BOJNA VITEZ RAFEL BOBAN JE BILA PRVA NA LINIJI, PRVA U BORBI… A ZADNJA KAD NAM TREBA ZAHVALITI

BOJNA VITEZ RAFEL BOBAN JE BILA PRVA NA LINIJI, PRVA U BORBI… A ZADNJA KAD NAM TREBA ZAHVALITI

16. travnja, 2022.

 

U dobroj vjeri smo pristupili Savezu UDHOS-a, no brzo smo razočarani u sam rad Saveza – istupili, dok  većina ostalih podružnica HOS-a i ratnih postrojbi nisu mu nikada ni pristupili.

I sada čelnik tog Saveza, kojem ne pripadamo, koji ne radi ništa za zaštitu digniteta naših junaka, poginulih HOS-ovaca, se javlja i kritizira našu obljetnicu!

Šireći laži, štiteći svoj položaj i za račun svoga poslodavca

Tekst: Predsjedništvo IX bojne HOS-a Split

i Mijo Zrno predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Čepin

Očekivano, nakon naše svečane obljetnice, na kojoj smo dostojanstveno proslavili 31 godinu utemeljenja IX. bojne Hrvatskih obrambenih snaga „Rafael vitez Boban“ Split i kada smo se posebno prisjetili naših poginulih junaka i podijelili zahvalnice njihovim obiteljima – uslijedili su  napadi i prozivke!

Meta smo mnogih odavno i to redom onih koji nisu sudjelovali u obrani naše domovine Hrvatske, no da nas proziva čovjek koji je stao na branik Domovine, baš se i nismo nadali.

Marko vitez Skejo

Šokiralo nas  je priopćenje  gospodina Borislava Barišića, predsjednika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a (UDHOS-a), u kojem iznosi neistine o ratnoj postrojbi IX. bojne HOS-a „Rafael vitez Boban“!

A poglavito laži o njenom zapovjedniku pukovniku Marku vitezu Skeji!

Te se pitamo u čijem interesu gospodin Barišić – radi?

I mi smo kao Udruga IX. bojne HOS-a bili dio Saveza UDHOS-a, no i istupili smo iz tog Saveza 12. prosinca2021. godine, jer smo bili nezadovoljni radom Saveza. Jednoglasna je to bila odluka svih prisutnih članova naše Skupštine.

Naime, od našeg „ulaska“ u Savez UDHOS-a, nikada nas nisu pozvali ni na jedan radni sastanak, redovnu, izvještajnu i izbornu Skupštinu! Ako ih je uopće bilo…  Radili su što ih je volja. Nismo sudjelovali u nikakvim odlukama i radu Saveza, osim nekoliko puta kad smo bili pozvani na Božićni domjenak u Zagreb.

Nisu nam pružali ni moralnu ni materijalnu potporu.  Kada je trebalo braniti amblem HOS-a i pozdrav „ZA DOM SPREMNI“, oznaku i poklič pod kojim smo se borili u Domovinskom ratu, u obrani nam lijepe Hrvatske – to bi bilo isključivo na našu inicijativu.

U dobroj vjeri smo pristupili Savezu UDHOS-a, no brzo smo razočarani u sam rad Saveza – istupili, dok  većina ostalih podružnica HOS-a i ratnih postrojbi nisu mu nikada ni pristupili.

I sada čelnik tog Saveza, kojem ne pripadamo, koji ne radi ništa za zaštitu digniteta naših junaka, poginulih HOS-ovaca, se javlja i kritizira našu obljetnicu!

Šireći laži, štiteći svoj položaj i za račun svoga poslodavca.

O našem ratnom putu više ne treba ponavljati, bili smo na svim bojišnicama, diljem Domovine, u prvim redovima obrane Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika… i diljem Lijepe naše.

Tko su bojovnici IX. bojne HOS-a, rečeno je mnogo puta. Hrabri ratnici, prvi na liniji, prvi u borbi…, a zadnji kada im treba zahvaliti.

A o našem ratnom zapovjedniku pukovniku Marku sada vitezu Skeji poglavito ne treba zboriti….

