriti trijatar u Novalji!” naglašava Goran Grgić, umjetnički ravnatelj Novaljskog trijatra. Ovaj prvak drame i član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu doista se ove godine potrudio publici priuštiti grand otvorenje Novaljskog trijatra, ali i čitav niz sjajnih hrvatskih predstava koje će Novalju pretvoriti u kazališno središte sve do 28. kolovoza kada pada zastor ovogodišnjeg Trijatra.

Tijekom šest tjedana, ljetno kino Hollywood u srcu Novalje ugostit će hit predstave iz svih krajeva Hrvatske – stiže  Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, predstava postavljena po bestselleru američkog bračnog terapeuta Johna Graya koju donosi Theatron i Teatroman,  Moj slučaj, u postavi HD Histriona, s Borisom Svrtanom, predstava Lutka Teatra Gavran s glavnim protagonistima Doris Pinčić i Robertom Kurbašom. Karlovačko kazalište Zorin dom postavit će predstavu Izbaci uljeza, s Anom Begić-Tahiri i Vladimirom Tintorom, dok će kazalište Planet Art uprizoriti predstavu Pričaj mi o Gorkom, autorice Mani Gotovac s postavom koju čine Judita Franković, Hana Hegedušić i Robert Plemić.

Ovogodišnji Novaljski trijatar zatvara Cyrano, u izvedbi Teatara Manje je više, s glumačkom postavom koju čine Goran Grgić, Nataša Dangubić, Žarko Savić, Hrvoje Klobučar i Filip Riđički.

Novaljska bi ljetna ponuda doista bila nezamisliva bez svojeg trijatra, koji je ove godine, složit ćete se, bogatiji nego ikad!

Gavni organizatori Novaljskog trijatra su Grad Novalja i TZ Novalja.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code