160. OBLJETNICA UČITELJSTVA U PETRINJI

160. OBLJETNICA UČITELJSTVA U PETRINJI

8. listopada, 2022.

 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak na Svjetski dan učitelja, u sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića nazočio je svečanoj proslavi Dana Učiteljskog fakulteta i 160. obljetnice učiteljstva u Petrinji.

Upravo je suradnjom Sisačko-moslavačke županije, Učiteljskog fakulteta i resornog ministarstva omogućeno vraćanje studenata na petrinjsko područje nakon što su uslijed katastrofalnih posljedica potresa, ostali bez vlastitog prostora.

Danas je u Petrinji na svečanom obilježavanju naglasak stavljen upravo na učitelje koji početak svog visokoškolskog obrazovanja započinju upravo ovdje.

Dekan  Učiteljskog fakulteta u svom je pozdravnom govoru uz ostalo rekao: „Hvala vam što vjerujete u učiteljstvo kao jedno od najboljih područja razvoja Republike Hrvatske, nacije prije svega. Mi nemamo velebne dvorane, zavode, laboratorije, nismo start-up firma, nismo d. o. o., mi ne stvaramo novac, to nije naša misija. Ali stvaramo one ljude koji će voditi ovu naciju. Ljude koji će razvijati dobročinstvo i ljubav, prije svega prema Domovini. To je naša misija!“ T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code