Kao ni o časnom imenu naše slavne postrojbe „RAFAEL VITEZ BOBAN“, kojoj je kum bio Anto Đapić Vaš mentor i koja je to ime dobila 1991. godine tijekom zapovijedanja sada pokojnog pukovnika Joze Radanovića. Kada je pukovnik Marko vitez Skejo vodio bitke na drniškom bojištu.

Pa nam nije jasno o čemu pričate i za čiji račun to radite. Sramite se!

Što se pak tiče titule VITEZ našem zapovjedniku Marku Skeji, očito iz Vas progovara – ljubomora! Na inicijativu pripadnika IX. bojne HOS-a, njegovih suboraca i članova Udruge koji svojim potpisom i OIB-om stoje iza te časne odluke, uručili smo titulu pukovniku Skeji, radi njegovih izuzetnih zasluga u Domovinskom ratu. Za tu odluku pukovnik Skejo  nije ni znao  do svečane akademije na kojoj mu je titula dodijeljena.

Naš zapovjednik pukovnik Marko vitez Skejo može u svakom trenutku postrojiti nekoliko stotina svojih bojovnika i klicati ZA DOM SPREMNI, za razliku od Vas gospodine Barišić koji ne možete napuniti ni osobni automobil, a kamoli postrojiti vojsku.

Boro zvani Juda

Vi  kao čelnik Saveza UDHOS-a dolazite  bez oznake HOS-a  u Knin na  Dan pobjede domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Koga se bojite? Koga zastupate?

Vi bježite od HOS-ovaca, a predsjednik ste Saveza UDHOS-a!

Vama je dozvoljeno sudjelovanje u protokolu, dok nama stavljaju barikade zbog HOS oznaka i pozdrava ZA DOM SPREMNI koji je službeno znakovlje ratne postrojbe od 1991.godine, pod kojim znakom je poginulo preko 700 bojovnika HOS-a.

Nama koji smo sudjelovali u gotovo svim oslobodilačkima akcijama i operacijama u Domovinskom ratu je zabranjeno sudjelovanje u svim službenim protokolima vezanim uz Domovinski rat. A vi šutite gospodine Barišiću.

Pitamo se koga se stidite gospodine Barišiću ? Nas ? Ili svoje slike u ogledalu ?

Čudne li slučajnosti. Ove godine 10. travnja dan IX bojne HOS-a Rafael vitez Boban bio je na Cvjetnicu. Svi nazočni su klicali HOS-u, što je podsjetilo na Isusov ulazak u Jeruzalem. Isusa je Juda izdao na Veliki petak, a HOS je Boro zvani Juda izdao odmah na Cvjetnicu. Juda za trideset srebrnjaka, a Boro za mrvice sa stola vladajuće kaste.

Bog i Hrvati !

Za dom spremni !

Udruga dragovoljaca HOS-a Čepin

Poštovani,

molimo Vas da ovo priopćenje zbog velikog interesa javnosti i brojnih zamolbi naših članova i suboraca, prenesete cjelokupnoj hrvatskoj javnosti!

Udruga dragovoljaca HOS-a Čepin (UDHOS Čepin) ovim se putem ograđuje od priopćenja koje je ovoga tjedna objavio Savez udruga dragovoljaca HOS-a (SUDHOS), a potpisao naš član – Borislav Barišić.

Ne ulazeći u detalje i konkretne motive za reakciju koju ne odobravamo, ovim putem slobodni smo izjaviti; u potpunosti podupiremo veličanstveno obilježavanje 31. rođendana splitske IX. bojne HOS-a ‘Vitez Rafael Boban’ i napore koji je u realizaciji te važne obljetnice uložio naš suborac i vitez HOS-a, pukovnik Marko Skejo.

Smatramo nedopustivim da se bilo koji HOS-ovac javno proziva i blati, posebno u trenucima kada imamo i previše naših zajedničkih neprijatelja, ali i problema. Nije fer niti je časno javno se obrušiti na događaj kojem je prioritetni cilj bio dodijeliti visoka priznanja obiteljima 46-orice naših palih vitezova.

Energiju koju bespotrebno trošimo na međusobna razračunavanja, trebali bi utrošiti u pravednoj borbi za obranu naših svetih insignija.

U Čepinu, 15. travnja 2022.

BOG I HRVATI

ZA DOM SPREMNI T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code