ZIMA JE PROŠLA, MEDVJEDI SU SE PROBUDILI, A HDZ JOŠ SANJA ZIMSKI SAN

ZIMA JE PROŠLA, MEDVJEDI SU SE PROBUDILI, A HDZ JOŠ SANJA ZIMSKI SAN

13. svibnja, 2018.

 

 

U mnogim lokalnim sredinama komuniste su naslijedili i gori od njih, politički polupismeni ideolozi koje sudbina naroda ne znanima, koji se bave više međusobnim dogovorima oko raspodjele vlasti i novca nego ekonomijom i kulturom. Ali i još manje o našim herojima braniteljima koji su goloruki otišli u borbu za našu Hrvatsku jer smo napadnuti od te tzv. JNA-veliko srpske četničke vojske koji su htjeli veliku Srbiju. Partijske spletkaroše ne zanima istina. Njih ne zanima niti to što narod ponovno odlazi iz istih razloga kao u vrijeme komunizma

Napisao: Šefik Orlić

Ima u HDZ-u dosta čestitih ljudi. S mnogima sam prijatelj i sam sam bio član HDZ devedesetih ali na žalost morao sam otići jer sam vidio da više nije onaj HDZ koji je osnivao pokojni dr.Franjo Tuđman. Mnogi nažalost ne mogu doći do izražaja, jer je stvoren „Centralni komitet“ koji o svemu odlučuje, dok se vožd svuda pojavljuje. Vjerojatno zato i nema vremena za razmišljanje, inače bi riješio barem jedan od onih problema za koje godinama kao papagaj ponavlja da će ubrzo biti riješeni.

Kad je fašizam definitivno poražen, zasjalo je sunce nade u mnogim europskim državama. Nažalost u mnogima je nada iznevjerena. Komunisti, koji su se deklarativno borili za slobodu naroda i pojedinca, pokazali su ubrzo pravo lice. Ništa nije stradalo tako snažno kao sloboda pojedinca. A upravo je sloboda pojedinca preduvjet svakog razvoja, pa i onog ekonomskog. Mnogi iskreni borci za slobodu unutar partizanskog pokreta u Jugoslaviji, pogotovo unutar hrvatskog naroda, su odstranjeni. Neki su dobili dobre boračke mirovine kako bi šutjeli, dok su drugi završili iza rešetaka ili negdje u dubokoj anonimnosti. S vremenom je za neupućene izgledalo da su se na strani antifašizma doista borili samo drugovi komunisti, odani Titu i Staljinu. A kad su se i ova dvojica porječkala, na sceni su ostali samo oni vjerni Titu.

Pogaženi ideali

Bila su to teška vremena u kojima se kontroliralo sve. Boljem materijalnom životu su se mogli nadati samo oni koji su bili potpuno odani „najvećem sinu svih jugoslavenskih naroda“ i njegovoj partiji. Državne službe su bile privilegija samo članova komunističke partije, a i onaj tko je želio biti u obrazovnom i odgojnom kadru morao je stupiti u Titovu partiju. Jer kako dopustiti neistomišljenicima da odgajaju i školuju buduće naraštaje? Čak su i obični radnici morali pokazivati apsolutnu lojalnost. Posao bi dobio tu i tamo poneki koji nije bio na liniji partije, i to uglavnom onaj slabije plaćen.

Prosvjetni kadar se morao držati dalje od Crkve, jer je, ne daj Bože, mogao prihvatiti nešto od one opasne religijske ideologije koja se nije uklapala u razmišljanja partije. Sloboda razmišljanja je ostavljena djelomično samo seljacima. Od njih nije postojala velika opasnost ugroze ideologije. Ali kad se ideologija počela ljuljati, upravo je seljacima i slabije plaćenim radnicima dana mogućnost da odu na posao u neku od omrznutih kapitalističkih država. Bio je to pun pogodak. Iseljenici su slali novac i uzdržavali osiromašene nezadovoljnike doma. Ali ono drugo je bilo još važnije. Njihovim odlaskom spriječena je eksplozija nezadovoljstva. Mnogi od tih iseljenika su umrli. I dobro je tako. Bog im je pomogao da ne vide ono što bi ih ionako bacilo u grob. Jer nema ništa gore od pogaženih ideala.

