BUDI SE STADO SITNOG ZUBA

BUDI SE STADO SITNOG ZUBA

28. lipnja, 2013.

 

Piše:Saša Radović

Još četiri dana! U općoj euforiji, lepršanju zastava, obećanjima i nadama čekamo 1. srpnja 2013. Veselimo se, a svako veselje se plaća. Spominje se da će proslava ulaska u EU stajati 5,2 milijuna kuna. Zlobnici kažu da je to samo za elitu, ali Ured premijera Milanovića poručuje nam: “Nije 5,2 milijuna kuna za slavlje elite, nego za vas dragi građani!“ No, bit će to nešto više, barem 5,2 milijuna eura, a ne kuna. Jest da se narod veseli, 30. lipnja nedjeljni ručak bit će s mesom, s obaveznom čašom vina, možda i s kolačima. Elita je još rastrošnija; predsjednik, premijer, ministri, kojekakvi predsjednici, zamjenici, savjetnici vozači, tjelohranitelji, putuju, putuju… Predsjednik nam čestita što smo postali Europljani, a vrhuška i mnoštvo pratećih parazita troši, troši…

ŠARMANTNI LINIĆ

Uz veselje ima razloga i za tugu. Već nekoliko dana nema nam na ekranima simpatičnog lica Slavka Linića. Nedostaje nam njegov šarm. Svojim umilnim glasom ulijevao nam je optimizam da će već 2035. godine biti bolje, da ćemo krenuti… Samo treba štedjeti! Vjerojatno i naš ministar financija putuje, traži kredite, trudi se, muči. Doduše, narod je sve skromniji (meso samo nedjeljom), ali problem je Vlada i ostali s Gornjeg grada. Milijuni frcaju na sve strane. Nećemo računati razbacivanja stotina milijuna u kupovinama novih i novijih skupocjenih automobila. Samo na osiguranje posljedica od nesretnog slučaja (pad niz stubište i sl.) elita troši 23 milijuna, na gorivo za zrakoplov 20 milijuna, na laptope i printere 35 milijuna. Tu je 10.500 pametnih telefona, 300 tablet računala, za međusobno dopisivanje između vladinih ministara troše 80 milijuna… Nije Liniću lako!

U tih nekoliko dana dok još traje neovisna i slobodna Republika Hrvatska (do kapitulacije 1. srpnja 2013.) nije nam dosadno. Naši glavni glumci političkih igrokaza i spinova priredili su nam pravi vatromet događaja. Počelo je relativno naivno, bez turbulentnih reakcija.

Karlovačka banka, aferica je u odnosu na česte hrvatske mega afere. Radi se o sumnjivim kreditima. U tom igrokazu nema ministara, ni zastupnika, s top-elitne liste sudjeluje samo Željko Rohatinski. Visoki, šarmantni, uvijek elegantno odjeveni, bivši guverner HNB imao je visok rejting u javnosti. No, taj rejting izgubio je zbog ruku u pekmezu kad je Todorić gurnuo Željku dva milijuna kuna u džep. Ukratko, tajkun Ivica Todorić kupio je bezvrijednu, prezaduženu tvrtku Željkove supruge za 2,1 milijun kuna, što zapravo znači da mu je poklonio tih 2,1 milijun. Zašto?

Wilhelm Roth, američki serijski ubojica izjavio je da mu prvo ubojstvo nije bilo ugodno, ali sva ostala bila su užitak. Rohatinskom prvi ožiljak na licu možda nije bio ugodan, ali je nastavio „posao“. Mediji pišu o navodnim propustima HNB pri nadzoru Karlovačke banke te ulozi bivšeg guvernera, čija je žena navodno podigla kredit u Karlovačkoj banci. Po oprobanoj hrvatskoj shemi, dio kredita navodno je banka – otpisala. Zbog toga je Državno odvjetništvo proširilo istragu i na bivšeg guvernera.

Sljedeći igrokaz manje je naivan i ukazuje na svu bezobzirnost i podlost mehanizama države Hrvatske. U tome, dakako, prednjače DORH i čelnik Mladen Bajić.

PUKOVNIK U VRAPČU

Pukovnik HV Branko Kakarić 12 godina upozoravao je na slučaj zataškavanja kriminalne afere u humanitarnom razminiranju. Po njegovim navodima bili su upleteni, bivši ministar Šime Lučin i aktualni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Mladen Bajić pozvao je pukovnika na razgovor i obećao da će pokrenuti stvari s mrtve točke i istražiti slučaj. A zatim je po njega došla policija s nalogom o prisilnom odvođenju u psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Kakarić kaže:” Protiv moje volje davali su mi sedative, te su rekli da će mi, ako odbijem, dati injekciju. Poslije prve tablete nisam mogao govoriti. Dvije riječi nisam mogao spojiti, koliko sam bio omamljen. Bilo je strašno, baš kao u filmu Let iznad kukavičjeg gnijezda! A bio sam miran i pribran, jer sam znao da će me, ako se budem opirao, zavezati i zadržati u bolnici“. 

