50 ORGINALNIH PJESAMA MATE BULIĆA

50 ORGINALNIH PJESAMA MATE BULIĆA

4. prosinca, 2018.

 

 

Prvi singl “Čekaj mene rodna grudo” objavio je 1977. godine, nakon čega su uslijedili “Dijelimo se ja i moja draga” i “Što ne osta u mom srcu”, a titulu kralja dijaspore dali su mu obožavatelji koji su ga sredinom 90-ih godina prepoznali kao jednu od najvećih regionalnih glazbenih zvijezda. Mate Bulić nastavio je osvajati srca publike, bilježiti nastupe na eminentnim lokacijama i nizati priznanja, a hitovi poput “Moja Hercegovina”, “Pjevam i plačem”, “Bog samo zna”, “Gori borovina”, “Pozdravi je ti” i mnogi drugi koji su našli svoje mjesto na ovom izdanju, ostat će zlatnim slovima utkani u povijest hrvatske glazbe.

Miljenik publike, čovjek iz naroda, kralj dijaspore – samo su neki od epiteta koje su mu tijekom godina dodijelili obožavatelji, a sve zbog velike ljubavi prema podneblju kojemu njegovo srce pripada i danas. Upravo je čežnja za rodnim krajem bila nit koja je Matu spojila s publikom, prvo onom iz dijaspore, a zatim i Hrvatskom. Čuvši stihove nadahnute običajima, ljudima i rodnim krajem, stihove koji su u isto vrijeme odisali silnim ponosom ali i dubokom sjetom, obožavatelji u inozemstvu kao da su uspijevali ublažiti svoj blues i barem u srcu biti bliže svojim domovima.

Nastavak sjajne edicije “50 originalnih pjesama” zasigurno će pronaći put do svih ljubitelja Matinog opusa, kao i onih koji jednostavno žele uživati u stvaralaštvu ovog velikana zabavne glazbe. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code