I ne daj Bože da se neki od njih danas vrate na prostor Bosne i Hercegovine ili moje Hrvatske. Od tuge bi ponovno umrli. Dobili bi srčani udar gledajući kako se povijest hrvatskog naroda ponavlja.

Ponovno je na sceni jedan vođa, jedna partija i jedan narod koji se polagano iseljava. Direktor škole u nekim lokalnim sredinama ne može biti čovjek koji nije član HDZ-a. Ljudi se boje reći što misle, jer bi mogli izgubiti posao.

U mnogim lokalnim sredinama komuniste su naslijedili i gori od njih, politički polupismeni ideolozi koje sudbina naroda ne znanima, koji se bave više međusobnim dogovorima oko raspodjele vlasti i novca nego ekonomijom i kulturom. Ali i još manje o našim herojima braniteljima koji su goloruki otišli u borbu za našu Hrvatsku jer smo napadnuti od te tzv. JNA-veliko srpske četničke vojske koji su htjeli veliku Srbiju. Partijske spletkaroše ne zanima istina. Njih ne zanima niti to što narod ponovno odlazi iz istih razloga kao u vrijeme komunizma, jer mu političari nisu osigurali posao, jer i nedostaje sloboda riječi, jer ne vide nikakvu perspektivu, jer se osjećaju izdanim i popljuvanim.

Mnogi od onih koji odlaze riskirali su život za očuvanje zavičaja, dok se danas političkim parolama razmeću poneki koji jedva znaju da je u Hrvatskoj bilo rata. I upravo kad se nešto pozitivno počelo događati, slijedi miniranje vlastite vlade vremena su burna.

Krajnje je vrijeme da se veliki vođa Plenković zamisli nad time, da se ozbiljno raspita što se događa u lokalnim sredinama. Jer ako se proces bude dalje ovako odvijao ostat će u Hrvatskoj samo oni podobni i poslušni HDZ-u.

Što će oni raditi kad naroda više ne bude, kad škole ostanu prazne, kad se ovih ostatak Hrvata iseli? Oni na lokalnoj razni sklopit će koaliciju s nekim drugim strankama, koje jedva čekaju da Hrvata nestane. Njima to zasigurno neće biti veliki problem. Pa to već čine, zapostavljajući svoj narod poradi vlastitih interesa, gurajući druge hrvatske stranke od sebe. Bit će zastupnici nacionalne manjine s dobrom plaćom. Ili tko zna možda i oni krenu s torbom na put. Istina neće morati daleko. Većina ih ima u Hrvatskoj sve oni su svoju obitelj jako debelo osigurali i zaposlili u državnim ustanovama.

Ne cvjetaju ruže

Probudite se iz zimskoga sna zima je davno prošla i medvjedi u Lici su već se probudili. Razgovori o hrvatskoj jako su važni jer za stvaranje samostalne i neovisne Hrvatske dosta je krvi proliveno. Ali što ako se ne pod hitno ne ujedinimo mogli bi doživjeti da nam i u sred Zagreba Ivan Pernar podiže tri prsta i protjera sve Hrvatske branitelje koje proziva zbog mirovina, laže što sve uživamo zaboravljajući bolesti koje mu ne bih ni poželio.

Velikom vođi je očito važno da mu se lokalni poltroni hadezeovski klanjaju. A i njima je važno da im on zauzvrat dozvoljava da na lokalnim razini radi što žele da sad ne nabrajam imao bi dosta toga nabrojati samo istina kako naši branitelji žive u nekim mjestima čak spavaju i u šumi u lovačkim kućicama to jest u općini Sunji to je žalosno i još tužnije za ovakvu se mi Hrvatsku nismo borili.