A zatim pljusak, oluja! Lex Perković! Doduše krenulo je lakše, može se reći s kišom, s mućkama, tajnim pregovorima i varanjem vlastitog naroda. Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova Hrvatske nedavno je posjetila Njemačku i tom prilikom od njemačkog kolege Westerwellea tražila je da povuče međunarodnu tjeralicu za Josipom Perkovićem.

Navodni razlog ove, nezakonite i podle radnje Vesne Pusić je ucjena objavom o njezinom ocu, odnosno objavom informacija da je on za vrijeme NDH bio vojni sudac koji je, najvjerojatnije, donosio i presude protiv Židova i komunista. Unatoč tome, kasnije postao je akademik i ugledni građanin Jugoslavije.

Inzistiranje na ukidanju potjernice za Perkovićem, nedjelo je zbog kojeg ni momentalna ostavka ne bi zaštitila ministricu Pusić od kaznenog progona. Doduše, u pravnim državama – ne u Hrvatskoj!

NEMORAL NAŠE VLASTI

Slijedi kap koja je prelila čašu, grom iz vedra neba! Šokantno spašavanje „vojnika Ryana“, Josipa Perkovića! Nastupi Milanovića, sramotni nastupi kojima je uvrijedio najprije 4 milijuna hrvatskih građana, a zatim i zdrav razum 500 milijuna Europljana! S ekrana smo iz usta premijera čuli da se Lex Perković (Perkovićev zakon!) ne donosi zbog amnestiranja zločina jednog čovjeka. Ako je laž – ružno je, ako je istina – još je gore, znači da treba oprostiti sva ubojstva buljumente udbaških ubojica koji su godinama likvidirali hrvatske domoljube. Sramotno, neopisivo riječima! Milanović jasno prezentira svoje mišljenje da smo mentalno retardirana nacija – i da mu moramo vjerovati. I da, ako je netko „naš“ može ubijati, klati, krasti… Doduše, nije baš dovoljno biti samo „naš“ – treba biti i povlašten! Može se i nekažnjeno pljačkati Domovinu, stotine prebogatih pljačkaša, tajkuna koji jučer nisu imali ništa – „ne treba ganjati“.    

Tandem, Milanović – Bajić jaše dalje! Dokle će? Prošlo im je mnogo toga, nameti, harači, porezi siromašnima, zaštita bogatih, amnestiranje zločina ratnog i pretvorbenog kriminala („nećemo ganjati vještice“). Hoće li proći Lex Perković?

Premijer prijeti: „Tjerali ste lisicu, istjerali ste King Konga… ja ću ići još dalje!“ Upućeno je to HDZ i Crkvi. Tresla se brda rodio se miš! Kakav je to King Kong i kuda će to ići Zoran Milanović? Činjenica je da Karamarko ima „putra na glavi“, ali ništa više od Milanovića i Bajića.

Čini se da je „pukla“ hrvatska šutnja, da se „stado sitnog zuba“ konačno budi. Čuju se glasovi, ima mnoštvo objava! Kardinal Bozanić upozorava na elementarnu pravdu, na Božju zapovijed: „Ne ubij!“

Angela Merkel previše je zauzeta – ne dolazi na proslavu našeg ulaska u EU! Još jedna podla laž! Nije najmoćnija žena svijeta zauzeta – nego je zgrožena nemoralom naše vlasti!

Anno Domini MMXIII.T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zen
  #1 zen 29 lipnja, 2013, 14:33

  Izgleda da je uzalud “to” objašnjavati “Merkelicinim Don Kihot-ima” u Hrvatskoj … a i šire. 🙂

  Ontopic: “stado sitnog zuba” past’ će i dalje svu “onu” duhovnu & materijalnu “travu” koju mu je već odavna pripremio NWO.
  Ili tako – ili kaos.
  Stado uvijek više voli mir. 😉

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 29 lipnja, 2013, 11:36

  Autor članka: … Angela Merkel previše je zauzeta – ne dolazi na proslavu našeg ulaska u EU! Još jedna podla laž! Nije najmoćnija žena svijeta zauzeta – nego je zgrožena nemoralom naše vlasti!

  Nije gđa. Merkel najmoćnija žena svijeta – već HM Queen Elizabeth II.
  Kako?
  Tako jer jer je “mega-korporacija-zvana-USA” u većinskom (anglosaksonskom) vlasništvu Britanske krune.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code