“ŽENA MOGA MUŽA” U CEKATE-u

“ŽENA MOGA MUŽA” U CEKATE-u

10. listopada, 2016.

Trešnjevački CEKATE će 14. listopada ugostiti jedinstvenu komediju mentaliteta, autorsku predstavu Žena moga muža popularnog beogradskog glumca i redatelja Saše Pantića. Njemu se na pozornici pridružuju Tijana Čurović i Dragana Sudžuk, a glazbena podloga djelo je sastava Djura i Mornari.

Prema riječima redatelja i scenarista, Saše Pantića, inspiraciju je pronašao u motivima popularnog kazališnog komada Muž moje žene Mire Gavrana, no ističe kako je riječ o autorskom djelu u kojem gledatelji prate zgode i nezgode Albanca te njegovih dviju supruga Hrvatice i Srpkinje. I bez otkrivanja radnje, dovoljno je samo istaknuti zaplet – svo troje glavnih likova žive u sreći, slozi – i neznanju, dok jednog dana prva supruga ne otkrije kako njezin suprug već godinama vodi dvostruki život, dapače ima drugu zakonitu suprugu. Dvije se žene najprije posvađaju, pršte dosjetke i na nacionalnoj osnovi, što publiku dovodi do suza, no onda shvate da će ga pobijediti jedino ako se – ujedine. Dvije se supruge udruže, a kako se pritom proveo suprug, gledatelji će moći otkriti u CEKATE-u 14. listopada.

Uz zaplet koji jamči smijeh do suza, dinamičnosti radnje pridonose i prepoznatljivi motivi mentaliteta glavnih likova pa će biti zanimljivo vidjeti kako će, prvenstveno žene, premostiti razlike i udružiti se u ostvarenju istog cilja – vratiti njihovom gospodinu Savršenom milo za drago.

Ansambl predstave čine istaknuti umjetnici, među kojima je široj publici možda najpoznatije ime ono Saše Pantića, tvorca popularnih Kursadžija, no ne treba zanemariti ni Tijanu Čurović, kazališnu i televizijsku glumicu te Draganu Sudžuk koja, uz glumu, veliku pažnju posvećuje i cabaretu.

Glazba je djelo world music sastava Djura i Mornari, a kostime je osmislila kostimografkinja Sara Blam Bradić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code