PAMETNI HRVATI I MI OSTALI

PAMETNI HRVATI I MI OSTALI

18. kolovoza, 2015.

Piše: Saša Radović

Zamislite da čopor vukova juri za vama. Došli ste do ruba ponora. Skočiti ili ne skočiti? Isto se događa s Republikom Hrvatskom. Dug se povećao na suludih 288,5 milijarda kuna, uskoro je to 90 posto BDP-a. MMF trči za nama. Sijeda dama, predsjednica MMF-a Cristine Lagarde na čelu je čopora i svoje oštre zube zarit će nam u grlo. Hoćemo li u ponor???
Skok u ponor neminovan je za 4 milijuna Hrvata, ali ne i za sve Hrvate. Po Tuđmanovoj viziji i po njegovom blagoslovu, Hrvatskom vlada 200 bogatih obitelji koje su opljačkale svoju Domovinu. Točnije, po  World Ultra Wealth Reportu u Hrvatskoj ima 260 multimilijunaša. Prema kriteriju WUWR u multimilijunaši su oni čije se bogatstvo procjenjuje na više od 30 milijuna dolara. To društvo ne mora se brinuti što MMF i Cristine Lagarde trče za nama. Osigurali su sebi i generacijama svojih potomaka lagodan život i bogatstvo.
Osim ovih multimilijunaša imamo mi još Pametnih Hrvata koji će preživjeti dolazeći pomor i bankrot Republike Hrvatske. Aktualni ratovi i terorizam zahuktavaju se i to je prilika. Doduše, bojišta nam nisu pri ruci, nego tamo dalje na Istoku i u Africi. Prikladnije je bilo u Domovinskom ratu ili u Bosni i Hercegovini, ali business je isti. Ratišta trebaju oružja i nafte. Trguje se teškim milijardama, dolara, eura, kuna… Tu smo maheri, doduše nismo baš trgovali – nego švercali, ali ispekli smo zanat. Naši Pametni iskoristit će prošlost u sadašnjosti.

Prošlost

1991. godine Pametni Hrvati domoljubno se busaju u prsa i uzvikuju parole s govornica. U punoj su životnoj snazi, pametni su pa bježe od vojne odore kao vrag od tamjana. Na bojišnicama je ružno, pada kiša, snijeg, cipele propuštaju, hladno je, puca se, ranjavanja, smrt… Dok dragovoljci ginu, Pametni švercaju naftu i oružje. Preko državice osuđenog ratnog zločinca Abdića, Pametni šalju Srbima u SAO Krajinu hrvatsku naftu. Mnogo, puno, jako puno nafte! Primjera radi, dokumentirano je da je samo u jednom danu otišlo Martiću, Karadžiću i kompaniji u SAO Krajinu 1017 tona nafte. To je milijun litara hrvatske nafte za srpske tenkove – da bolje ubijaju hrvatske branitelje. U samo jednom danu. Na fotografijama vide se pritisnute gume na maksimalno opterećenim kamionima. DEM i dolari idu direktno na Kajmanske i Djevičanske otoke kao i u ostala porezna utočišta.
Naš politički vrh i posebice DORH, znaju sve o ovom zločinu, znaju detalje, znaju odgovorne osobe, imena i prezimena. Znaju da ti ratni profiteri – zločinci imaju milijarde na inozemnim računima. Zoran Milanović kaže: “Ne ćemo ganjati vještice”. Ustavni sud ruši Ustav RH i kaže da ustavna odredba o nezastarijevanju ratnog i pretvorbenog profiterstva – ne valja! I bi tako: “Tko je jamio, jamio – tko je poginuo, poginuo!”.
Sa švercom oružja u vrijeme Domovinskog rata – bilo je isto ili vrlo slično. Prijeko potrebno oružje za obranu od srpske agresije, Pametni su prodavali na sve strane. Dobar primjer je afera “Vukovarski tenkovi”. Naši Pametni u dogovoru sa srpskom JNA – s kojom su se vodile odlučujuće borbe – krajem 1991. prodali su 15 tenkova u Kuvajt. Povukli su ih sa slavonskog područja i oslabili vukovarsku obranu. Ovisno o opremljenosti tenkova hrvatski ratni profiteri gurnuli su u džepove 1,5 do 2 milijuna dolara po tenku. Zločin bez presedana! Zbog slabije obrane bez tih tenkova poginulo je više branitelja, više ih je zarobljeno, ranjeno… I u ovoj aferi znaju se imena i prezimena zločinaca.