E to je ono što me najviše brine. Sumnjam da ovi jadnici iz lokalnog „Centralnog komiteta“ o tome uopće razmišljaju. Sumnjam da su im intelektualne spoznajne mogućnosti na toj razini. Jer i kod njih ne cvijetaju ruže zato i njima se ne piše dobro jer se svađaju oko fotelje koja je malo udobnija da manje radi ali više da zaradi.

ZATO NE ZNAM PO KOJI PUT VAS POZIVAM UJEDINIMO SE KAO DEVEDESETIH MOŽDA SAM VAM S TIM DOSADAN  ALI OVA 2018 GODINA JE OPASNIJA NEGO DEVEDESETIH JER TADA SMO ZNALI TKO JE NAM NEPRIJATELJ I TKO NAS JE NAPAO I RAZARAO SVE ŠTO JE HRVATSKO DANAS NA ŽALOST IMAMO VIŠE NEPRIJATELJA.

ISTINA&DOMOVINA

Hrvatska braniteljska pučka stranka T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 14 svibnja, 2018, 20:52

  Vuk dlaku mjenja dva puta godišnje, a naši političari po potrebi.
  Medo spava zimski san dok se ne probudi.
  Ptice selice za bartolovo let na jug, a vraćaju se na Josipovo.
  Ovi naši su pobrkali dane u kalendaru.
  Izgubili su kompas.
  Dajte im profesora Baltazara da nešto izkemija.

  Dalička šapatom pade, samo da nas opet sa ministarkom ne iznenade. Dobro ste pročitali, sada je MIkiPUpovac na redu.

  Potez za riješenje krize Dama ge 5.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Iz Hrvatskoga sabora
  #2 Iz Hrvatskoga sabora 14 svibnja, 2018, 07:56

  Premijer i Predsjednica spavaju drug Pupovac petokraku po Hrvatskoj nosa i nas napada. Ja pitam Hrvatskoga naroda dali mi imamo Premijera i Predsjednicu Dali imao Hrvatsku vladu ili jugoslavensku ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. m
  #3 m 13 svibnja, 2018, 22:44

  DOKLE ĆEMO MI HRVATI U SVOJOJ DOMOVINI DOZVOLITI NESMETAN ULAZ SVAKOJAKIM SPODOBAMA I ZAŠTO DOZVOLJAVAMO partizansko-četnički DERNEK NA PETROVOJ GORI GDJE SE ZAMISLITE VIJORE NEPOSTOJEĆE ZASTAVE HRVATSKE I JUGOSLAVIJE A SVE U REŽIJI NOTORNOG MRZITELJA HRVATSKE pupovca I partizanskih NIŠTARIJA KOJI IZVRČU NAŠU POVIJEST I TO POD ZLOČINAČKOM zvezdom petokrakom I SAMO ČEKAMO SLIČNI DERNEK U HRVATSKOM KUMROVCU! MI SMO JEDINA ZEMLJA NA KUGLI ZEMALJSKOJ KOJA DOZVOLJAVA DA SE ORGANIZIRAJU SVAKOJAKI SKUPOVI KOJI KONSTANTNO BLATE I VREĐAJU NAŠE DOSTOJANSTVO I DRŽAVNOST TE MI HRVATI TO MORAMO TRPJETI! PITAM SE DOKLE I TO SVE UZ BLAGOSLOV HRVATSKE vlade! IMAMO LI MI NAČINA DA TU BLAMAŽU SPRJEČIMO? SVE IMA SVOJE GRANICE PA I NAŠE STRPLJENJE!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. zzigho
  #4 zzigho 13 svibnja, 2018, 20:29

