“ŽIKINA DINASTIJA U LIJEVOJ NAŠOJ” GOSTUJE U VRBOVCU

“ŽIKINA DINASTIJA U LIJEVOJ NAŠOJ” GOSTUJE U VRBOVCU

11. listopada, 2018.

Politička monokomedija „Žikina dinastija u lijevoj našoj“ u četvrtak 18. listopada 2018. gostuje u Vrbovcu. Predsatava će biti izvedena u Kongresnoj dvorani hotela Bunčić, Zagrebačka 4, s početkom u 20 sati.

Monokomediju nastalu po kolumnama Zvonimira Hodaka izvodi Dražen Stjepandić. Trajanje predstave je 60 minuta.

Poznati zagrebački odvjetnik je o aktualnim i ostalim političkim temama u svojim kolumnama je iz tjedna u tjedan na duhovit način uporozavao u svojoj kolumni „Lijevom našom“. Hodakove kolumne prepune su stvarnih osoba a neke od onih o kojima piše opravdano naziva – Žikina dinastija.

Tekstove Zvonimira Hodaka za kazališnu izvedbu prilagodio Dražen Stjepandić. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 12 listopada, 2018, 22:16

  TKO JE ZVONIMIR HODAK?????

  U PRVOM REDU ,ON JE SKOLASTIČKO-DOGMATSKI ČINOVNIK JEDENE STARE PROFESIJE KOJA JE NIKAL U RUBOVSKO-KASTINSKOM SUSTAVU MATERIJALNIH ODNOSA , A NE OPĆEDRUŠTVENIH INTERESA ,JER JE NJENA SVRHA BILA KAKO POSREDOVATI U PROTURIJEČNIM INTERESIMA VLADAJUĆIH,ODNOSNO ,VLADAJUĆE KASTE . PA JE TAKVA SLUŽBA POSTALA PROFESIJA ZA POSREDOVANJE KOJA JE NAJMANJE IMALA DRUŠTVENI KARAKTER ,MAKAR O NJOJ HEGEL GOVORI KAO O PROFESIJI KOJA IMA DRUŠTVENI KARAKTER. NISAM TAKO PAMETAN ,NI OBRAZOVAN DA PODUČAVAM ILI REPLICIRAM VELIKOM I NENADAMŠNOM FILOZOIFU ,VEĆ ĆU SE POSLUŽITI NJEGOVOM SENTENCIJOM KOJA IMA MJESTA U OVOM MOM NEGIRANJU DRUŠTVENOG KARAKTERA OVE PROFESIJE, A ONA JE, CITIRAM HEGELA:NAIME ,NAMJERU DA SE U NAUCI NE ODAJEMO MISLIMA DRUGIH OSLANJAJUĆI SE NA NJIHOV AUTORITET , VEĆ DA SVE ISPITUJEMEO SAMI I DA SE RUKOVODIMO SAMO SVOJIM VLASITITIM UVJERENJIMA ,ILI ,JOŠ BOLJE,DA SVE PROIZVODIMO SAMI I DA JEDINO VLASTITU TVOREVINU SMATRAMO ZA ON ŠTO JE ISTINITO.=KRAJA CITATA.PA TAKVA PROFESIJA ,KROZ POVIJEST DRUŠTVENIH ODNOSA ,UVJEK JE IMALA INTERESNI KARAKTER ISKLJUČIVO ,VLADAJUĆIH STRUKTURA ,JER ROBOVI ILI U MODERNOM KLASNO-KAPITALISTIČKOM SUSTAVU ODNOSA, RADNICI ,NISU IMALI SVOJE POSJEDOVNO VLASNIŠTVO KOJE BI IH STAVLJALO U POLOŽAJ KORIŠTENJA TUĐE RADNE SNAGE, ILI ŠPEKULATVIIH MANIPULACIJA TRŽITEM RADNE SANGE I NJIHIVIH PROIZVIDA, PA IM TAKVA SLUŽBA NIJE BILA POTREBANA,NE U OVAKVOM SVOJSTVU.PA TIČUĆI SE NJEGOVOG OBRAZOVANJA ,ON JE DRUŠTVENO-POLITIČKA TABULA- RAZA,I NEMA NIKAVIH UMNIH I DUHOVNIH POTENCIJA DA ZNA MISLITI ,A NE ZANTI MSILITI ,ZNAČI PO HEGELU,PREDICIRATI SE KAO BIĆE NESRETNE SVIJESTI KOJE NIKADA NIJE SA SOBOM NI PO SEBI ,JER JE UVIJEK ONOSTRANIO BIĆE.
  PA NJEGOVE PISANIJE NIKADA, PO SVOM SARDŽAJU, NEMAJU DRUŠTVENU VRIJEDNOST ,ONE SU UVIJEK NAJOBIČNIJE LAJANJE,JER NEUK ,DRUŠTVENO-POLITIČKI NEUK ČOVJEK,NE ZNA MISLITI OSIM LAJATI ,ODNOSNO ,SA SVOG PRIMITIVNOG STAJALIŠTA VRIJEĐATI SVE I SVAKOGA TKO SE NE PRIMIĆE NJEGOVOM POIMANJU SVIJETA. OBAVJEST O NEKOJ ,NAVODNO, PRIPRENLEJENOJ KNJIZI KOJA GOVORI O NEKOJ ,PO NJEMU ,HRVATSKOJ LJEVICI,A KONSTATIRALI SMO DA NJEGOV STUPANJ OBRAZOVANJA ODAJE GA,REKO BI HEGEL, BIĆEM NESRETNE SVIJESTI KOJE NIJE SVJESNO SEBE KAO PREDMETA SVIJESTI NI SVIJETA U KOJEM ŽIVI,PA JE PRAVA LAKRDIJA ČUTI O NEKOJ NJEGOVOJ KNJIZI ČIJI JE SADRŽAJ DRUŠTVENO-POLITRČKOG KARAKTERA ,JER JE SVAKOM ČITATELJU PORTALA I FACEBOOKA BILO MOGUĆE ZAPAZITI TE KATOLIČKE,HAJDUČKE DINARSKO-ALTAJSKE DAVORIJE .

  PA POŠTOVANI GOSPODIN HODAK,HODAJUĆI ,ZATUCANI KATOLIČKI ,IDNDOKTRINIRANI ,HOMO-EREKTUS ,SA SVIJEŠĆU NA STUPNJU,REKAO BI HEGEL,NESRETNE SVIJESTI,KADA NAŠ HODAJUĆI DINARSKO-TRIBALNO-ANTROPOIDNI STEPINČEVSKI,POKRŠTENI BALIJA, SE STALNO POJAVLJUJE I IDENTIFICIRA SA SVOJIM KATOLIŠTVOM ,ONIM STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, ŠTO BIVA RAZVIDNO,SVAKOM ANIFAŠISTIČKOM SLAVENSKOM AUTOHTONOM HRVATSKOM GRAĐANINU, JASNA PREDLODŽBA O KOME JE RIJEČ I TKO JE AUTOR TOG PANFLETA ILI KATOLIČKO-STEPINČEVSKE PASQUILE , PRAVNIK,KOJI NIKADA NIJE NAUČIO MISLITI OSIM SLUŠATI I VJEROVATI U POSTULATE ,ZLOČINAČKE CRKVE .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code