Sadašnjost

Nova generacija Pametnih Hrvata uz pomoć starih mentora iz 1991. ponavljaju našu povijest. Tiho, bez znanja svog svekolikog puka, Pametni snabdijevaju oružjem islamiste. Šverc, krijumčarenje, tko zna kako i kojim putevima dolazi hrvatsko oružje u ruke ISIL-a i ostalih terorista – ali dolazi! Počelo je s hrvatskim jurišnim puškama i s kapitalom iz Saudijske Arabije. Oružje je završilo kod pobunjenika u Siriji, a crni kapital je završio “tko zna gdje”. Poznato je da su u trgovanju oružjem najveće “provizije” – ili bolje reći, mito!
Nemoguće je ući u komplicirani koloplet igara vodećih svjetskih sila i njihovih tajnih služba. U ratovima na Bliskom istoku samo se djelomično vode vjerski sukobi, a pravo stanje je duboko ispod granica vidljivog. Ne znamo tko je kome prijatelj i kakvim se ritmom ta prijateljstva raskidaju. No, ako sve to isključimo ostaje činjenica da u tom svjetskom vrtlogu ulogu imaju i naši Pametni s hrvatskim oružjem. Nema sumnje da se na ratištima i u terorističkim akcijama puca s tisućama hrvatskih pušaka (VHS) i strojnica. Nema sumnje da i ISIL (Islamska država Iraka i Levanta) ima hrvatskog pješadijskog i protuoklopnog oružja. Imaju oni i našu raketnu Osu (M-79), RBG-6, RBG-22, te bestrzajne topove. Nema podataka, ali moguće je da imaju i naše tenkove (kao onih 15 prodanih Kuvajtu 1991.). Može se samo nagađati – na koji su način islamisti došli do hrvatskog oružja, ali “povijest, učiteljica života” šalje nam negativne silnice. Sjetimo se samo afere “Patria” i našeg bajnog predsjednika Mesića!
Po pitanju nafte, hrvatski narod također bi trebao “priupitati” elitu koja kapitalne probleme rješava tajno, ispod stola. Što je s INA-om i sirijskim naftnim poljima? Je li i tu sastavni dio mito i korupcija – uobičajeni model poslovanja elite u velikim hrvatskim poslovima? Vrlo dobro znamo da su svi naši dužnosnici koji su imali bilo kakve veze s naftom – postali bezobrazno bogati tajkuni.
Ukratko: INA-ina naftna polja u Siriji (vrijedna 20 milijarda dolara) najvrjednija je imovina koju je INA imala u inozemstvu. Ta je polja zbog sankcija Siriji, INA bez ozbiljnih pravnih konzultacija i priprema – jednostavno napustila. Sirija s pravom prekida ugovor i pri kraju je pregovora s kineskom naftnom kompanijom CNPC i ruskom naftnom kompanijom Tatneft. Rusi i Kinezi nastavit će rad tamo gdje je stala Ina.
S obzirom na iskustva iz prošlosti, odmah se nameće pitanje: “Je li pravi razlog napuštanja sirijskih polja bio možda dogovor s Rusima i kolika je provizija za to milijardsko napuštanje “zlatne koke”? S obzirom na to da je Hrvatska u svijetu poznata po svojim koruptivnim sklonostima – mađarski tisak spominje da je INA pripremala prodaju sirijskih naftnih polja Rusima (predsjednik Nadzornog odbora INA-e je Davor Štern). Ako jest, sasvim sigurno nije – besplatno!

Kraj

Pametni Hrvati i dalje rade svoj posao. Proširili su svoju djelatnost na krijumčarenje duhana, droga i na mutnu prodaju “obiteljskog srebra”. Prodali bi ceste, zračne i pomorske luke, Jadran… U pripremi je Zakon o vodnim uslugama. Stručnjaci kažu da je u nekim odredbama protuustavan, ali i neprihvatljiv, jer navodno omogućava prodaju kompletne hrvatske vode. Voda je budućnost, pa će posao biti više nego dobar. Jesu li i tu u igri Kinezi i Rusi? Možemo samo zamisliti kolika će biti “provizija”. Pametni rade dok ide, do ruba ponora – i dalje!
MMF i gospođa Lagarde ne bi nas gurnuli u ponor ako vratimo dugove ili barem dio dugova. Bilo bi lako – treba konfiscirati milijarde koje su gore spomenuti Pametni pokrali svojoj Domovini. Ali prekasno je, Hrvatska se zatrčala i ne može stati! Neće skočiti u ponor, nego pasti u ponor!
Anno Domini MMXV./ 40.T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. leonardo dora
  #1 leonardo dora 18 rujna, 2017, 07:48

  Zdravo,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Leonardo Dora, renomirani zajmodavac za osobni zajam, otvorila financijske mogućnosti za sve one koji trebaju financijsku pomoć. Trebate li trenutačni zajam za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Jeste li ikada odbijali od banaka i drugih financijskih agencija? Samo zato što smo ovdje za sve vaše financijske probleme. Mi pružamo kamatnu stopu od 2% javnosti, tvrtke i zajednice na jasan i lako razumljiv način, ove odredbe i uvjete. Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno.
  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #4 klarens 24 kolovoza, 2015, 19:13

  Tko se dzhepa lacha
  ================
  DZHEP mu dojde
  ================
  GLAVE !!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code