  Neka duga zima, jadan medo kada izađe iz brloga.
  Ovima zarđala brava, očito nemaju spreja za odhrđavanje ili im je netko stavio lokot na riglu.
  Sada je i Martina zapalila vatru, a u mjesecu smo zaštite od požara.
  samo kako će reagirati sanader sa svojom ekipom ( ne Ivo nego Ante), prvi šmrk Hrvatske.
  da mu nema kontinentalaca vužgala bi se dalmacija.
  Vatru gasi, pa vrh zemlje spasi.
  No ovi kasno pale, pa se stalno dimi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. merle
  #5 merle 13 svibnja, 2018, 20:26

  SRPSKO – JUGO MEDIJI DALI STE ČULI DA JE DINAMO PO 12 PUTA PRVAK¨A RIJEKA BEZ IJEDNOG IGRAČA RIJEKE “riječka KOLONIJA” OSTALA NA APARATIMA I kek VELIKI trener KOJI JE IZGUBIO SAMO 10 UTAKMICA SERE GA SERE!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. merle
  #6 merle 13 svibnja, 2018, 18:19

  IMA TU SAMO JEDNA KONSTATACIJA A TO JE TO UOPĆE NIJE HDZ!!! anemični i ovaj SA 888 GLASOVA VODE DRŽAVU A oporba KRETENI DO KRETENA!!! pernar,sičić,bernardić,otrov arsen,grbavi peđa,mutavi maras debela sa farme mracika,tat beljak,bljutavi podrumski štakor matić,sramotni glavašević,osmoškolka pusić,etno bizničar puponja,dugovječni paraziti radin i hrelja NO STVARNO SAM SE UMORIO OD NABRAJANJA IAKO BI MOGAO ISPUNITI ČITAVU STRANICU SA MRZITELJIMA HRVATSKE!!! ZDS!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. moslavački - posavac
  #7 moslavački - posavac 13 svibnja, 2018, 15:27

  Kakav otac takav sin.
  Dakle od vrha, pa do dna svi isti.
  Obećavaju, ne izvršavaju, mažeju nam oči.
  Pogledajte samo sisačko – moslavačku županiju.
  Sve je riješeno za financiranje bolnice. trošak već dva kata manje, pa zaduženje 40 milijuna kuna- Bolnica.
  Solarna elektrana u Martinskoj Vesi – vrijednost 80 milja, pa sada nije isplativa.
  Hoćeju reciklažno dvorište u centru Martinske Vesi, a narod se buni, jer ne želi samovolju načelnika, jer imaju puno prihvatljiviju lokaciju u PZ Mahovo.
  Ne poštiva se volja naroda, nema političkog sluha.

  Gospodo shvatite svi na svim razinama.
  Taj isti narod je VAMA dao glas da nas zastupate.
  Zato se kako kaže Šefik probudite iz zimskog sna i protrljajte dobro oći i sredite misli prije nego donesete ispravne odluke.
  Za dobrobit ovog naroda.
  Posavina ponovno zapostavljena kao i prije.
  A obećanje stvaranjem nove Hrvatske države bilo je sasvim suprotno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Velebit
  #8 Velebit 13 svibnja, 2018, 12:25

  HDZ Spava i ne budise Premijer nema snaga da odgovori srbima.HDZ vodi titovu politiku upali su u zikino kolo Pupovac i drugovi sviraju Premijer plese.Tko I Predsjednica nije daleko nemaju Hrvatske nacionalne interese.Zasto se Premijer I Predsjednica toliko boje Srba ili ne znaju odgovoriti?

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Magdalena
  #9 Magdalena 13 svibnja, 2018, 11:16

  Borimo se protiv beskrupuloznih, nehumanih, strvinarskih, pravno upitnih međunarodnih bankarskih lobija, kojima naši (Dalić,…) služe. Premijera je ta sekta “Borg” nasanhjkala i smjestila mu najveću gospodarsku i političku aferu u nas. sanade, bandić, vidošević, i ostali su male bebe, u odnosu na ovo. Ovo je tek početak. Sve je to Škegrina škola.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code